vrijdag 19 oktober 2012

Hoi


Nou ja zeg, vraagt mijn oma aan mij of ik even aan jullie wil vertellen hoe het gisteren gegaan is toen opa en oma op ons pasten.
Nou, ik wil dat wel een keertje doen, maar ik maak er natuurlijk geen gewoonte van.

Mijn opa en oma moesten al heel vroeg hun bed uit omdat ze naar ons toekwamen om op te passen. Omdat pappa en mamma al om half 8 de deur uit moesten, moesten ze hier dus al om kwart over 7 zijn en ik begreep van hun dat ze al om half 5 opgestaan waren.
De dag begon al goed want oma had die blauwe doosjes weer bij zich en dit keer had ze er hele kleine snoepjes ingedaan die zelfs geschikt zijn voor Valentijn.

Als jullie goed kijken zie je die grote snoepjes liggen, die had oma extra gekocht omdat we net in Euro Disney geweest zijn.
Mamma heeft oma direct aan het werk gezet want het eendje zit nog steeds niet op mijn zwembroek. Ze heeft liever dat oma dat doet want zelf is ze daar niet zo handig in.
Oma had van alles meegenomen om mee te knutselen. Dat kan ook niet anders want oma is kleuterjuf geweest en ze zei laatst tegen iemand dat ze nu eindelijk eens een kleinkind heeft dat "in haar doelgroep zit". Nou ja, wat ze daar mee bedoelt weet ik niet, maar we hebben ons prima vermaakt. En voor opa kwam het goed uit, want hij had zijn laptop meegenomen en was aan het werk. Hij had een hoop mails.

Ik had toevallig de afgelopen week de folder van Bart Smit gehad, en oma zei dat het misschien wel leuk was om uit te knippen wat ik graag zou willen hebben van de Sint en dat op te plakken zodat ik er iedere dag even naar kijken kan.Ze had kleurtjes bij zich maar die had ze gratis gehad bij de pipoos

Ze had ook nog een houten bootje bij zich met plaksel en papier, dat bootje gingen we beplakken, maar dat vond ik niet zo'n succes. Ik hou niet zo van dat geklieder, dus oma heeft hem voor mij afgemaakt. Ik geloof dat zij het leuker vond dan ik.Als tie droog is zet ik er wel een paar poppetjes in van playmobiel
Gelukkig sliep Valentijn toen we al deze werkjes deden want hij zit echt overal aan.

Tegen de middag zijn we de stad ingegaan, opa en oma wilden op een terras even een broodje eten en genieten van het mooie weer.
Omdat ze de weg niet helemaal zo goed wisten moest ik wel goed op hun letten had mamma gezegd. maar volgens mij wisten ze het best, ik merkte er tenminste niks van.

Ik mocht op de knopjes drukken

Wel een beetje opschieten hoor, het is zo weer rood

Overal moest ik op ze wachten, ze lopen toch niet zo snel meer hoor........
Toen we over de brug liepen zeiden opa en oma steeds maar: ohhhh wat is het hier mooi, wat een prachtige kleuren. Eerlijk gezegd snap ik er niks van. Ik zie wel dat de bomen een andere kleur hebben, maar het interesseert mij eigenlijk niet zo.Het was druk in de stad, en we gingen eerst een kaarsje branden in de kerk. Dat doe ik met mijn pappa en mamma ook altijd en dan denken we altijd aan de andere oma.Oma deed vandaag nergens moeilijk over, maar dat doet ze nooit hoor, ik kreeg gewoon een kindermenu, niks geen gezeur van gezond enzo. Het is vakantie zei oma en wij zijn op visite, dan mag alles.


Opa en oma zijn altijd erg van het uitleggen en op een gegeven moment zat er een lieveheersbeestje op oma's hand. Ze legde uit dat je aan de stipjes op zijn rug kunt zien hoe veel jaar hij is.


Ik weet niet of dat echt waar is, maar dan is dit wel een oud lieveheersbeestje, wel net zo oud als opa en oma denk ik.
Toen we weer teruggingen naar huis zei oma dat we even bij de buurtsuper van pappa en mamma gingen stoppen omdat ik mocht kiezen wat we gaan eten.

Toevallig waren er 2 meneren van de gemeente bezig met de bloembakken om die weer in orde te maken voor het voorjaar. De meneer van de gemeente legde mij uit dat ik straks na de winter goed moet kijken naar alle rose bloemen die er dan uitkomen. Ik ben benieuwd.


Ik mocht zelf met de mand door de winkel en uitkiezen wat ik eten wilde. Nou, jullie snappen het al. Pannenkoeken wil ik graag.

Toen we dicht bij huis waren zag ik weer een lieveheersbeestje, maar dit keer helemaal zonder stippen. Deze zou dan dus 0 jaar zijn, een baby nog maar........


Toen we thuiskwamen ging Valentijn alweer naar bed. Hij was moe maar hij had ook de hele brug overgelopen op z'n sokken omdat oma wilde dat hij "even in beweging kwam" maar hij had niet eens schoenen aan. Mamma zou dat niet goed vinden, maar opa en oma vinden altijd alles goed.
Valentijn sliep ook binnen 5 minuten en nu konden opa en ik eindelijk eens rustig Tom and Jerry op de TV kijken. Op het werk was het ook rustig dus het kon wel even.Oma was al de hele dag in de weer met een soort lapje waar ze voortdurend met haar neus dicht bovenop zat. Ik hoorde zoiets als "pronkrol"  en "lastig" , "rotklus", "doe dit niet weer".Maar aan het einde van de dag was ze heel blij want de rand zit er op zei ze en de rest wat ze er nu nog aan moet doen is een peulenschil.

En toen ineens stuurde mamma een sms dat ze "onderweg" was. Jeetje wat vliegt de tijd, we moesten nu snel opruimen want het was een bende in de kamer.


Gelukkig, net op tijd klaar. Opa kon de pannenkoeken in de oven doen, gauw even eten en tja toen moesten opa en oma helaas al weer weg.Nou opa en oma mogen nog eens weer komen hoor, en in ieder geval kan ik nu iedere dag kijken naar mijn schilderijtje wat ik graag hebben wil van de Sint.


Ik moet jullie de groetjes doen van oma en opa ("mijn lief" zegt ze altijd. Vind ik wel raar klinken hoor)

Ik moet ook nog even doorgeven van haar dat ze morgen een keer niet met jullie kletst want ze moeten alweer (zucht) vroeg weg omdat ze een koorrepetitie hebben in Eindhoven, en dan naar vrienden gaan de rest van de dag.

Zondagmorgen meldt ze zich  weer.

Doeg

Laurens

14 opmerkingen:

Atelier Hartendief zei

Nou Wietske, jij hebt wel het goede beroep gehad, leuke leeftijd is dit he! Geniet er maar van, het is zo voorbij.

Groetjes Marijke

Anoniem zei

Wat een heerlijke oppasdag hebben jullie gehad!
Fijn weekend, groetjes,
Jetta

Anoniem zei

wat gezellig om jouw blog te lezen,morgen een fijne dag en tot zondag.de pronk rol wordt vast een juweeltje,gewoon door blijven ploeteren...groetjes hanneke

Heleni zei

Wat een super gezellig leuk verhaal Wietske. En zo gaat een oppasdag precies zoals Laurens beschrijft. Wij kennen het.
Bekaf word je er van, maar gezellig dat het was.....

Bernadette van Gils zei

hallo Laurens, wat een heerlijke oma en opa heb jij volgens mij, zo lekker verwend worden met frietjes en pannekoeken en dan ook nog lekker samen knutselen en naar het centrum. Ik snap dat oma mooi zei toen ze over de brug ging want dat blijft mooi, de brug over de maas in Maastricht. Maar dat zie jij wel als je wat ouder bent. Maar goed dat mamma even sms-te dat ze er aan kwamen en jullie die bende op konden ruimen, oma's vinden dat nooit erg een beetje bende maar pappa's en mamma's zijn daar nooit zo blij mee he. Ik wens jouw oma morgen als ze weg gaat een fijne dag en ik hoop nog vaak een verhaaltje over jou en Valentijn te lezen, ik vond het erg leuk
groetjes
Bernadette

Marguerite zei

Wat een super opa en oma heb jij zeg! Patat en pannekoeken op één dag!! En zo te zien hadden jullie mooi weer. Hier regende het de hele dag. Dus op je sokken buiten lopen had je hier niet kunnen doen hoor!! En weet je het regent hier alweer. Hadden we toch beter bij jullie in de buurt kunnen wonen, want jullie hebben ook water om op te varen in de buurt. Hoop dat opa en oma gauw weer een dagje komen oppassen en wie weet is het dan weer mooi weer en krijgen jullie een ijsje!!
Groetjes Marguerite

Suuske zei

Hoi Laurens, wat gezellig dat jij een keer een verhaaltje mag schrijven! Nou ja, ik zeg verhaaltJE maar het is wel een heel verhaal zeg! Wat hebben jullie een fijne dag gehad en wat hebben jullie een leuke dingen gedaan. Ik snap wel dat Valentijn moe was van het zelluf lopen en al snel in slaap viel. En weet je wat ik denk? Dat opa en oma gisterenavond ook best een beetje moe waren en al vroeg naar bed gingen.
Jullie boffen maar met zo'n lekkere Verwen-Opa-en-Oma!!

Anoniem zei

Goedemorgen super oma!
Aan het tijdstip te zien was je weer vroeg uit de veren; wellicht om nog na te genieten van het feit dat je kleinzoon met jou bezig is geweest (of was het toch andersom?) Het was gisteren idd drukker in "Mestreech" dan een andere doorsnee dag, waarschijnlijk wilde iedereen nog nagenieten van het zonnetje. Wat leuk dat jullie zo maar de traditie opgepikt hebben om bij Sleevevruike (O.L.V.)een kaarsje te branden. Hier ga je niet voorbij zonder dit te doen en ik vind het ontzettende leuk te zien dat veel studenten dit ritueel opgepikt hebben. Tja zo heeft het bourgondische Maastricht zijn/haar kenmerken. Deze week heb ik een flannel deken gepatcht (voor de aankomende kou!!) Maandagvond is de tweede workshop hiervan bij The log cabin in Hillensberg, en gaan we leuke winterse applicaties aanbrengen. Een erg leuk ontwerp van Jacqueline. Ik verheug me er op.
Tot blogs,
Jeanny (zonder je-weet-wel)

Anoniem zei

Dag collega oma,
Oh ik kan me al verheugen op de tijd,dat ik weer kan knutselen met m'n kleindochter.Nog maar 3 jaar te gaan-zucht.
Ach ja,(ex)kleuterleidster bent geweest,dan is het ook geen kunst om een leuke blog te maken!
een zonnige dag en weekend
groetjes,Truus uit zonnig Drenthe

Annie Kingma.Bonnema zei

Hallo Oppas oma en opa, (pake en beppe ) een prachtig verslag van jullie dagje geschreven uit naam van Laurens
Wat is het fijn zo heerlijk te worden verwend en bezig gehouden. IK lees hier veel activiteiten die hier ook worden gedaan, al ben ik geen ex kleuter juf. En worden mijn kinderen nu ouder, maar dan is er weer andere verwennerij.
Geniet er van, het is een rijkdom die je zomaar mag ontvangen.
Groetnis Annie

nelleke zei

Zo zeg Laurens,

Jij maakt nog eens wat mee met zulke lieve ondernemende op en oma! Het is een heel verhaal geworden. Leuk om dat allemaal zo mee te maken.

Ha Wietske,
Dat is toch genieten!!!

fijn weekend

lieve groetjessss

Cisca zei

Nou Laurens, je hebt een heel mooi en heel lang logje geschreven, zeg. Volgens mij hebben jullie allemaal een superdag gehad. Maar opa en oma zullen wel moe zijn geweest na zo'n lange dag. Gelukkig, dat je eendje nu eindelijk op je zwembroek zit, de creativiteit heeft vast weer een generatie overgeslagen en is nu bij jou terecht gekomen (LOL). Slaap lekker en droom maar lekker van alle dingen die je graag wilt krijgen in december.

Groetjes, Cisca

ria vogelzang zei

Hallo Laurens, wat heb je een prachtig verslag gemaakt! Leuke foto's ook!
Doe oma en opa maar de groetjes!!

Irene zei

Haha, geweldig, wat een verhaal.
Altijd een plezier om jou blog te lezen.

Groetjes, Irene