zaterdag 5 januari 2013

Een andere manier


Van het maken van een Top!

Gistermorgen werden zusje en ik verwacht voor een cursus water color bij de 100 rozen in Deventer.
We hadden afgesproken in de parkeergarage zodat we elkaar niet konden mislopen.En terwijl wij ons onderdompelden
in prachtige kleuren 

mocht Noah met de mannen mee de stad in

Uiteraard kregen we eerst een duidelijke uitleg aan de hand van een bestaande quilt


dit is mijn keus voor vandaag


Gelukkig was Henk, de eigenaar van de winkel, zo vriendelijk om voor mij de lapjes te snijden want dat is voor mij nu nog een brug te ver. De keus van een vorm was gauw gemaakt.


Het moest een hart worden natuurlijk


Op een speciale ondergrond waar allemaal vierkantjes op getekend zijn kun je je figuur weergeven en daarna aan de slag met de vierkantjes zodanig dat er een hart ontstaat.

Als je dit voor het eerst doet is het best lastig om een structuur te vinden, maar Jeltje heeft vaker met dit bijltje gehakt en gek genoeg komt er een moment dat je het licht ziet en snapt hoe het werkt.En dan is dit het resultaat van een poosje
schuif-denk en doe werk

Deze cursist koos ook voor het hart

Zij voor de cirkel

en zusje koos ook voor de cirkel


En dan kan het spelden beginnen. 180 spelden moest je meenemen, in ieder lapje komt een speld op de ondergrond, precies in het vierkantje.


En dan als laatste de uitleg van het opstrijken van de vierkantjes en het vastnaaien van het geheel. Dat is geen moeilijke klus, dus dat probeer ik vandaag eens even uit.

De beide mannen zijn Deventer in geweest maar hebben alleen foto's gemaakt van de miniaturen tentoonstelling. Het weer werkte niet echt mee voor mooie plaatjes.
Zusje, bedankt voor de gezelligheid, we hebben weer veel geleerd!!!!!!

Gelukkig zien we elkaar weer snel op Schiphol want onze reis naar Curacao komt nu wel heel dichtbij.
Jullie hoeven je geen zorgen te maken want ik zal vanaf ons vakantieadres blogjes sturen. Middelste heeft beloofd om af en toe een berichtje te plaatsen. We hebben in de kerstvakantie geprobeerd om het vanaf mijn ipad te doen maar dat lukte niet.
Mochten jullie nog een suggestie hebben hoe dat moet, houd ik me aanbevolen, wij kregen het niet voor elkaar. En de laptop blijft toch echt thuis.

Vandaag ga ik me in ieder geval eens even bezighouden met het huiswerk voor de Sweet Hearts. Het moet voor mij niet moeilijk zijn want ik heb de ronde vormen immers geleerd bij de basisquilt.

Maandag dus de resultaten. 

Ik heb zee├źn van tijd, mijn lief schildert dit weekend de badkamer. Na de verbouwing kwam het er steeds maar niet van om de muren nog een keer goed te schilderen, dat gaat dus nu gebeuren.

Prettig weekend

groetjes

Wietske