zondag 13 januari 2013

Mijn kijk op oma (en opa)


Afgelopen weekend was het weer zo ver. Mijn papa moest naar Oostenrijk en mama zegt dan altijd:
"Kom op jongens, we blijven niet alleen thuis, maar wij gaan naar opa en oma toe".

Dat kwam op zich wel goed uit want mama en oma wilden voor de tweede keer de bruidsjurk met mijn tante gaan bekijken en ze "wilden met z'n drieën de knoop doorhakken".

Nou zijn mijn grote broer en ik daar helemaal niet in geïnteresseerd, maar wij mochten gelukkig bij opa blijven. Mijn tantes lief zou dan ook bij opa komen en met hem kun je onwijs goed spelen, hij maakt hele mooie vliegtuigen.

De weg van Maastricht naar den Bosch is altijd een eitje want mama rijdt altijd op een moment dat het niet druk op de weg is en Laurens en ik vallen bijna altijd in slaap.

Soms als we aankomen bij opa en oma gaat Laurens direct op de bank liggen en hij slaapt dan gewoon door. Ik niet hoor, en zeker niet als ik de telefoon van oma krijg om mee te spelen. Daar blijf ik wel wakker voor.




Mama heeft de vaart er altijd nog goed in als ze net aankomt, ze wilde nu ook direct de stad in. Ik moest nieuwe schoenen hebben. Ze had in Maastricht geen tijd gehad en dus vertrokken we ook direct na een schone luier weer.




 Het is maar goed dat oma altijd van achteren foto's maakt, want dan kunnen jullie in ieder geval niet zien dat ik schoenen kopen echt vreselijk vind. Ik heb het toch op een brullen gezet.

Gelukkig had mama haar keus gauw gemaakt en konden we terug naar opa. Eindelijk vertrokken de dames naar de bruidsmodezaak en hadden wij het rijk alleen.


Ze moesten nog even op hun beurt wachten


Nou, ik ben blij dat ik niet mee hoefde, wat een gedoe toch allemaal. Volgens mij vindt opa er ook niks aan, hij blijft ook liever thuis. Mijn oom wilde ook niet mee en bleef bij ons. Hij wilde " zijn bruid niet van te voren zien" zei hij. Dat kwam goed uit want dan kon hij mooi vliegtuigjes voor mij en mijn grote broer maken.


En kon ik nog even een slaapje doen met Britt

En nog wat drinken in de kinderstoel. Oma vindt
 dit een makkelijke stoel want alles wat ik knoei valt
naar beneden in de stoel

En met opa de klok optrekken

Grappig maar als je aan dit touwtje trekt
slaat hij zomaar weer een hele hoop uren
ik ben gek op deze klok, echt waar!
's- Avonds gingen we uit eten met elkaar. Oma had Fedde en zijn papa en mama ook uitgenodigd maar zij konden niet. Trouwens Fedde komt volgende week logeren bij opa en oma. Ik ben wel benieuwd of hij dan ook een verhaaltje mag schrijven, maar ik denk het niet. Fedde is nog maar 1 en ik ben al anderhalf, dus ik ben al veel ouder dan hij.

Vanmorgen was het nog heerlijk bij oma en opa, we hebben croissantjes gehad en Laurens en ik hebben nog fijn gespeeld. Ik mocht zomaar met oma's handwerkspullen spelen.

even het huis opmeten

en de klosjes bekijken

 Ik vind trouwens dat oma zich dit weekend wel een beetje makkelijk van haar dagboekquilt afgemaakt heeft. Ze heeft gewoon aan mijn grote broer gevraagd of hij even zijn naam wilde schrijven.



Nu zijn we weer thuis en moet ik morgen weer naar het kinderdagverblijf, Laurens gaat weer naar school, papa komt vanavond laat nog thuis met het vliegtuig en mama moet morgen ook weer gewoon aan het werk.

Ben wel benieuwd wat oma morgen gaat doen.

doeg

Valentijn

13 opmerkingen:

marga zei

Nou Valentijn kan mij voorstellen dat jij winkelen niet leuk vindt. Gewoon bij Oma spelen is toch veel leuker. En had Oma ook nog lekkere chips voor jou?
Dag Valentijn.
Groeten van Oma marga

Monica zei

Oh, heerlijk, het is altijd genieten met die schatjes, en zeg nou zelf: er is toch niks aan een bruidsjurk uitzoeken... vliegtuigjes maken en spelen met opa is véél leuker!

Else zei

Hoi Valentijn, zo te lezen heb jij het weer erg naar je zin gehad bij Oma en Opa. Ik ben ook heel benieuwd wat jou Oma morgen gaat doen! groetjes Else

carina zei

Wat een leuk dagje bij opa en oma, byby een quiltblogster van je oma

Anoniem zei

Wat heb jij een leuke dag gehad vandaag bij Opa&Oma.
Mocht je vanmorgen nog even oefenen op de computer? Toen stond er steeds-test- op de blog van Oma,maar er kwam alleen het verhaaltje van de vorige keer tevoorschijn.
Lopen je nieuwe schoenen fijn en heeft Oma en tante de knoop doorgehakt?
tot de volgende keer.
groetjes aan allemaal
van Truus uit Drenthe

Rennie zei

Dag Valentijn ik geloof dat jij een hele lieve oma enopa hebt.

Bernadette van Gils zei

hallo Valentijn
zo te lezen heb je je wel vermaakt bij opa en oma.
wanneer laat je een foto van je nieuwe schoenen zien want daar ben ik wel een beetje nieuwsgierig naar.
en weet je of tante en oma de knoop doorgehakt heebn of gaan ze nog een keer terug. Hoop het voor jou van wel, dan mag je weer lekker bij opa spelen
Leuk dat Laurens zijn naam op oma's dagboekquilt mag zetten, zo heeft oma toch een lapje van deze dag ook al kan ze even geen steekjes zetten door haar zere schouder.
doe je de groetjes van mij aan je oma
doei doei
Bernadette

Marguerite zei

Zo Valentijn oma houd jou ook lekker bezig zeg!! Moest je nog winkelen terwijl spelen moet opa en je oom toch veel leuker is. En had oma deze keer het ook voor ons bekende doosje met snoepjes niet gevuld? Maar zo te lezen heb je een super weekend gehad. Je boft maar.
Groetjes Marguerite

Sezoentje-Sonja zei

Wat vind ik het heerlijk om deze 'kinderstukjes ' te lezen maar ik verwonder me best over wat je op zo jonge leeftijd al niet allemaal meemaakt op één dag tijd.
Haha, Valentijn, je bent bijna zo druk als je oma, steeds met iets bezig :)))
Liefs, Sonja

Lida zei

Dag Valentijn, wat heb jij een fijne dag gehad en wat jammer dat je niet van schoenen kopen houdt! Ik wel hoor! Maar je zult vast heel stoere hebben gekregen en ben wel benieuwd wat voor mooie jurk jouw tante heeft gekocht, dus wil je dat de volgende keer verklappen! Doe de groetjes aan je Oma, knuffel
Lida

Coco zei

Goedemorgen Valentijn...wat een mooie naam heb jij!
'Valentijn' is voor mij de mooiste dag van het jaar, want elk jaar wordt ik weer op een 'romantisch etentje' getrakteerd door mijn Lief. Ik heb net als jouw Oma ook een Lief en dat is de Opa van Quinten die 5 is.
Quinten woont vlak bij jou in de buurt en hij houdt ook niet van schoenen kopen wel van ijsjes kopen. Jij vast ook? Weet je waar hij nog meer van houdt? Van spelen met vliegtuigjes, ridders en draken en dat samen met Opa. Ik denk dat jouw broertje dat ook wel heel leuk vindt.
Ik ben heel benieuwd of je vandaag ook zo'n fijne dag hebt in het Kinderdagverblijf.
Een hele dikke knuffel van de Oma van Quinten

Ineke B zei

Hallo Valentijn, wat heb je een leuk dagje gehad bij Oma en Opa. Houd ze maar flink bezig blijven ze jong bij. :-) Laurens, je hebt een prachtig blok gemaakt aan de dagboekquilt!

Liefs, Ineke

Suuske zei

Ach Valentijn, wat gezellig dat jij deze keer een stukje schrijft! Enne, ik snap jou best hoor, ik vind schoenen kopen ook stom. Maar goed, gelukkig ging je verder alleen maar leuke dingen doen. Ik vind het trouwens wel een superidee van oma om Laurens zijn naam te laten schrijven. En wat knap dat hij dat al kan! Volgens mij mag jij ook best nog wel een mooie tekening gaan maken op een stukje stof.
Nou, dag kleine vent, tot de volgende keer maar weer. Je mag vást van oma nog eens een stukje schrijven hier.