woensdag 29 januari 2014

Vandaag en gisteren


Vandaag de eerste echte cursusdag voor het maken van de beginnersquilt. Ik verheug me erop om te zien wat de resultaten zullen zijn en natuurlijk ben ik heel benieuwd hoe het allemaal gaat lopen.

Even een sneak preview van hoe het er uit gaat zien met door mijzelf gekozen stofjes, gemaakt door Francoise. Zij geeft ook de lessen op de woensdagochtend.


Gistermiddag hebben 3 cursisten zich tegoed gedaan aan de lapjes in het atelier en een keus gemaakt. Het was een heerlijke middag omdat de winkel gewoon dicht was en omdat we de bakken met stofjes ongegeneerd op tafel konden zetten en er een kleurrijke bende van konden maken.

En ja hoor, alles is weer netjes opgeruimd, er zijn weer nieuwe fat quarters gesneden en de bakken zijn weer bomvol
Om 10.00 uur begint de cursus en vanaf 11 uur is de winkel open



Gistermiddag is zusje naar Groningen gereisd om de nodige zaken te regelen voor de overplaatsing van onze moeder naar de verpleegafdeling. Nadat ze eergisteren weer ongelukkig gevallen was, is gistermorgen de knoop doorgehakt en wordt ze maandag om 11 uur verwacht op de nieuwe afdeling.


Uiteraard doet ook zusje mee met de randjes. Wie doet er niet mee, zou ik zo zeggen!!!!
Een heerlijk werkje voor onderweg


Zusje heeft de nieuwe afdeling van mams geïnspecteerd en ook nu valt ons weer op met hoeveel warmte, respect  en genegenheid er over en met de bewoners meegedacht en gesproken wordt.
Natuurlijk zal er voor mams veel veranderen, andere mensen om zich heen, een kleinere kamer, de afdeling wordt geopend en gesloten met een code. Dat zijn de minder leuke dingen.

Maar er wordt een sensor geplaatst op haar kamer zodat onmiddellijk een sein bij de verzorging komt als ze gevallen is, ze mag gewoon eten op haar oude afdeling, ze kan dezelfde activiteiten blijven bijwonen voor zover dat nog gaat, want er ontgaat haar toch wel veel nu.

Toch was ze opgelucht gisteren toen de verzorging en zusje haar inlichtten. Ze voelde dat het ook niet meer ging de laatste tijd.

We hopen maar dat ze ook op deze afdeling nog een poosje comfortabel mag verblijven.
Vandaag gaan zusje en ik beslissen hoe we de verhuizing en het leeghalen van haar kamer aankomende maandag  gaan regelen.

Ik zei het al, we hebben een groot gezin, dus hulp is er altijd wel.

Nu gauw aan de slag want de eerste gasten zijn hier al direct na 9 uur

groetjes

Wietske