woensdag 26 maart 2014

"Puinhoop"

Eindelijk, eindelijk gaat er dan onder ons huis iets gebeuren


Komende donderdag de eerste informatieavond voor omwonenden. Nou ja voor ons dan de "opwonenden" want tenslotte wonen wij boven op het gedeelte waar gesloopt gaat worden.
Ik zie er eerlijk gezegd wel tegen op. Sowieso de enorme troep die het allemaal met zich meebrengt, maar ook de angst of er niets beschadigd wordt in ons huis.

Deskundigen zeggen dat dit niet het geval is, maar ik maak me soms wel zorgen. Tenslotte hebben ze zich wel vaker vergist……….

De tijd zal het leren, we zijn nog steeds van plan om naar beneden te gaan als alles klaar is. Nou ja, Herman wil naar beneden, ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het in mijn huiskamer ook heel erg gezellig vind.

Die gezelligheid? Die krijg jij beneden ook!!

We wachten rustig af, ik houd jullie op de hoogte.

Een gezellige puinhoop was het gisteravond. Mijn dames hadden hun huiswerk ook weer af, het zijn harde werkers en gisteren waren er weer 2 nieuwe blokken aan de beurt.Ronde vormen is even nieuw, maar ook hier draaien ze hun hand niet voor om,
en dus werd het vooral heel erg gezellig, hadden we van alles te bespreken, hadden ze een luisterend oor en kon ik mijn verhaal kwijt.


Prachtige blokken 


Grappig genoeg zit er veel verschil in kleur met de woensdaggroep en dit groepje
Heel verrassend en leuk om te zien.


Er moet alvast nagedacht worden over de sashings en dat is spannend als het de eerste keer is dat je zoiets moet uitzoeken. Na verloop van tijd was het dan ook een enorme puinhoop op tafel.


Maar we besloten dat Jane toch ook wel aandacht nodig had.

Een van de cursisten komt ook op de bijeenkomst, ze is zelfs al eens begonnen aan de Dear Jane, maar ze hoopt opnieuw geïnspireerd te worden door Juud.

Ik heb gezegd dat ze daar niet bang voor hoeft te zijn!


Gisteren ben ik, geheel volgens planning en op uitnodiging, naar het ziekenhuis gefietst. En oké, ik zal jullie er niet iedere keer mee lastig vallen, maar het was een bijzonder emotioneel moment om onze kleine Isabel in haar nieuwe couveuse voor de komende tijd te zien liggen. Ik had haar 3 dagen niet gezien, en ik zag voor het eerst handen, grote handen, bolle wangetjes en een echt meisjesplooitje in haar oksel. En, ze heeft kuitjes!!!!

In tegenstelling tot Veldhoven is de zorg hier iets anders ingericht. Op de "IC" wordt er alles aan gedaan om kindjes op verantwoorde wijze in leven te houden, hier in Den Bosch op de "High Care" is alles erop gericht om ze straks zo gezond en weerbaar mogelijk naar huis te laten gaan. Ik was erbij gisteren toen de uitleg gegeven werd dat er "veel, heel veel disciplines aan de couveuse zouden komen."

Dus onze Isabel krijgt het druk de komende tijd. Ze krijgt nog steeds extra zuurstof, maar de monitor registreert wel dat het steeds beter gaat.

Straks om 11 uur gaat de winkel weer open en om 10 uur komt de andere groep cursisten. Ben benieuwd hoe hun blokken er weer uit zien. We beginnen een beetje aan het eind te komen van de cursus.

groetjes

Wietske