zondag 7 juli 2013

Leuke vrijdag


Afgelopen vrijdag was het dan zo ver. Ik zou naar Middelbeers gaan, naar Nelly van Es.

En omdat ik graag wilde dat mijn lief even meereed moest ik wachten tot hij tijd had.

Dus had ik mooi even een moment om het borduurwerkje af te maken waar ik mee bezig was.Gek is dat toch, er zit een foutje in, je kunt er uren op zitten turen en je kunt niet vinden waar het nou fout ging. Maar het mag de pret niet drukken, ik haal het niet meer uit.


Want nu ga ik over op het echte grote werk!!!!!!!!

Ik wil de Dear Jane gaan borduren en dus heb je een expert nodig die je adviezen geeft en die samen met je uitrekent wat je nodig hebt aan stof en garen.


En, ik had natuurlijk de mail van Liesbeth bij de hand, Lida nog gebeld en dat alles was een mooi uitgangspunt.

wat voor linnen had
je in gedachten?
Ik heb heel veel hoor

Nelly's man was ook thuis, hij zat net uit te rusten in de tuin van snoeiwerkzaamheden. Helaas, hij mocht de krant afstaan aan mijn lief en hij mocht thee maken voor ons.


Nou van die thee en die krant kwam niet veel, de mannen hadden elkaar al snel gevonden. Ze zitten in hetzelfde schuitje voor wat het werken betreft: Doorgaan tot je minstens 65 bent terwijl je daar niet op gerekend hebt.

Wij vrouwen zijn nooit zo lang van stof, wij gaan gewoon aan het werk. En dat hield in: lapjes en verschillende draadjes proberen, net zo lang tot je voor jou de juiste combinatie hebt.


en voor de zekerheid nog
 maar eens nameten

en heerlijk in de
prachtige ruimte
rondkijken

Ik heb besloten om het aurifil garen te nemen, en och dan zijn de kleurtjes snel gekozen. Omdat Nelly geen grote klossen in de winkel heeft, komen die nog.

Mijn lief schrijft de kleuren op

met deze kleine klosjes
win ik de oorlog niet
natuurlijk

Op de flyer van Nelly stond overigens een mooie spreuk die ik jullie niet onthouden wil:

"Hoeveel vreugde een lapje stof in zich bergt kan niemand beseffen die de behendigheid mist om met een enkele naald en draad iets uit het niets te doen ontstaan."


Heerlijk, gistermorgen buiten aan de slag gegaan met direct al een mooi resultaat. Ik houd de kleuren aan zoals ze op de foto staan.


en ik begin

rechts onderin

Gisteren heeft mijn lief samen met schoonzoon de berging leeggehaald en alles in de opslag gebracht. Nu is er ruimte vrij om spullen op te slaan die de komende tijd al binnen komen voor de winkel.
Maandag de 22e bijvoorbeeld wordt de quiltmachine gebracht en voor die tijd willen we ons alvast oriënteren op een geschikte naaimachine.

En voor al dit soort zaken is ruimte nodig, veel ruimte zowel in huis als in het hoofd.

Maar het gaat goed hoor, wij liggen op schema, en liggen er (nog steeds) niet wakker van.

Vandaag ook weer verder met de andere werkstukken, dus dat laat ik jullie de volgende keer zien.

groetjes

Wietske

26 opmerkingen:

Judith zei

Een dapper project hoor. En wat laat je ons een prachtige winkel zien! Heerlijk, had ook. Nog nooit van haar gehoord. Lief dat je man weer met je op stap was! Geniet van je zondag.

els b zei

Wietske, hoeveel uren zitten er bij jou in een etmaal? Ik ben een trouwe volgster van jouw blog. Met bewondering en verwondering over wat jij allemaal doet! Je gaat overal heen, zingt, maakt allerlei mooie dingen, bent oma! Je begint een winkel en nu ga je ook nog de DJ borduren. Ik heb er bewondering voor hoor!
Groetjes, Els

Jeanny zei

Dat is echt genieten bij Nelly, alles zo keurig overzichtelijk gerangschikt en een keuze.........!
Wat een moed om aan de Dear Jane te beginnen. Succes.
Lieve groet.

quilting Jeannet zei

Ik ben benieuwd naar je winkel Wietske en vind het knap dat je nog zoiets aan gaat op je "ouwe dag "(lol)

yvonne zei

Je bent een dapper meisje om alles zo achter elkaar te doen ..
En de winkel die komt helemaal goed met jou aan het roer . fijne zondag geniet van het mooie weer .

Annelies zei

Een groot borduurwerk. Veel succes ermee.

Sis Voorn zei

Ik vind het zo leuk hoe jullie dat sampjes allemaal doen....

Martine zei

Mooie spreuk. Die ga ik onthouden.
Fijne zondag.

Anoniem zei

Wat een snoepwinkel!!! Heb je echt alleen maar stof en garen gekocht? Op welke stof borduur je-14 draads?
Je begin ziet er mooi uit.
Succes met je DJ en andere projecten.
zonnige zondag
groetjes,Truus uit Drenthe

Anoniem zei

Wat leuk dat u ons laat meegenieten. Verder heb ik nog een vraag: wat een mooi garen dat aurifil. Hoe heet dit garen precies en welke dikte gebruikt u? Heb tot nu toe alleen maar met DMC garen en watercolours gewerkt. Vind het heel erg mooi garen om ook eens te gaan gebruiken.

Alvast bedankt en heel veel borduurplezier, Margo

Wietskes Quilts zei

Hallo Margo,
Als naar boven scrollt in het blog kom je de naam Middelbeers tegen. Als je die aanklikt kom je in de webwinkel van Nelly van Es. Zij kan je alles vertellen over dit garen.
Haar telefoonnummer staat er ook in.
Succes!
Groetjes
Wietske

Berna zei

Oh die dear jane is zo mooi! Hier ligt ook nog het patroon. Nu ik dit zie.....zal ik beginnen? Nee eerst moeten er een paar tops gequilt worden!
Heerlijk die voorbereidingen voor de winkel. En dan straks lekker alles we uitpakken en een plekje geven.
Fijne (borduur)zondag!

Jowilleke zei

goede morgen Wietske ,
ik zal mij even voorstellen , mijn naam is Jowilleke en ik ben volgster geworden. Zelf heb ik geen blog , maar volg die van jou al een tijdje en geniet hier erg van. Wat een energie hebben je lief , zusje en jij ! Wens je heel veel succes met al de voorbereidingen voor de winkel en alle moois wat je maakt..groetjes .. jowilleke.

Ieke zei

Wat leuk dat je Jane gaat borduren. Ik ben benieuwd naar het resultaat! Als straks de winkel open is, dan kom ik zeker even langs.

Wietskes Quilts zei

Hoi Jowilleke,
Welkom bij de club. Leuk dat je meedoet met het lezen van mijn blog en volger bent geworden.
Groetjes
Wietske

Aangenaam verpozen met Joke zei

Wat een prachtige winkel is dat in Middelbeers. En dat je zelfs de gelegenheid hebt om uit te proberen of de draad een stof lekker werken. Jij bent in ieder geval goed geslaagd en gelijk maar gestart.
Veel plezier met het borduren.
Groeten, Joke

Ineke Hulzebos zei

Ik ben het helemaal mee eens met Els B. je doet zo veel en dan vlieg (lees:rijd) je ook nog heen. Spannend om te beginnen met de DJ, zal het op de voet volgen ;-)
Fijne zondag

Supergoof zei

Wat een *L*I*E*V*E* service bij Nelly!
:o)

Anoniem zei

Wat weer een heerlijk verhaal en ik bewonder je om wat je allemaal doet en in zo'n korte tijd. Heel veel succes verder met alles. Zomergroetjes van Wilma

Conny's-blog zei

Dat is een heel projekt wat je gaat beginnen de DJ borduren, vind het zo leuk je te volgen met jullie winkel.............liefs.Conny

Annie Kingma.Bonnema zei

O wat een prachtig borduur werk word dit.
En o als ik de Natura Home af heb, ja dan wil ik ook de DJ borduren.
Heb ik nu al zin in.
Fijn dat alles op schema is met de voorbereiding van de winkel.
Spannend allemaal.
Groetnis Annie

Wilma zei

Zo spannend allemaal, nieuw borduurwerk (en wat voor één?!)en er gaan al spullen binnenkomen voor de winkel ook... Leuk, leuk, leuk.
Ik wens je er heel veel plezier mee/van en natuurlijk ook met de voorbereidingen voor de winkel. Ik ben ongeduldig voor de komst ervan.
Groetjesss
Wilma

carina zei

Spannend allemaal. Wel heel dapper zon borduur project! En lees ik het goed dwt je ook een doorpitmachien gaat aanschaffen? Wauw dat is super stoer!

Annemarie zei

Ik ben super blij met jou verslag van het bezoek aan Middelbeers. Want ik ben al lange tijd op zoek naar DMC perlé garen nr.8 om mijn hartjes quilt te gaan quilten. In Wales heb ik een paar bolletjes mee genomen maar dat is niet genoeg. Het garen is lastig te vinden en vanaf nu dus niet meer. Ik ga morgenochteng gelijk een bestelling plaatsen. Super leuk zeg dat je de DJ gaat burduren. Groetjes,Annemarie

Saskia Smit zei

Wat een mooie kleuren in de winkel.

Lida zei

Je gaat echt als een trein en je bent al begonnen, het ziet er gaaf uit en leuk dat jij de "echte" kleuren hebt gekozen en Aurifil is ook wel erg mooi om mee te borduren!
Wat leuk om alles binnen te zien komen, lijkt mij moeilijk om er nog niet mee te mogen spelen! Grijns!
Groetjes
Lida