dinsdag 23 oktober 2012

Gelukt!Ja hoor, het is gelukt met de naaimachine. We zijn nu "vrienden voor het leven". Heerlijk en lekker snel. Al zal de geroutineerde naaister wel heel erg moeten lachen denk ik.

Ik gebruikte mijn oude naaimachine vroeger altijd alleen maar bij het naaien van gordijnen. Verder nooit. Nou is er natuurlijk een tijd geweest dat ik zowat maandelijks aan de bak kon vanwege alle studentenkamers die om de haverklap bekleed moesten worden, maar dit is toch anders.

Zien jullie trouwens de omfloerste foto's? Ziet er op zich wel spannend uit vind ik. Het lijkt net alsof ik het erg warm had, maar deze wazigheid had een andere reden. Het fotograferen lukte niet echt en ik ben dus ook meteen naar de winkel gegaan om te vragen of de camera misschien stuk was.

"Doet u uw telefoon wel eens uit, mevrouw?" "nee, nooit, ik laat hem altijd aan, dag en nacht". "Tja u moet hem echt iedere week een of twee keer helemaal uitdoen."
"O, ik weet niet eens hoe dat moet." "Nou, dan help ik u toch even, is zo gebeurd hoor!" 
"Hebt u uw pincode?" "Nee, die weet ik niet, maar mijn man weet dat wel, dus ik doe het thuis wel."

O, o, o,  hoezo, zelfstandige ondernemende vrouw van tegen de 60. De jongen in de winkel vond het allemaal erg amusant geloof ik. Hij probeerde zijn gezicht in de plooi te houden, maar dat lukte niet echt.

Maar wees dus gewaarschuwd..... Je telefoon even een keer uitdoen helpt om weer super scherpe foto's te krijgen.

Er zijn al veel meer af hoor


Tussendoor heb ik het 8e deel van de Jules ook maar even onder de machine doorgehaald. Hij was al wel klaar, maar de 3 lapjes moesten nog in elkaar en dat heb ik nu ook maar gelijk gedaan, lekker makkelijk.


Morgen wordt de 9e maand opgestuurd, dus ik ben weer mooi op tijd klaar. Toch wel prettig steeds weer die dead-line. Ik snap best dat je je er niet aan hoeft te houden maar voor mij is het toch iedere keer net even weer het drempeltje die ik over moet om het toch weer af te hebben.

Er zijn weer foto's van zusje binnen. Ze komt niet echt aan handwerken toe omdat de kleinkinderen aandacht vragen. Omdat de kindjes in verschillende delen van het land wonen, had ze zowel vorige week als afgelopen weekend loge's.
Ze is zondag naar Lego world in Zwolle geweest met Renske, en het was in een woord geweldig.
Alles van lego
Zusje is erg creatief en dat zien we ook in de logeerkamer. Ze heeft daar boven het logeerbed alle namen van de kleinkinderen op de muur gezet.Naar aanleiding van jullie reacties over het opslaan van je blog zal middelste een dezer dagen een "eenvoudige-geschikt voor voor onze leeftijd-en doelgroep" handleiding maken voor het opslaan in boekvorm.

Wordt dus vervolgd, maar ze werkt nu 32 uur, en ze moet er wel even rustig voor gaan zitten.

Nu gauw onder de douche en dan op naar Vught. morgen een verslagje hiervan.


groetjes

Wietske

10 opmerkingen:

Lida zei

Je gaat als een trein, toch handig zo'n machientje! Ziet er prima uit! Veel plezier vandaag met je steekjes, groetjes
Lida

Heleni zei

Hahaha wat een prachtig verhaal over je telefoon. Leuk dat zo'n ding werkt maar niet te veel heisa er omheen graag. Aldoende leert men, toch....
Ik zie dat 't erg goed gaat tussen jou en je machientje. Veel plezier er mee.


Jet en Zus zei

Ja, dat blog uitprinten lijkt mij ook wel wat, ik houdt me aanbevolen voor de handleiding!

Je bent weer druk bezig!

Groetjes Anita

hobbyshop fugeltsje zei

Ha ha het is een mooie uitvinding die mobieltjes met alles er op en er aan. Maar zelfs ik heb er wel problemen mee. Ik was laatst niet bereikbaar. En ik snapte niet waarom. Mijn man zie je moet hem even uit doen en dan weer aan en ja hij deed het weer. Je moet het alleen even weten dat het daar aan legt.;0D.
Je werk ziet er mooi uit. Fijn dat je toch goed kan op schieten met je naaimachine.
Fijne dag.
Gr. Miranda

nelleke zei

Hallo Wietske,


Dat was weer een gezellige post met jou...en je zelfstandige verhalen..hahahahah....wat fijn dat je vrienden voor het leven bent geworden met je naaimachien.Dat gaat nog voor heel wat pret zorgen/ Je gaat ook als een speer met die lapjes zie ik! Word erg mooi!


fijne dag en groetjes

Nelleke

Suuske zei

Kijk, ben ik toch weer wat wijzer geworden! Dat wist ik dus ook niet van de telefoon. Bij mij staat hij ook 24/7 aan. Ik heb ook wel eens gehad dat hij niet meer reageerde en dan is ook mijn enige oplossing om hem even uit en vervolgens weer aan te zetten. Zo doe ik dat trouwens ook met andere apparaten zoals bijv. computer en printer. En vaak werkt het wel!

Goh Wietske, jij en je machientje.. dat wordt meters maken!!

En wat súper dat je middelste t.z.t. een handleiding gaat maken: deze digibeet houdt zich aanbevolen!!

Groetjes, Suzanne

Annie Kingma.Bonnema zei

Mooie puntjes genaaid, en dat op je machientje, dat worden heel veel creaties zo.))
Van alle technieken moet je iets weten, en zo weer een wijsheid er bij met je toestelletje.
Zelf heb ik maar een gewoon toestelletje, alleen voor bellen en sms'jes.
Fijne dag nog .
Groetnis Annie

Marguerite zei

Erg hé! Wij hebben een blog maar aan alle kanten hebben we hulp nodig. Manlief heeft ook weer geholpen om een foto collage te maken. Waarom sla ik het ook niet allemaal gewoon op in die hersens van mij. Ik heb mijn blokken van mijn berries ook met de naaimachinen aan elkaar gestikt hoor! Gaat lekker snel. Wat wordt je Jules toch mooi! Ben benieuwd naar je volgende blok.
Groetjes Marguerite

Cisca zei

Je machinewerk ziet er goed uit, zeg. Ik heb het nog nooit geprobeerd om patchwork in elkaar te zetten. Maar ik beneid mensen wel als ze zo lekker vlug gaan. Maar hoewel ik vroeger veel kleding genaaid heb, houd ik niet van naaien met de machine. Dus houd ik het maar bij handwerk.Je Jules- blok ziet er mooi uit, op naar de volgende!
Groetjes, Cisca

Petra zei

Dank je wel voor die tip van de telefoon, dat wist ik ook niet. Weer wat opgestoken :)