dinsdag 18 september 2012

Allemaal nieuwe dingen


Zaterdag was ik met zusje bij Bep geweest en daar had ik het poppenquiltje gekocht. En daar moest ik natuurlijk gelijk mee beginnen.

Dus voor het eerst de naaimachine gebruikt om alle lapjes aan elkaar te zetten.
Voor de geroutineerden onder jullie is dit natuurlijk een peulenschil maar voor mij was het echt een megaklus. Om 11 uur gisteravond was ik klaar.
Zo moet tie worden


Op het patroontje staat aangegeven dat je de stof dubbel moet doen en dan om moet draaien. Omdat ik dat te lastig vind, knip ik het gewoon enkel uit en lijm er een stukje hobs achter, en naai het erop met de " needle turn" methode. daar ben ik onderhand zeer bedreven in......
Vanavond hoop ik er een poppetje op te hebben, maar ik houd jullie op de hoogte.

Vanochtend bij Marleen de eerste les hexagonen maken. Leuk om te doen!
Na een zeer duidelijke uitleg van het ontstaan hiervan kregen we het malletje en konden we zelf aan de slag.Voorbeeld van Marleen

Mijn creatie en marleen heeft me gelijk maar even strijkinstructie gegeven. Ik ben nooit zo van het strijken maar bij deze vind ik het resultaat erg mooi.

Een paar dames gaan thuis verder en willen er een quilt van gaan maken. Ik wacht er voorlopig even mee, er komen nu zoveel projecten binnen de komende tijd dat ik het even moet overzien. Er staan nog 3 lessen gepland waarin we verschillende hexagonen gaan maken, dus in ieder geval heel erg leuk om mee te maken en goed te bewaren voor ooit. En allemaal zonder kartonnetjes.

groetjes

Wietske