woensdag 29 januari 2014

Vandaag en gisteren


Vandaag de eerste echte cursusdag voor het maken van de beginnersquilt. Ik verheug me erop om te zien wat de resultaten zullen zijn en natuurlijk ben ik heel benieuwd hoe het allemaal gaat lopen.

Even een sneak preview van hoe het er uit gaat zien met door mijzelf gekozen stofjes, gemaakt door Francoise. Zij geeft ook de lessen op de woensdagochtend.


Gistermiddag hebben 3 cursisten zich tegoed gedaan aan de lapjes in het atelier en een keus gemaakt. Het was een heerlijke middag omdat de winkel gewoon dicht was en omdat we de bakken met stofjes ongegeneerd op tafel konden zetten en er een kleurrijke bende van konden maken.

En ja hoor, alles is weer netjes opgeruimd, er zijn weer nieuwe fat quarters gesneden en de bakken zijn weer bomvol
Om 10.00 uur begint de cursus en vanaf 11 uur is de winkel openGistermiddag is zusje naar Groningen gereisd om de nodige zaken te regelen voor de overplaatsing van onze moeder naar de verpleegafdeling. Nadat ze eergisteren weer ongelukkig gevallen was, is gistermorgen de knoop doorgehakt en wordt ze maandag om 11 uur verwacht op de nieuwe afdeling.


Uiteraard doet ook zusje mee met de randjes. Wie doet er niet mee, zou ik zo zeggen!!!!
Een heerlijk werkje voor onderweg


Zusje heeft de nieuwe afdeling van mams geïnspecteerd en ook nu valt ons weer op met hoeveel warmte, respect  en genegenheid er over en met de bewoners meegedacht en gesproken wordt.
Natuurlijk zal er voor mams veel veranderen, andere mensen om zich heen, een kleinere kamer, de afdeling wordt geopend en gesloten met een code. Dat zijn de minder leuke dingen.

Maar er wordt een sensor geplaatst op haar kamer zodat onmiddellijk een sein bij de verzorging komt als ze gevallen is, ze mag gewoon eten op haar oude afdeling, ze kan dezelfde activiteiten blijven bijwonen voor zover dat nog gaat, want er ontgaat haar toch wel veel nu.

Toch was ze opgelucht gisteren toen de verzorging en zusje haar inlichtten. Ze voelde dat het ook niet meer ging de laatste tijd.

We hopen maar dat ze ook op deze afdeling nog een poosje comfortabel mag verblijven.
Vandaag gaan zusje en ik beslissen hoe we de verhuizing en het leeghalen van haar kamer aankomende maandag  gaan regelen.

Ik zei het al, we hebben een groot gezin, dus hulp is er altijd wel.

Nu gauw aan de slag want de eerste gasten zijn hier al direct na 9 uur

groetjes

Wietske

12 opmerkingen:

Jet en Zus zei

Succes vandaag!

Marguerite zei

Wat een prachtige stoffen heb je gebruikt voor de sampler. Zou deze kleuren nooit zomaar uit jou bak halen maar nu ik dit bij elkaar zie. Wauw.....
Succes en sterkte ook met het verhuizen van je moeder. Fijn dat jullie het met z'n allen kunnen doen. Meestal gaat dat wel anders.
Ben benieuwd naar je blogje van morgen hoe je cursus is gegaan.
Groetjes Marguerite

Anoniem zei

Succes vandaag met de cursus en je hebt mooie kleuren voor je sampler gekozen.
Sterkte en succes met de verhuizing van je moeder.Gelukkig dat ze zelf nog beseft dat het niet anders is en jullie het met elkaar kunnen doen.Heb het wel anders mee gemaakt.
gezellige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

Monica zei

Voor vandaag een heel gezellige dag, en sterkte met de drukte voor de verhuizing van je moeder

Aangenaam verpozen met Joke zei

Wat een mooie kleuren heb je uitgezocht voor de sampler. Succes met de eerste cursusdag. En ik wil je ook veel sterkte wensen met de verhuizing van je moeder. Je staat er gelukkig niet alleen voor, maar het blijft voor iedereen toch ingrijpend.
Groeten, Joke

marga zei

Ik wens je een hele fijne dag met alles waar je met plezier mee bezig bent.
Groeten
Marga

Annie Kingma.Bonnema zei

Hoop dat jullie een fijne cursus dag hebben.
Toch weer een hele stap verder, nu je moeder van afdeling gaat wisselen.,
Mag zij daar het toch ook goed hebben, en worden verzorgd. Is een geruststelling ook voor de kinderen denk ik.
Ja de tijd gaat voort
Groetnis Annie

Judith zei

hopelijk voelt je moeder zich op haar nieuwe plekje snel geborgen en veilig, wel fijn dat ze haar andere dingen nog op haar oude afdeling mag doen...en veel plezier (gehad) met de cursus!!?

Rennie zei

Veel plezier met de beginnerscursus.

Richt zei

Wietske `k wil je sterkte wensen met en om de zorg van je moeder. Het zal zeker moeilijk zijn voor je moeder maar ergens kan het haar ook een soort opluchting geven. En voor jullie een heel fijn gevoel dat er met zoveel liefde en zorg op haar gepast wordt.
En oooh wat hadden jullie een reis naar Groningen, gelukkig veilig thuis gekomen.
Fijne avond, groetjes
Richt

Elza zei

Hoop dat het allemaal goed gaat met je moeder.
En de kleuren van je sampler zijn super.

Marjan zei

Móóie stoffen voor de sampler, Wietske! Veel sterkte met de/het zorgen rondom je moeder...