vrijdag 7 september 2012

Innerlijke tweestrijd.......Zal ik alle informatie in 1 blogje proppen of zal ik nu eentje maken en morgen weer een?
Nou, vooruit, ik maak nu een lange dan hebben jullie heel wat te lezen. Pak er een kop koffie of thee bij en geniet. Mocht het jullie wat te lang worden kun je de keus maken om halverwege te stoppen en niet meer verder te lezen.......... Morgen is er weer een dag.

De dag begon al leuk bij Marleen. zoals jullie weten houdt zij, samen met haar man Bert en heel veel vrijwilligers, zondag open huis en ze combineert dit met een schitterende tentoonstelling van alle cursisten van het afgelopen jaar. Ze is al een beetje begonnen met inrichten en omdat ik zondag niet kan komen mocht ik alvast eens kijken wat voor moois er allemaal te zien is.
Een van de cursisten maakt zelf hoeden en die moesten natuurlijk wel geshowd worden.
En dan nu verder met de quilts die al opgehangen zijn. Droomdekentjes! Daarvan maakt Marleen er ook altijd een paar.

En dan het kersthoekje:

Maar er is ook nog zoiets als een quiltles natuurlijk. Daar kwamen we eigenlijk voor. We zouden het met al dit moois haast vergeten.


Het boxkleed voor de nieuwe baby schiet al aardig op en daar heb je zowaar de Jules ook weer. Ik had hem mee genomen om te laten zien, en op deze manier kon ik hem ook nog even goed fotograferen.
 Cissy is zo blij dat we een goeie juf hebben. Samen worstelen ze zich er wel doorheen. ik heb hier echt respect voor. Dit is nog eens wat anders dan mijn simpele log cabin.
En daar hebben we mijn meisjes ook weer

 Jullie zien hier nog een paar gaten bovenin. Ik heb erg lang nagedacht wat ik daar zou doen maar gisteravond besloot ik dat daar een paar harten komen.


Dit is dan het eindresultaat van mijn eerste lap. Om het er goed op te krijgen moeten de dames even zijwaarts op de foto, en klim ik op een kruk. Je moet er wat voor over hebben om de meiden tevreden te houden en om ze er voordelig op te krijgen nietwaar?


Met een detail van de harten.


En dan nu op weg met de 2e lap.

Zusje had gezegd dat ze eerst resultaten wilde hebben voor ze iets opstuurde. Ik weet het niet hoor, of ze kon echt niet langer wachten om het te laten zien of de druk van grote zus lag te zwaar op haar schouders. maar kijk hoe zulke mooie dingen ze maakt. Dit is deel 2 van de Blomkes en Flinterkes.
Ze is ook al begonnen met borduren. Dit is de winter van de 4 jaargetijden van Rie Cramer. de patronen zijn haar keurig toegestuurd door Marga. Ze hebben samen contact gehad hierover en Marga had ze niet meer nodig. Zusje heeft ze alle 4 gekocht en is er erg blij mee. Zusje is al behept met hetzelfde virus als wij allemaal. Ze-wil-ook-10-dingen-tegelijk-doen.


Nou en weet je wat ik nog gauw gemaakt heb eergisteravond? Ziet er  beetje lullig uit hè zo onder al dat moois wat ik heb laten zien. Er komt nog veel meer bij bovenop mijn plompje....


Veel plezier met lezen en kijken, geniet er van.

Marleen en Bert en de rest van de crew heel veel succes zondag, en geniet van het mooie weer! Het wordt vast een prachtige dag.

Jullie kunnen overigens vanaf 11 uur bij Marleen in Helmond terecht aan de Emmalaan.

Prettig weekend alvast, maar er komt vast nog wel een keer een blog(je) van mij voorbij.

groetjes

Wietske