zondag 13 januari 2013

Mijn kijk op oma (en opa)


Afgelopen weekend was het weer zo ver. Mijn papa moest naar Oostenrijk en mama zegt dan altijd:
"Kom op jongens, we blijven niet alleen thuis, maar wij gaan naar opa en oma toe".

Dat kwam op zich wel goed uit want mama en oma wilden voor de tweede keer de bruidsjurk met mijn tante gaan bekijken en ze "wilden met z'n drie├źn de knoop doorhakken".

Nou zijn mijn grote broer en ik daar helemaal niet in geïnteresseerd, maar wij mochten gelukkig bij opa blijven. Mijn tantes lief zou dan ook bij opa komen en met hem kun je onwijs goed spelen, hij maakt hele mooie vliegtuigen.

De weg van Maastricht naar den Bosch is altijd een eitje want mama rijdt altijd op een moment dat het niet druk op de weg is en Laurens en ik vallen bijna altijd in slaap.

Soms als we aankomen bij opa en oma gaat Laurens direct op de bank liggen en hij slaapt dan gewoon door. Ik niet hoor, en zeker niet als ik de telefoon van oma krijg om mee te spelen. Daar blijf ik wel wakker voor.
Mama heeft de vaart er altijd nog goed in als ze net aankomt, ze wilde nu ook direct de stad in. Ik moest nieuwe schoenen hebben. Ze had in Maastricht geen tijd gehad en dus vertrokken we ook direct na een schone luier weer.
 Het is maar goed dat oma altijd van achteren foto's maakt, want dan kunnen jullie in ieder geval niet zien dat ik schoenen kopen echt vreselijk vind. Ik heb het toch op een brullen gezet.

Gelukkig had mama haar keus gauw gemaakt en konden we terug naar opa. Eindelijk vertrokken de dames naar de bruidsmodezaak en hadden wij het rijk alleen.


Ze moesten nog even op hun beurt wachten


Nou, ik ben blij dat ik niet mee hoefde, wat een gedoe toch allemaal. Volgens mij vindt opa er ook niks aan, hij blijft ook liever thuis. Mijn oom wilde ook niet mee en bleef bij ons. Hij wilde " zijn bruid niet van te voren zien" zei hij. Dat kwam goed uit want dan kon hij mooi vliegtuigjes voor mij en mijn grote broer maken.


En kon ik nog even een slaapje doen met Britt

En nog wat drinken in de kinderstoel. Oma vindt
 dit een makkelijke stoel want alles wat ik knoei valt
naar beneden in de stoel

En met opa de klok optrekken

Grappig maar als je aan dit touwtje trekt
slaat hij zomaar weer een hele hoop uren
ik ben gek op deze klok, echt waar!
's- Avonds gingen we uit eten met elkaar. Oma had Fedde en zijn papa en mama ook uitgenodigd maar zij konden niet. Trouwens Fedde komt volgende week logeren bij opa en oma. Ik ben wel benieuwd of hij dan ook een verhaaltje mag schrijven, maar ik denk het niet. Fedde is nog maar 1 en ik ben al anderhalf, dus ik ben al veel ouder dan hij.

Vanmorgen was het nog heerlijk bij oma en opa, we hebben croissantjes gehad en Laurens en ik hebben nog fijn gespeeld. Ik mocht zomaar met oma's handwerkspullen spelen.

even het huis opmeten

en de klosjes bekijken

 Ik vind trouwens dat oma zich dit weekend wel een beetje makkelijk van haar dagboekquilt afgemaakt heeft. Ze heeft gewoon aan mijn grote broer gevraagd of hij even zijn naam wilde schrijven.Nu zijn we weer thuis en moet ik morgen weer naar het kinderdagverblijf, Laurens gaat weer naar school, papa komt vanavond laat nog thuis met het vliegtuig en mama moet morgen ook weer gewoon aan het werk.

Ben wel benieuwd wat oma morgen gaat doen.

doeg

Valentijn