maandag 17 december 2012

Een gewone zondag, maar wel een met een gouden randjeGistermorgen zijn we tegen tienen vertrokken naar Maastricht voor de doop van Valentijn.
De reis verliep voorspoedig. Tja wat is voorspoedig! Zusje en ik hadden al zo veel gekletst vanaf de avond ervoor dat we allebei al snel buiten Den Bosch in slaap vielen tot bijna aan Maastricht toe.

We konden, samen met de andere aanwezigen, op tijd te voet vertrekken naar het Vrijthof. Zelfs Fedde was samen met zijn papa en mama helemaal vanuit Den Haag gekomen en hij gedroeg zich de hele dag voorbeeldig.

Het zou druk worden vandaag want in Maastricht is het in de binnenstad groot feest. Veel kraampjes, de ijsbaan, en vooral veel muziek. Voor mij mag het wel iets minder. Ik zoek dit soort buitensporige happenings niet. Vlak buiten het centrum stonden al verkeersregelaars omdat de parkeergarages al helemaal vol waren............Het was dan ook een aangename verrassing dat het achter de basiliek volkomen rustig was. We moesten ons namelijk aan de achterkant melden.


Bij de kerk stond nog nog een groepje familie te wachten, zij hadden die nacht al in een hotel geslapen.
Al gauw kwam ook de wel heel jonge priester (27 jaar) ons halen en mochten we doorlopen naar de doopkapel.

Het deksel was al weggedraaid,
normaal zit dit dicht


Laurens had een belangrijke taakValentijn was "not amused" bij al deze kou en vond dat hij dat echt wel even moest laten weten. Zijn speen en zijn knuffel deden wonderen en het leed was snel geleden.

Schoonzoon's zusje is Valentijn's meter, mijn lief zijn peter, en ook zij hadden samen een behoorlijke taak gedurende deze viering.


Het document wordt getekend
door peter en meter

Onderdeel van de doop in de prachtige basiliek is dat je in de gelegenheid gesteld wordt om een paar gedenkwaardige plekken te bezoeken, zoals het graf van Sint Servaas, het hoofdaltaar en Maria.

En overal zijn rituelen bij, heel bijzonder om mee te maken.
We hebben genoten van al dit moois en hebben weer veel om over na te denken.


Gek, dat je na zo'n dag toch eigenlijk doodmoe bent en nergens meer zin in hebt. Ik heb me nog even bezig gehouden met het opspelden en rijgen van de hartjes van de Sweet Hearts.En dit deel van de pronkrol kwam zaterdag binnen. Aangezien ik echt niet van het breien ben, bood zusje aan om het mee te nemen en het voor mij te doen. Heerlijk toch zo'n zusje!

Vandaag weer over tot de orde van de dag en dat houdt in een controle in het ziekenhuis. Eens kijken of de orthopeed tevreden is en we met de revalidatie kunnen beginnen. En niet onbelangrijk, ik wil weer autorijden en fietsen.

Fijne dag

groetjes

Wietske

16 opmerkingen:

Judith zei

Wat fijn dat je zo genoten hebt van de dienst. Zelf heb ik niks met de kerk, maar dat terzijde. Heel veel suc6 vandaag in het ziekenhuis! Ben benieuwd.

Sezoentje-Sonja zei

Oh, wat een prachtige doop, het heeft toch echt iets speciaals in die prachtige kerk :)
Veel succes bij de orthopeed, ik hoop dat hij je snel rijvaardig verklaart want ik zou het super vinden mocht je eens deze kant uitkomen :))))
Fijne dag , liefs, Sonja

Rennie zei

Iedere keer weer prachtig een doop. Ik denk nog vaak terug aan die van ons. Veel succes vandaag.

Terray zei

Bijzonder om zo'n doop mee te maken, bij ons wordt dat in de familie niet zo gedaan.
Succes bij de othopeed vandaag!

Groetjes
Tertia

Ineke B zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Ineke B zei

Wat een speciale doop in die prachtige kerk!

Veel succes bij de orthopeed, hopelijk ben je weer snel mobiel want dat geeft toch weer een stukje 'vrijheid'.

Liefs, Ineke

Heleni zei

Wat een prachtige kerk Wietske. Zal een speciale dag voor je geweest zijn.
Succes bij de orthopeed.

gr.Heleni

Annelies zei

Wat een bijzondere gebeurtenis. We hebben ooit nog een jaar in Maastricht gewoond. Erg leuk !
Ook bij mij kwam deel vier van de pronkrol binnen, maar ik ben nog met deel 1 bezig.

marga zei

Kan mij voorstellen dat je moe was. Hadden wij vorige week ook. Is dat nou de leeftijd of zijn het alle indrukken? Ik hoop voor jou dat het bezoek aan de arts een goed afloop krijgt en jij weer gebruik kunt maken van de fiets en de auto.
Groeten
Marga

Lida zei

Wat een mooi verslag van een heel bijzondere dag! Ik zag onlangs de foto's van mijn dochters doop en je vergeet dit echt nooit meer! Leuk hoe iedereen bij de doop werd betrokken en de speciale rondleiding.
Fijne dag en succes in het ziekenhuis, groetjes
Lida

Suuske zei

H. had dus een rustige heenreis ;-)
Ik geloof goed dat je moe was, een dag zo vol indrukken, dat hakt er wel in. Wat een prachtig glas in lood raam zeg, bijna net zo mooi als je middenblok. Ik heb ook zin om er aan te beginnen maar ja, toch eerst nog even verder met de huisjes.
Laten we hopen dat de orthopeed snel weer groen licht geeft voor auto rijden.

Bernadette van Gils zei

gefeliciteerd met de doop van je kleinzoon, wat een mooie foto's van een bijzondere kerk.
veel succes vandaag bij ome dokter en hoop da tje snel weer mag fietsen en autorijden.
groetjes
Bernadette

ria vogelzang zei

Wat een prachtige dag voor jullie als familie!
Hopelijk is vandaag de controle naar wens en mag je beginnen met je heerlijke bezigheden!
Liefs, Ria.

nelleke zei

Ohh Gefeliciteerd! Kan me dan wel voorstellen dat je best moe bent hoor...het is toch indrukwekkend!

Hopelijk kun je snel weer autorijden en andere dingen doen.

fijne dag


liefss

Marguerite zei

Zelf heb ik niks met de kerk. We gaan donderdagavond wel naar de speciale dienst van jongste. De laatste keer, want na groep 8 is het over. We gaan wel in de vakantie vaak kerken bezoeken. Zo indrukwekkend wat de mensen vroeger met weinig hulpmiddelen konden maken. En zelf vind ik de graven op de vloer heel interessant. Hoe is het bij de orthopeed afgelopen?
Groetjes Marguerite

lia zei

Wat zal het een bijzondere dag zijn geweest in een mooie omgeving.Ik hoop dat je snel weer een beetje mobiel bent,want niet kunnen fietsen en niet kunnen autorijden maakt je wel heel afhankelijk.
Groetjes Lia