dinsdag 4 maart 2014

Buidelen of kangoeroeën?


Dat is nou het verschil tussen de ziekenhuizen in Veldhoven en Maastricht. In Veldhoven "buidel" je met de baby en in Maastricht "kangoeroe" je.
En zo zijn er heel veel verschillen waar je als jonge ouder mee in aanraking komt als je ene baby hier ligt en je andere daar.

En dat hier en daar zijn begrippen die je makkelijk door elkaar haalt, maar een ding is zeker en hoe verschillend het ook allemaal is:

Er wordt ongelooflijk goed voor de kindjes gezorgd!!!!!!!!

Daniël mag dus nu ook gebuideld worden en naar omstandigheden gaat het beter met hem al is hij nog steeds niet van de beademing af.

er is ontzettend veel tijd nodig en heel erg veel geduld.

Met Isabel gaat het momenteel goed, we hebben haar gisteren weer gezien en als schoonzoon een vinger in de couveuse doet houdt ze haar ienimienie vingertjes er heel stijf om heen.
En dat is heerlijk om te zien. Ik vind dat ze al een beetje meer baby wordt………...

Herman en ik hebben de carnavalsdag van gisteren goed besteed, want wat is carnaval eigenlijk? Voor ons een heel-ver-van-ons-bed-gebeuren.

Als het ons te lawaaiig is in huis vanwege feestvierders trekken we ons terug in de slaapkamer en gaan een film kijken of we gaan gewoon weg met de auto.
Zo ook gisterenHet was fijn om in het Ronald Mc. Donald huis zinnig bezig te zijn met het schoon- en gezellig maken van de kamer, boodschappen op te bergen die door ons gedaan zijn


Alle cadeautjes en kaarten te bekijken die bezorgd zijn en waar ze zo ontzettend veel steun uit putten


En we hebben gekookt voor de kinderen terwijl ze onderweg waren van Maastricht naar Veldhoven. Ze wisselen de dagen af, rijden midden op de dag heen en de volgende dag weer terug als er niet teveel verkeer is, en op die manier zien ze beide kindjes iedere dag, en zijn ze ook de nacht in de buurt.

Er ontstaat een ritme


Voordat wij naar Veldhoven reden zijn we naar Nelly van Es in Middelbeers geweest. In haar hardanger-atelier zijn de mooiste borduurboekjes te vindenen boekjes met randjes.Maar wat nog veel heerlijker was:
Nelly is ervaringsdeskundige!!!!!
Zij en haar man hebben in dezelfde situatie gezeten, en dan is het heerlijk om ervaringen te delen,
alhoewel, nou ik erover nadenk heeft Nelly hoofdzakelijk geluisterd volgens mij!!!!


Ik kan voorlopig vooruitGisteravond hebben we nog een paar wassen gedraaid voor de jonge ouders en we mochten de knuffels van Daniël en Isabel wassen.
Een groot voorrecht


Maar zelfs dit vereist een protocol. De knuffels moeten in een neutraal wasmiddel gewassen en mogen alleen in een plastic zak aangeleverd worden.
De kindjes hebben deze knuffels over zich heen in de couveuse, en de verpleging vond ze reuze geschikt voor hen.


Gisteravond heb ik op SBS naar het programma gekeken over veel te vroeg geboren baby's.
Mooi om te zien maar ik denk niet dat ik alle delen hoef te zien.
Het geeft weer dat we er nog lang niet zijn.
Nog lang niet!

En daar word ik dan best een beetje verdrietig van.

Morgen om 11 uur gaat het atelier weer open. Afleiding is goed.

We hebben overigens besloten om de Bee op zaterdag te schrappen. Er is niet veel animo voor en dan is het voor ons prettiger om gewoon om 11 uur open te gaan in plaats van om 10 uur.

Ik denk dat ik er vandaag nog maar even een paar knuffels bij koop. Een voor de was en een voor bij de kindjes

groetjes

Wietske