vrijdag 22 maart 2013

blokken en bloemenMeestal rijd ik op donderdag naar Helmond en tref daar vaak hetzelfde groepje cursisten. Dat is leuk want dan ben je ook getuige van hun vorderingen.

En dat inspireert!

Cissy's bloemen heb ik al vaker laten zien, ze heeft haar top nu bijna af, en inmiddels volgt ze ook de cursus blokken stapelen bij Marleen.


Op de foto in het boek is duidelijk te zien dat de maakster ronde vormen heeft gebruikt om door te quilten, maar Marleen en Cissy beslissen anders. Het zal wel even wat denkwerk kosten maar de quiltlijnen gaan er schuin doorheen.


 Rina is vooral druk met stitchen en appliceren. Allemaal voor het eerst maar ze heeft er veel plezier in.De hondjes horen bij het mysterie
waar Marleen ook mee bezig is.
16 moet Rinie maken!!!!

En daar ligt dan mijn basisquilt
ik vertrouw hem/haar volledig
toe aan Marleen.


Om nog maar even in de hartjessfeer te blijven. Dit grote exemplaar zag ik gistermiddag in de winkel liggen. Het is gemaakt van zeep.

En......... de wasmachine loopt weer. Alleen, het lag niet aan de machine maar aan de afvoer. 2 jaar geleden is onze badkamer verbouwd waarbij de wasmachine verplaatst is. Daar is vermoedelijk iets mis gegaan. 

Jammer van de euro's voor het voorrijden en het constateren, maar dit was een klus voor de loodgieter. Gelukkig hebben wij een "huis" loodgieter, hij ziet er tenminste niet tegenop om de binnenstad in te rijden. En, heel belangrijk.. Hij was  er binnen 2 uur!

Morgen vertrekken wij al vroeg naar Groningen om onze mams te feliciteren, dus van een blogje maken zal niet veel komen. Het zal weer een gezellige boel worden, onze mams heeft namelijk veel kinderen, en dus ook veel kleinkinderen. We passen in ieder geval allang niet meer in een gewone woonkamer, maar het huis waar mams woont biedt voldoende mogelijkheden om ons te vermaken en elkaar te ontmoeten.

Alvast een fijn weekend

groetjes

Wietske