vrijdag 21 december 2012

Ohhhhh wat mooi


Gisteravond hadden wij een koorrepetitie in Eindhoven voor de kerstnacht. Ja, ja wij zingen maandag 2 keer, dat doen we al jaren. Eerst 's middags om 3 uur the Lessons and Carols, dan gaan we even terug naar den Bosch om te slapen en dan gaan we 's nachts om 12 uur nog een keer een Latijnse mis zingen, dit keer met solist en viool begeleiding.


Ook heel bijzonder om te doen.

Heel soms is er een concert in de Catharinakerk als wij een repetitie hebben, en dan mogen wij repeteren in de kleine zaal van het muziekcentrum. Leuk want het geluid is daar natuurlijk erg mooi.
Via de artiesteningang mogen we dan naar binnen.

Maar wat we buiten op de markt in de binnenstad zagen was zoooo mooi.


Nou Eindhoven: compliment hoor!!!! De hele markt is een grote ijsbaan, het zag er fantastisch uit, en ook de Heuvelgalerie was een groot verlicht feest. En dan doet Eindhoven zijn naam wel eer aan hoor, met recht de 

L*I*C*H*T*S*T*A*DGistermiddag had ik een heel bijzondere en leuke ontmoeting. 

Een paar dagen geleden mailde Monica mij dat ze een begrafenis had van een oude tante in Rosmalen.
Ze wilde Den Bosch even in na die tijd en vroeg of het leuk was om elkaar eens te ontmoeten. Nou daar ben ik altijd wel voor te porren dus spraken we af voor V&D. Tja hoe zien we er uit? 

Monica was in het zwart met een wollen tas. Ik was ook het zwart, alleen zonder tas.

We hadden elkaar al snel gevonden en de begroeting was zo hartelijk alsof we elkaar al jaren kenden. Monica had haar zus Liduine en zwager Hans meegenomen. Het ijs was meteen gebroken en we hadden veel overeenkomsten. Alleen al de grote gezinnen waaruit we komen gaf veel gespreksstof.
En uiteraard werd Hans erop uit gestuurd om voor de thee en de daarbij behorende versnaperingen te zorgen. 

Je kon zien dat hij ervaring had met het - uitvoeren - van - klussen - die - hem - opgedragen worden. Hij was net zo makkelijk en gedwee als mijn lief als er zoveel vrouwen bij elkaar zitten.
En ik kreeg cadeautjes van Monica. En wat had ik bij me? Helemaal niks. Echt stom, heel erg stom!!
En ik heb ze niet eens bedankt voor de heerlijke  thee en het gebak want ik weet niet eens wie dit betaald heeft. Het was super gezellig, en ik hoop dat jullie allemaal weer goed thuis gekomen zijn

We doen het nog eens over hoor, en dan maak ik het goed!!!!


Ik wil zusje nog even een hart onder de riem steken. Ze was vorige week hier voor de doop van Valentijn en vanaf maandag is ze ziek geweest. Hoge koorts, bronchitis en alle andere narigheden die je voelt als je echt ziek bent.
Zusje heel veel beterschap verder enne een voordeel: met de kerst zit je weer tip top bij en we zien elkaar in ieder geval.

Overigens heeft zusje bovenstaand serviesje vorige week bij de kringloop gekocht voor 4 euro. Het zat nog in de doos en was niet gebruikt.


Fijn weekend allemaal

groetjes

Wietske

8 opmerkingen:

Annelies zei

Wat een prachtige foto's van een mooi verlichte stad. Leuk dat je Monica hebt ontmoet !

Annemarie zei

Schitterende foto's. Prachtig alle lichtjes rond kerst en in deze donkere dagen. Wat heb je een leuke ontmoeting gehad. Heerlijk toch quilten als hobby dan gebeuren er allemaal leuke dingen. Groetjes, Annemarie

Anoniem zei

Wat een prachtige verlichting hebben ze daar!
Nee,zoiets moois kom je hier in het dorp niet tegen.Ja,de brug is ook verlicht,maar dat is zo gewoontjes.
Had het gister nog met Tineke over Monica-ook toevallig! Zij is deze zomer met Cecile naar Frankrijk een week geweest bij Monica.
Dat was even schrikken om dat berichtje in de boom te vinden.Hoop,dat je het nu kunt aanvaarden en een plek kunt geven.
Doe jij het wel een beetje rustig aan!!! Anders zit je met Kerst met de gebakken peren.
Veel plezier bij het zingen en een gezellig rustig weekend.
groetjes,Truus uit Drenthe

Marguerite zei

Wat ziet dat er prachtig uit zeg!! De verlichting en dan de weerkaatsing in de plassen. Super. Wat leuk dat we door onze hobby's en bloggen zulke lieve mensen leren kennen. En ze zo nu en dan in het echt ontmoeten is natuurlijk helemaal leuk.
Jij heel veel plezier met zingen de komende tijd. Jullie zullen nog wel veel vaker mogen zingen. Zusje heel veel sterkte, bronchitus gaat nu eenmaal niet in de koude kleren zitten.
Groetjes Marguerite

Marguerite zei

Wat een prachtige foto's heb je gemaakt. De weerkaatsing in de plassen is helemaal te gek.
Leuk dat we door onze hobby's en bloggen zoveel leuke mensen leren kennen en ze zo nu en dan ook nog in het te mogen ontmoeten is natuurlijk helemaal te gek.
Zusje heel veel sterkte. Bronchitus gaat nu eenmaal niet ik de koude kleren zitten.
Jij heel veel plezier met zingen de komende tijd.
Groetjes Marguerite

Rennie zei

Wat een mooie foto's zeg en wat zal je genoten hebben.

Monica zei

Wow, wat prachtig die foto's van het verlichte Eindhoven. Ja, jij hebt het er druk mee, en dan komen wij nog eens even langs om met je thee te drinken :-) Ik vond het echt heel gezellig jou te ontmoeten. En geloof mij, cadeautjes is geen must hoor!!! Ik wens je, samen met je gezin heel fijne kerstdagen en veel genoegen met het zingen in de kerken, maar dat zal wel lukken

Anoniem zei

Zaten we daar ineens aan de thee met.....niet eens bossche bollen! Maar wel lekkere taartjes. Je kan mijn Hans wel om een boodschap sturen hoor. Wij vonden het héél leuk en melden ons wel als we weer in Den Bosch zijn.
Succes met het zingen morgen en geniet van deze tijd en mooie versieringen en verlichting. Eindhoven is met recht een lichtstad. Prachtig. Liefs en tot...Liduine en Hans