maandag 17 september 2012

Den Bosch leeft...... en de poesjes ookVorige week kwam de Ariadne binnen en van een aantal van jullie las ik al dat er zo'n leuk artikel in stond van de winkeltjes in den Bosch.
Dus hierbij een kleine impressie van al het moois op dit gebied.
En dat Den Bosch leeft blijkt ook wel weer uit het prachtige feest van gisteren waar wij bij toeval in terecht kwamen. Gistermorgen maakten wij ons vertrouwde fietstochtje door het Bossche Broek en toen we weer onderweg naar huis waren vertrok net op dat moment onder luid gejuich en aanvoering van Leontine de Leontines lady Ride. Ieder jaar  weer is dit een feest en ik heb het gevoel dat er steeds meer dames meedoen aan dit evenement. Omdat ik achter het hek moest blijven is de foto ietsjes ver weg gemaakt maar als je goed kijkt zie je Leontine daar net naast de rose zuil staan.
En dan nu de ontknoping van de jonge poesjes van ons op-een-na-jongste-zusje.

Dit zusje heeft een mooi groot huis in Aalten, lekker buiten alle levendigheid van de stad. Daar houdt ze van, ze is niet zo van de drukte. Altijd leuk die tegenstellingen met zusjes. Ik ben meer van de binnenstad met alle winkels en lekker veel mensen...

Maar goed, ze heeft een prachtig huis met dito tuin en 5 kinderen die inmiddels de leeftijd hebben
van -ik-kan-het-nu-allemaal-wel-alleen-maar-jullie-mogen-af-en-toe-nog-wel-helpen......... 5 pubers dus!!!!!! Een hele klus! Ze hebben veel dieren rondlopen:

4 enorme langharige konijnen

nog een extra poes

Fleurtje de hond, uit hetzelfde nest als Noah van zusje


Ziehier alle cadeautjes, ze heeft nog niets gezien of uitgepakt.

Maar wat zijn ze allemaal ontzettend bezig met de dieren. Het enthousiasme viel me op zaterdag toen wij er kwamen en mams niet thuis was. Zomaar op haar verjaardag had de poes, Fay heet ze, bedacht dat ze haar kinderen ter wereld ging brengen. Omdat het een raskat is met stamboom vraagt dit natuurlijk extra zorg, tenslotte wil zusje de poesjes straks graag verkopen.
Toen het haar te lang duurde heeft ze het vrachtje in de auto gezet en is met een van de kinderen naar de dierenarts gesjeesd. Dat is dan wel weer lastig want de dierenarts in eigen dorp had geen spreekuur. Dus is het eerste poesje in de auto geboren op de heenweg, de tweede onderweg terug naar huis en de derde pas later op de avond.

Zo zagen ze eruit toen wij er waren.
En zo zagen ze er gisteren uit.

katertje

nog een katertje

poesje
Gelukkig is alles toch nog goed gekomen. Volgens mij wil het op-een-na-jongste-zusje 2 poesjes verkopen maar voorlopig zal ik jullie af en toe op de hoogte houden. Ze is de poesjes trouwens altijd gauw kwijt hoor, maar mocht iemand van jullie belangstelling hebben.......

ja en dan nu de lapjes die ik zaterdag gekocht heb.

complete pakketje van de poppenquilt

stofjes voor de Dancing dollies en de basisquilt
Morgenvroeg begin ik met de cursus hexagonen maken bij Marleen in Helmond. Ben benieuwd want ze heeft me verzekerd dat er geen kartonnetjes bij gebruikt worden. Daar houd ik namelijk niet zo van, dat gepriegel met karton.....

Jullie zien morgenmiddag het resultaat.

Fijne dag

groetjes

Wietske