woensdag 21 november 2012

Rondedans
Gezellig was het gisteren en daar doe je het voor, tenminste ik wel. En als je dan nog iets leert is het helemaal mooi meegenomen.

We waren maar met z'n drietjes, Lies, Francoise en ik. Dat stond garant voor veel aandacht en ik mag wel zeggen dat ik veel geleerd heb.


Door Francoise zelf ontworpen

De linker quilt is naar dit patroon gemaakt

De malletjes kwamen me heel bekend voor

En als je even goed uitrekent hoe breed het moet worden

Is het toch echt een eitje


Tja en toen moest ik zelf aan de slag, maar ik had al eens gezegd dat stof snijden niet mijn sterkste kant is. Sterker nog, ik heb er gewoon de kracht niet voor op dit moment.

Zien jullie trouwens wat ik aanheb op de foto?

Ja hoor, het is gelukt! 2 van deze vesten-truien-met rits-tot-onderaan-toe heb ik gekocht, een in het bruin en een in het zwart. Ik heb dus goed naar jullie adviezen geluisterd. Heel erg lief dat iedereen zo heeft meegedacht, en ik zal volgende week zeker aan jullie denken.

Deze vesten (velours-fleece ofzoiets) kocht ik bij een grote winkel waar ze niet al te dure spullen verkopen maar dan loop je ook wel het risico dat iemand anders het ook draagt. Daar zit ik niet mee, en op de valreep kocht ik voor de zekerheid ook nog maar een extra verschoninkje voor de nacht.

 Men heeft mij namelijk verteld dat de kans bestaat dat ik een nacht blijven moet. En dan wil ik er toch wel een beetje knapjes bijliggen.............

En nu maar hopen dat dit ook gaat lukken...

Maar ik dwaal af. Daar zijn wij vrouwen goed in he? Als het over kleren gaat dwalen we altijd onmiddellijk af.

Lies rekent het ook allemaal eens goed uit,
Francoise heeft even de tijd om aan haar laatste quilt voor het boek te werkenEn dit had ik nooit verwacht. Dat ik op de naaimachine zou leren hoe je productie maakt. Leuk om te doen, en erg makkelijk. Temeer omdat ik deze bloemen ook gebruik voor mijn Dancing Dollies. Die liggen momenteel even stil, maar ik heb er plannen mee. Ik hou dat nog even geheim, moet nog het een en ander verzinnen..... Het heeft in ieder geval met de bruiloft van jongste te maken.


Heerlijke verse broodjes

De breirol van Francoise. Hij is bijna klaar

Ze is op zoek naar een patroontje om haar initialen in de breirol te borduren

En dit is het resultaat van Lies. Zij gaat een hele quilt hiervan maken
(Lies, vergeet je niet de groetjes te doen????)

En dit het mijne
Of ik het allemaal op de machine ga doen in de toekomst weet ik nog niet, maar ik ben erg blij dat ik nu wel  weet hoe het moet.

Francoise, bedankt voor de gezelligheid en voor je professionele uitleg.


Gisteravond hebben mijn lief en ik gegeten bij V&D. Er was een speciale winkelavond voor klanten met de VIP pas en die hebben wij. Je krijgt dan overal korting en het is er niet druk.
Wij hebben Sint en Piet dus alvast even vooruit geholpen zodat ze het zelf iets minder druk hebben volgende week.Ik weet niet hoe het jullie vergaat....

Maar als ik hiernaar kijk word ik al dik

Dus lopen we heel snel door

En dan mijn lief. Hij kwam eergisteren zomaar thuis met een enorm boeket bloemen.
12 1/2 jaar geleden is hij begonnen met de oprichting van zijn afdeling (milieu en veiligheid) bij die fabriek die ooit alleen maar lampen maakte.

Hij was even vergeten dat het al zo lang geleden is.

En toen waren daar de bloemen, het gebak en een hele mooie toespraak.

Fijne dag!

groetjes

Wietske

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Aaaah, de Rondedans.. die vind ik zo mooi! En in het echt zelfs nog zoveel mooier als op de foto. Dat is echt mijn favoriet. Ik heb ook eens 1 bloemetje gemaakt, als proefje. Op de naaimachine nog wel!
"Ooit" ga ik er een hele quilt van maken.
Jullie resultaten zijn ook prachtig, leuk de verschillen maar allebei even mooi. Het kantje ertussen is erg schattig.
Fijne dag!

Suus

Bernadette van Gils zei

fijn dat je zo'n leuke dag hebt gehad bij Francoise
en de rondedans is prachtig.
proficiat voor je lief met zijn jubileum en zo zie je, de tijd gaat snel.
lieve kleur heb je gebruikt voor je bloem, maar die andere vind ik ook mooi al zou ik voor mezelf denk ik ook voor elke bloem 1 kleur gebruiken
Sinterklaas helpen is altijd super om te doen als oma toch?
fijne dag
Bernadette

carina zei

Zie ik daar even een errrug leuke quilt liggen, waanzinnig vrolijk zo te zien. Ben ik wel van vooral met die grijze weer getsie. Maar lekker geen werk dag buitenshuis dus ik kan heerlijk freubelen na de huishoudelijke klussen natuurliijk. O ja zeer belangrijk die onderkleding! Nou nogmaals sterkte de komende dagen groetjes je nieuwe volgster byby

Marguerite zei

Oh wat haal jij toch iedere keer een boel uit de dag!! Wat is de rondedans leuk zeg!! Vind beide bloemetjes leuk, ik kan niet kiezen. Gefeliciteerd met je mannetje. Ja de tijd gaat snel. De mijne werkt nu al weer bijna 7 jaar in Friesland. De dag dat hij zei: Wat zal je er van vinden om naar Friesland te verhuizen? Na 25 jaar bij dezelfde baas heel ergens anders op nieuw beginnen. Het lijkt wel gisteren.
Wat een leuke nachtpon heb je gekocht. Spannend hoor, volgende week. Zal aan je denken.
Groetjes Marguerite

Rennie zei

Wat een leuk blog Wietske. Je hebt een heerlijke dag zo gehad en ik ben het helemaal met je eens. Het is geweldig om onze kennis en liefde over en voor het quilten te mogen delen met elkaar. Wie weet komen we nog eens naar Den Bosch!

Anoniem zei

Heerlijk he, die waardering, hij verdient het! XXX Liesbeth

Sezoentje-Sonja zei

Wat een heerlijk dagje, de werkjes die je laat zien zijn prachtig! Leuk om zo een bloemetje te krijgen, fijn dat daar in deze tijd nog bij stilgestaan wordt vind ik;
ik wens je ook vandaag een mooie dag toe,
liefs, Sonja

marga zei

Heerlijk he om met elkaar een hobby te delen.
En waardering voor jou lief waar krijg je dat nog?
Groeten
Marga

Anoniem zei

Wat leuk om er een kantje tussen te doen bij het bloemetje!
Dit patroon hebben wij dit jaar op de regiodag gehad.
Ben nog niet verder dan 1 bloemetje.Was eerst bezig met de quilt voor de bruiloft van de oudste,die is af.Nu misschien een voor de bruiloft van de jongste volgend jaar mei.
Wat leuk,dat je man een bloemetje kreeg als waardering.Zoiets doet je goed.
een gezellige dag en succes met je projekten.
groetjes,Truus uit Drenthe

hobbyshop fugeltsje zei

Hee dat patroontje komt mij bekent voor. O ja van de regiodag. Wij hebben het toen met de handgemaakt. Dus als het je niks lijkt of lukt op de naaimachine dan kan dat ook. Misschien een leuk werkje voor in het ziekenhuis voor als je moet wachten. In ieder geval veel succes met je projecten en sterkte met het ziekenhuis bezoek. Je hebt in ieder geval een super cool nachtjapon.
Gr. Miranda

Lida zei

Gaaf je bent lekker bezig geweest en toch handig als je het ook op de machine kunt verwerken! Leuk nachthemd en handige vesten altijd lekker om er daar een stel van te hebben en als je ze zat bent kun je altijd nog een mooi kussen van maken of leuke harten! Mooie bloemen zijn nooit weg en voor zo'n prestatie ook zeker verdiend! Groetjes
Lida

nelleke zei

HAha..Wietske...leuk als jij even afdwaald in je verhaal..ik dacht bijna dat we je lingeriesetje te zien zouden krijgen....

Zelf de broodjes van jullie quilters zien er mooi van vorm uit.

leuke post weer,

lieve groet

Nelleke