zaterdag 5 januari 2013

Een andere manier


Van het maken van een Top!

Gistermorgen werden zusje en ik verwacht voor een cursus water color bij de 100 rozen in Deventer.
We hadden afgesproken in de parkeergarage zodat we elkaar niet konden mislopen.En terwijl wij ons onderdompelden
in prachtige kleuren 

mocht Noah met de mannen mee de stad in

Uiteraard kregen we eerst een duidelijke uitleg aan de hand van een bestaande quilt


dit is mijn keus voor vandaag


Gelukkig was Henk, de eigenaar van de winkel, zo vriendelijk om voor mij de lapjes te snijden want dat is voor mij nu nog een brug te ver. De keus van een vorm was gauw gemaakt.


Het moest een hart worden natuurlijk


Op een speciale ondergrond waar allemaal vierkantjes op getekend zijn kun je je figuur weergeven en daarna aan de slag met de vierkantjes zodanig dat er een hart ontstaat.

Als je dit voor het eerst doet is het best lastig om een structuur te vinden, maar Jeltje heeft vaker met dit bijltje gehakt en gek genoeg komt er een moment dat je het licht ziet en snapt hoe het werkt.En dan is dit het resultaat van een poosje
schuif-denk en doe werk

Deze cursist koos ook voor het hart

Zij voor de cirkel

en zusje koos ook voor de cirkel


En dan kan het spelden beginnen. 180 spelden moest je meenemen, in ieder lapje komt een speld op de ondergrond, precies in het vierkantje.


En dan als laatste de uitleg van het opstrijken van de vierkantjes en het vastnaaien van het geheel. Dat is geen moeilijke klus, dus dat probeer ik vandaag eens even uit.

De beide mannen zijn Deventer in geweest maar hebben alleen foto's gemaakt van de miniaturen tentoonstelling. Het weer werkte niet echt mee voor mooie plaatjes.
Zusje, bedankt voor de gezelligheid, we hebben weer veel geleerd!!!!!!

Gelukkig zien we elkaar weer snel op Schiphol want onze reis naar Curacao komt nu wel heel dichtbij.
Jullie hoeven je geen zorgen te maken want ik zal vanaf ons vakantieadres blogjes sturen. Middelste heeft beloofd om af en toe een berichtje te plaatsen. We hebben in de kerstvakantie geprobeerd om het vanaf mijn ipad te doen maar dat lukte niet.
Mochten jullie nog een suggestie hebben hoe dat moet, houd ik me aanbevolen, wij kregen het niet voor elkaar. En de laptop blijft toch echt thuis.

Vandaag ga ik me in ieder geval eens even bezighouden met het huiswerk voor de Sweet Hearts. Het moet voor mij niet moeilijk zijn want ik heb de ronde vormen immers geleerd bij de basisquilt.

Maandag dus de resultaten. 

Ik heb zeeën van tijd, mijn lief schildert dit weekend de badkamer. Na de verbouwing kwam het er steeds maar niet van om de muren nog een keer goed te schilderen, dat gaat dus nu gebeuren.

Prettig weekend

groetjes

Wietske

16 opmerkingen:

Ieke zei

Wat een leuke techniek is dat zeg! En wat gebruik je een mooie kleuren voor je hart!

Om te bloggen vanf je iPad kun je trouwens even kijken of je de Blogger-app kan downloaden. Heel soms plaats ik daarmee een berichtje met de iPhone van mijn lieve vriendje. Hij heeft niet alle features van de gewone online Blogger, maar je kan in ieder geval iets plaatsen. Ik heb alleen geen idee of er ook een speciale iPad-app of dat je de iPhone-app moet gebruiken.

Coco zei

Wietske, er is een Apple Store in Amsterdam. Bel daar even en vraag of zij je met het probleem 'berichtje plaatsen met Ipad' kunnen helpen.
Ik kon in USA met al mijn Ipad vragen/probleempjes terecht bij de Apple Store terwijl ik mijn Ipad ergens anders gekocht had.

Terray zei

ohhhhh DAT ging je doen in Deventer!Ik ben jaloers, die watercolors wil ik ook zo graag eens doen!!!! Wat is die van jou mooi geworden zeg! Nou ik denk dat ik maar eens even ga sparen voor zo'n cursusje
Groetjes Tertia

carina zei

Ja dat ken ik, ik heb hier de lap ook nog liggen is leuk om te doen he. Verder hebben de mannen zich ook goed vermaakt.Goed weekend en groetjes Carina

Nathalie zei

wat een vrolijke gezelligheid van lapjes en eens een hele andere techniek! Leuk om te zien en suc6 met aan elkaar zetten!

Annemarie zei

Dat was een leerzame workshop zo te lezen in Deventer, en het resultaat is erg mooi! De lapjes komen in het hartje erg mooi uit. Succes vandaag met de opdracht voor de mysterie. En als je lekker bezig bent zijn de 16 blokjes zo gemaakt. Leuk vooruitzicht hoor vakantie in Curacao! Groetjes, Annemarie

Simone zei

Leuke techniek! De miniaturen zijn ook geweldig; waar in Deventer staan die?
Heb je de blogger-app al geprobeerd?

Anoniem zei

Wat is dit leuk geworden! Heb ook eens een cursus gedaan,maar dan moesten we van boven naar beneden met lichte kleuren naar donkere kleuren gaan.Er zat verder geen 'voorstelling' in. Zo is het veel leuker.
Succes dit weekend met je lappies.
gezellig weekend
groetjes,Truus uit Drenthe

Conny's-blog zei

Leuk hoor je hart. Die cursus heb ik ook eens gedaan op een beurs, maar heel leuk om te doen en ik heb ook een hart toen gemaakt...............liefs.Conny

Anoniem zei

Hey Wietske, een water coulor staat ook op mijn verlanglijstje, echter hier in het zuiden nog geen workshop kunnen ontdekken. Je aankomende vakantiebestemmig en watercoulor.....hm! Grtjs J eanny (zonder)

Françoise zei

Hoi Wietske,

Ik zou gewoon even naar de app-store wandelen met je apparaat en vragen hoe je dit oplost. Het zou gewoon moeten kunnen! Wellicht een app downloaden. (blogger). Ik kan nl. wel berichten plaatsen vanaf de Ipad , dan moet dat bij jou toch ook lukken.
Morgen koopzondag....

groeten,
Françoise

ps. mooi hart!

Marguerite zei

Wat een prachtig hart heb je gemaakt. Snap dat het een heel gepuzzel is. Maar het resultaat is prachtig al begrijp ik niet helemaal hoe het nu netjes aan elkaar zit.
Groetjes Marguerite

Annerieke zei

leuke kleuren heb je gekozen voor je hart, zeker in de stemming blijven voor de applicaties ;)
Erg fijn dat Henk de lapjes voor je kon/wilde snijden.
Suc6 met de app.
Groetjes

Bernadette van Gils zei

mooi hart geworden, ik was vandaag (zaterdag) in Deventer en er was weer een workshop water colour. Was erg leuk om te zien en lijkt me inderdaad gepuzzel voordat de lapjes goed liggen.
Van pc of ipad heb ik neit veel kaas gegeten dus daar kan ik je niet mee helpen
Groetjes en fijne zondag
Bernadette

Marina Fluit zei

Wietske, ik schrijf alle blogs meT de IPad vanaf xe bank. Gebruik het programma BlogPress (volgens mij was het gratis, maar anders zeker niet duur ) en het gaat prima. Ook alle reacties doe ik vanaf de bank (met de tv op de achtergrond). Succes, het gaat je zeker lukken (het is mij ook gelukt en ik ben niet zo handig met die dingen). Mooi hart trouwens! En de andere hartjes? Al begonnen????

Dorine zei

Hoi Wietske ,
Ik doe het ook met blogpress. als je foto's neemt met je ipad is dat ook heel handig
en anders in de apple winkel hebben ze een verloop stukje voor je foto toestel of om je sd kaartje erin te doen en foto's te laden.
vraag maar mij hebben ze hier in Lelystad goede uitleg gegeven.