zondag 23 september 2012

verslag van een dagje "Noordwaarts"We zijn gisteren op tijd vertrokken richting Oene. Het was erg rustig op de weg, misschien was de reden wel dat er een stuk van de A2 tussen Eindhoven en Den Bosch het hele weekend afgesloten is.
We genoten er van maar het werd pas echt mooi toen we dichter bij Oene kwamen en konden genieten van de prachtige omgeving.


En dan ben je er zomaar. Midden in het land een prachtig huis, met winkel en grote cursusruimte.


Alles gesorteerd op kleur en alles even netjes. Mooie overzichtelijke hoekjes overalHeel veel stof.


De cursusruimte werd gebruikt voor de trunkshow van Ingrid, de beide grote manden stonden al klaar. Ingrid maakte nog wat laatste foto's van de winkel, ik begroette zusje die ook van de partij was, we dronken koffie en toen kon het feest beginnen.

Mijn lief had zich spoorslags uit de voeten gemaakt, hij overziet zoveel vrouwen niet. Deventer was zijn doel. Helaas was zwager er vandaag niet bij, hij had andere verplichtingen. Maar dat vindt mijn lief geen probleem, hij nam zijn fototoestel mee, maar daarover straks meer.

Wij genoten van de quilts en de daarbij behorende verhalen, tjonge, jonge wat heeft Ingrid een hoop quilts gemaakt. Ik verbaasde me erover. En dan al die verhalen erbij. Leuk, persoonlijk, en heel bijzonder!


Zusje.... heerlijk samen dezelfde passie, maar toch ieder haar geheel eigen invulling
kleine details, bijzonder mooiDe Dancing Dollies, veilig weer terug in de mand, zij ging niet rond maar mocht op afstand bezichtigd worden

deze quilts zijn allemaal rond geweest
Rond 12 uur was de show afgelopen, liepen we de winkel nog een keer door en kwam mijn lief ook weer terug. Hij had zich prima vermaakt en had een paar schitterende foto's gemaakt.Nou over de zomer hebben we niets te klagen hoor, het weer werkte weer helemaal mee.

Onderweg hebben we een kleine lunch-stop gemaakt in Staphorst. Je gaat natuurlijk niet gewoon zitten wachten op je eten, er moeten wel even wat steekjes gezet worden.
Ons volgende doel was Groningen. Daar woont onze mams in een verzorgingshuis dat zo mooi is, zo geweldig doordacht, dat ik er iedere keer weer helemaal blij van word als we hier binnenkomen. Dit huis, aan de zuidkant van de stad staat momenteel op een landelijke 4e plaats.

Er is een gezondheidscentrum, een kinderdagverblijf, een winkel, een kapper, een restaurant... nou ja kijk zelf even mee. Mams gaat bloemschikken, zingen, ze zit in een gespreksgroep, eet in een groep, enz. enz.


Iedere zaterdag de viskraam


Overal liggen kranten en tijdschriften


Nou, ik kan jullie zeggen dat dit huis echt een prijs verdient hoor!!!

We hebben "ons" moeder eerst opgezocht in haar kamer en we hebben filmpjes en foto's bekeken van de kleinkinderen, haar achterkleinkinderen, daarna hebben we nog wat gedronken in het restaurant.

leuk hè, mams op de i-pad

Toen, als laatste op naar Assen.

Mijn lief z'n moeder is kort geleden overleden en we wilden nog even op het kerkhof kijken.


Inmiddels is de steen teruggezet en van tekst voorzien.

We waren toch nog weer redelijk op tijd thuis. Er zaten weer een paar prachtige foto's in mijn mailbox van de jonge poesjes. Die wil ik jullie toch ook nog even laten zien.


Deze week gaan de oogjes open, de poesjes maken het bijzonder goed, drinken goed en zijn erg rustig. Een nest om van te genieten, aldus het op een na jongste zusje.

Tja en dan vandaag weer een vol programma. afgelopen week belde Laurens en het gesprek ging als volgt:
" Oma, is opa  er ook? Jawel hoor. Ik geef hem even. Opa ik vind je lief en ik mis je een beetje."
Nou hier moet je toch iets mee????

Dus rijden we straks nog naar Maastricht en ja het is onze eigen keus om vandaag dus zuidwaarts te rijden. Middelste wilde best naar den Bosch komen maar met al die opgebroken wegen kunnen opa en oma beter even in de file staan dan 2 kleine kindjes, toch?

Prettige zondag

groetjes

Wietske

14 opmerkingen:

Irene zei

Jeetje zeg, wat een drukke dag.

Leuk he, de trunkshow, ik heb haar in juni in Etten-Leur gezien/gehoord.
Echt geweldig.
Groetjes, Irene

Klaske zei

Jij hebt een druk progamma zeg! Maar wel een leuke!
Veel plezier vandaag!

Supergoof zei

Het was leuk om je zusje en jou te zien!
En wat lijken jullie veel op mekaar, jullie konden wel een 2-ling zijn.
En het verzorgingshuis van je moeder ziet er geweldig uit.
Zoiets zou mijn mam ook wel willen, maar dan in het zuiden.
Fijne dag vandaag!

Annelies zei

Ik kom bij je via het blog van Ingrid. Leuk je foto's van de trunkshow te zien.

Ellie zei

Ik kom ook via Ingrid's blog bij je.
Leuk verhaal met mooie foto's. Wat een reis hadden jullie! Maar was een goede dag.
Groetjes, Ellie.

Conny's-blog zei

Ik kom via het blog van ingrid bij jou terecht, maar jij schrijft ook een gezellige dag bij elkaar zeg en veel leuke foto's ervan, weer mee genoten...................gr.Conny

Lida zei

Leuk hè die show, ik heb er ook van genoten een paar maanden geleden! Die winkel lijkt mij trouwens ook te gek! Wat fijn dat je moeder het zo naar haar zin heeft! Nu lekker genieten van de kleintjes, fijne dag
Lida

Quiltendewilma zei

Heerlijk gelezen bij je,... oh wat zijn de kleintjes schattig,...

Anoniem zei

Dat was van voor tot achter een bijzondere dag voor je. Wat ziet je moeder er nog goed uit.
En dan een stroom van quilts voorbij zien komen. Dat is pas genieten.
Marleen.

nelleke zei

Hallo Wietske,

Leuk dat je mijn blog hebt bezocht.Ging vanmorgen jouw blog zoeken..maar kon niks vinden..nu dus wel. Wat een mooie foto`s..jij bent dus ook een bezige bei.Gezellig...zo komen we de winter wel door!

hartelijke groetjes

Nelleke

Marguerite zei

Dat moet een heerlijke winkel zijn. En volgens mij heb je ook super genoten van Supergoof, wat maakt zij geweldige dingen. Hoelang zal het nog duren dat wij zoveel moois kunnen laten zien?? Wat woont jou moeder een eind bij jullie vandaan. Wat fijn dat ze het er zo naar haar zin heeft. Mijn moeder woont 700 meter bij ons vandaan. Toen wij naar Makkum verhuisde heeft zij haar huis in Utrecht verkocht en is met ons mee gegaan. En oh wat zijn die poesjes klein...
Groetjes Marguerite

Witte Pimpernel zei

Hallo,
Bedankt beide zussen voor jullie mooie reacties en weergaves op jullie weblogs.
Net als jullie hebben wij genoten van de Trunkshows en de aanwezigheid van vele liefhebbers daarvan. We hebben allemaal weer inspiratie opgedaan en wat waren de quilts van Ingrid mooi/bijzonder en toegankelijk. Je mocht ze gewoon aanraken/voelen. Het was gewoonweg genieten!En quilts en stoffen,je moet ze toch echt zien en voelen. Graag tot ziens.
Ria Koert
Atelier De Witte Pimpernel te Oene

Anoniem zei

Nou zeg...hier begrijp ik niets van! Dagelijks open ik je blog en het laatste bericht was steeds 31 augustus. Ik verkeerde in de veropnderstelling dat je lekker op vakantie was. EN wat zie ik vandaag????je bent niet weggeweest en ik lig bijna een maand achter!!!!
Nou dat wordt geen kopje koffie met je dringen maar een hele pot!!! Geen idee waar het aan heeft gelegen maar ben blij dat ik je weer kan volgen.
JEanny (zonder blog)

Wietskes Quilts zei

Hoi Jeanny,
Nou ja zeg, dat is nou ook wat, jij hebt wat in te halen hoor. Wij gaan 's zomers nooit echt op vakantie, Nederland is zo mooi en zo heerlijk rustig als iedereen weg is. Daar genieten wij altijd erg van en dus gaan we meestal in de winter. Fijn dat je mijn blog waardeert, ik geniet erg van het schrijven.

Groetjes

Wietske