zondag 7 oktober 2012

Verrassende ontmoetingenIk had gisteren al op tijd afgesproken met Saskia op centraal station Leiden en na een snelle koffie zijn we in de auto verder gegaan naar Naaldwijk.
Voor velen van jullie is de Quilthoeve natuurlijk een bekende plek, voor mij niet, hij stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Nu kwam het goed uit dat we deze afspraak hadden want de afgelopen week kreeg ik net de nieuwsbrief met daarin de aankondiging van de grote verbouwing die net had plaats gevonden.

Een luilekkerland troffen we daar aan, alles op elkaar afgestemd, alles op kleur gesorteerd, zo ontzettend mooi, je zag Wendy en Ingrid genieten van onze "ohhhs en ahhhs".

Zelfs de hond had zich aangepast aan zijn/haar omgeving.Maar wat hebben ze er een werk van gehad en je kon goed zien met hoeveel liefde en zorg alles was uitgestald.
Wendy en Ingrid, helemaal blij met hun prachtige winkel
Of we de cursusruimte boven even wilden zien. Nou, als dat zou kunnen...... Er was wel een workshop aan de gang maar dat was geen probleem. Leuke, gezellige veelal Belgische dames waren druk aan de slag.


En dan zomaar de herkenning door een bloglezer, ik hoef mijn foto dus nog niet aan te passen. Ze heeft hele goede herinneringen aan Den Bosch en het was erg leuk om haar te ontmoeten.


Ik heb wat stofjes gekocht, lintjes voor de Dancing Dollies want de dames komen voortdurend kant te kort op hun jurken en wat andere mooie spulletjes voor ooit.

De lunch werd geserveerd, maar omdat deze uiteraard niet voor ons bestemd was, besloten wij om eens even in Naaldwijk te gaan kijken.


Buiten was de zon doorgebroken en dat was een mooie gelegenheid om een paar foto's te maken.
Er is weer voldoende water gevallen


In het centrum hebben we een restaurant gezocht en zowaar we konden buiten eten. We zien elkaar niet zo heel vaak, helaas, maar dan hebben we ook een hoop bij te kletsen. Saskia zit nog midden in de pubers, ook zonen, ik zit midden in de kleinzonen, wel even een verschil natuurlijk.


Ik werd een beetje stil..... Sas, ik vergeet iets, ik moet terug naar de Quilthoeve. Ik heb me voorgenomen om een kleinigheidje te kopen voor Suus.
Ik heb haar nog nooit gezien, we bloggen en mailen al een aardig poosje en dinsdag gaan we elkaar voor het eerst ontmoeten en ik wil absoluut een cadeautje kopen bij de Quilthoeve.

Maakt niet uit, gaan we gewoon terug. En daar hadden we geen spijt van want intussen waren de cursusdames bezig om een achtergrond uit te zoeken voor de quilts die ze bij zich hadden en ik was stomverbaasd. Waren dit niet dezelfde quilts als waar zusje zo druk mee is?
Ja warempel, 2 dezelfde quilts in verschillende kleuren.
 Zoek de verschillen (gaan we het niet over de kleur hebben natuurlijk)


Leuk deze ontmoetingen en ik zou haast alweer vergeten waarvoor ik nou voor de 2e keer kwam. En een cadeautje was zo gekocht.


Enne Suuske, geen gebak he? Het is echt maar een ieniemieni kleinigheidje.

We moesten nu toch echt wel gaan, en na een uitgebreid "tot ziens"  vertrokken wij weer naar Centraal station Leiden waar Saskia mij voor het ziekenhuis uitzette.

Het LUMC! Ik moest toch wel even goed kijken hoor. Hier hebben onze kinderen jaren gestudeerd, Laurens en Valentijn zijn er geboren, zijn hier naar het kinderdagverblijf geweest. We hebben er goede en minder goede herinneringen aan maar het heeft wel een prominente plaats in ons leven gehad.


We zijn er nog niet helemaal vanaf want er zullen nog 2 proefschriften verdedigd moeten worden.


Ik stond op de trein te wachten toen Laurens mij belde. Oma, oma weet je het al!!!! Ik heb mijn eendje!


Even info voor de niet-weters onder ons. Je eendje krijg je als je watervrij bent in het zwembad,
In deze rij valt er ook nog een kikker, een vis en een dolfijn te verdienen voordat het echte diploma A wordt uitgedeeld.
Weten jullie dat dit eendje voor mij minstens zo belangrijk is als de proefschriften van de kinderen?

Soms voelt een mens zich erg gelukkig!!!!!!

Morgen weer een update van de jonge poesjes. Dit blog is alweer veel te lang geworden.

groetjes

Wietske

14 opmerkingen:

Atelier Hartendief zei

Hoi Wietske,

Wat kun jij toch leuk schrijven, alsof ik er bij was. Wat moest je zonder deze hobby! Fijne zondag,

groetjes Marijke

Saskia van Schie zei

Lieve Wiets, het was een hele gezellige dag die we snel nog eens moeten doen! Name the time and the place.....
Fijne zondag, dikke kus van mij.
Xas

Cisca zei

Wat een heerlijke dag, en nog leuke ontmoetingen ook. Lief dat Saskia nog even terug wou rijden voor het cadeautje.
En die eendjes e.d.: die hebben mijn kleinkinderen nooit gehad, wat leuk is dat.
Veel plezier dinsdag bij Suus.
Groetjes, Cisca

Bernadette van Gils zei

wat een heerlijke dag heb jij gehad zo te lezen en wat een mooiie winkel inderdaad die Quilthoeve. Die komt dus ook op mijn verlanglijstje naast de Witte Pimpernel in Oene.
Hier kleindochter geen eendje maar wel bijna aan het afzwemmen voor A- diploma toe, ook weer spannend voor kind, moeder en zeker ook oma
Geniet nog maar lekker na van je dagje Naaldwijk en fijne zondag
Bernadette

Lida zei

Wat een heerlijke dag hadden jullie en zo geboft met het weer! Nu ben heel benieuwd naar wat je verder als buit mee naar huis sleepte! Groetjes
Lida

Antje zei

Je bericht was echt niet te lang hoor, heb het met veel plezier gelezen en zitten mee genieten van je dag in de Quilthoeve.
Groetjes, Antje

Anoniem zei

Hallo Wietske,Jouw bezoek aan de Quilthoeve heeft me NOG nieuwsgieriger (gek woord!) gemaakt. IK wil daar beslist eens een bezoekje brengen. Het was ook heel leuk de engelenquilt te zien; ik heb hem jaren geleden gemaakt voor mijn kleindochter en voor nummer 2 een soortgelijke. Ze worden als bedsprei gebruikt. Je hebt er een super gezellige dag van gemaakt en het is minstens zo gezellig om je te volgen.
Tot morgen !! Jeanny (zonder blog)

Monica zei

Leuk om de engelenquilt waar jouw zusje ook aan bezig is in het geheel te zien. En, oh, nu ik weer hier in de buurt ben zal ik snel de Quilthoeve weer eens bezoeken

Annemarie zei

Wat heb je weer een heerlijk dag gehad! Ik heb je verslag met plezier gelezen. De quilthoeve vind ik ook een prachtige quiltwinkel. Maar helaas voor mij een beetje ver weg. Soms kan ik het combineren met een bezoek aan mijn zoon in Delft. Hoop dat het gezellig is dinsdag met je blogvriendin. Wat ontzettend leuk hé dat er vriendschappen groeien uit het quiltbloggen. Groetjes, Annemarie

Marguerite zei

Wat een heerlijke dag heb je weer gehad. Je bent echt een wereldreiziger zeg!! De ene dag aan de ene kant van het land en de andere dag weer aan de andere kant. Wat ziet die quilt met de engeltjes er toch gaaf uit. Maar ja hij blijft nog even op mijn verlanglijstje staan hoor. Kan nu eenmaal niet alles tegelijk. Maar ik "moet" hem een keertje maken hahaha...
Groetjes Marguerite

Anoniem zei

Hallo Wietske, ik was die bloglezer...vond het wel raar om je aan te spreken, maar ik vind je blog zo leuk en ben blij dat ik het toch heb gedaan. En dan sta ik ook nog eens op de foto op jouw blog! Je verslag van je daagje met je vriendin is weer heel leuk om te zien en te lezen. Het is voor mij altijd inspirerend. Geniet van je volgende uitstapje met je blogvriendin. En wie weet tot ziens in Den Bosch....
Groetjes Nicolette uit Vlaardingen

Coco zei

Wat kun jij toch 'smakelijk' schrijven. Een boek door jou geschreven zou van de toonbank vliegen...

Wietskes Quilts zei

Hoi Nicolette,

Nou, je weet waar ik woon he? Ook zo toevallig!!!!!!!

groetjes

Wietske

Suuske zei

Nou, dat was een gezellig uitstapje Wietske! Ik ga de Quilthoeve ook eens met eigen ogen bekijken, het ziet er supergezellig uit. En dat mooi ingepakte cadeautje, ik ben écht niet nieuwsgierig hoor! ;-)

Groetjes!