woensdag 26 september 2012

We moeten ons nu toch echt gaan voorbereiden op de herfstGistermiddag zat ik lekker te lezen in mijn Libelle uit 1941 en mijn handwerkblad uit 1953. Ik doe dat wel eens vaker als ik even niet weet wat ik zal gaan doen. Mijn huis is schoon, de boodschapjes zijn in huis, de zomerkleren opgeruimd, de regen klettert tegen de ramen, kortom je bent in afwachting van het koude (re) weer..........

Ik kwam onderstaand patroontje tegen en misschien moeten we nu allemaal de breipennen er maar eens bijpakken.

 Voor diegene die zin hebben om meteen te beginnen geef ik de beschrijving er maar even bij, hoeven jullie daar niet naar te zoeken. .........Helaas ben ik absoluut niet goed in breien en ik kan dan ook met een gevoel van -ik-wou-dat-ik-dat-ook-zo-goed-kon- naar die prachtige breiwerken van jullie allemaal kijken.

Nee, ik ben meer een mens voor de lapjes, maar gelukkig voorziet mijn handwerkblad daar ook in.

We moeten dus niets weggooien, maar dat doen we natuurlijk ook niet


Tegenwoordig noemen we dit " duurzaamheid" 


Zeg nou zelf, dit is toch gewoon crazy quilten?????

Mijn eigen maaksel, super handig. Alles kan erin

Let even op de tekst, je hebt Brabants bont nodig. Klinkt mij als muziek in de oren.

Maar genoeg, laten we weer overgaan tot de orde van de dag. Zusje is weer lekker bezig geweest, haar werk vordert gestaag.
 Wat een orde op die tafel, ik kan er met afgunst naar kijken. Ik ben altijd alles kwijt en blijf maar rommelen. Zusje en ik mogen dan uiterlijk 2 druppels water zijn, maar dan houdt de vergelijking tussen ons ook echt op hoor.

Ik ben gisteren alleen maar bezig geweest met lapjes knippen voor het weekend. Bijna alle bloemen voor het 2e deel van de Dancing Dollies zijn nu geknipt, de meisjes had ik al klaar, die worden momenteel al opgenaaid. Ik kan dus vooruit in Engeland.

Nog even een leuk nieuwtje, tenslotte ben ik wel een trotse oma: Valentijn loopt. Hij is in mei 1 jaar geworden, dus de wereld wordt nu een stuk groter voor hem. Gisteren kreeg hij zijn eerste schoenen en hij was er niet blij mee. Maar och het went wel.
Morgenvroeg geen blogje, ik ga eerst naar Helmond naar Marleen en ik zal daar weer foto's van maken.

Groetjes

Wietske