vrijdag 26 oktober 2012

PSV-Zweden en veel gezang


Gisteren was ik een groot gedeelte van de dag in Eindhoven.

2 vergaderingen en een koorrepetitie, en aangezien de tijd ertussen in te kort was om terug te gaan naar Den Bosch had ik met mijn lief afgesproken om in de stad een hapje te eten. Tenslotte werkt hij hier ook en we hebben hier zo'n 20 jaar gewoond, de laatste 4 jaar in deze woontoren. We zijn dus bekend in deze stad.De Regent, daar woonden wij. We vonden het best wel spectaculair om op de 23e etage te wonen, maar het viel ons erg tegen. Veel lawaai, zowel binnen als buiten, warm......Nou ja, we waren blij toen we het konden verkopen.

Meestal gaan we eten in de Vooruitgang op de Markt, niet al te duur en heel erg gezellig, en sinds kort helemaal verbouwd. Het zag er erg leuk uit in de sfeer van El Capone. Ergens komt zo'n naam me dan wel bekend voor natuurlijk, maar de precieze achtergrond van deze persoon weet ik dan niet.
Welnu, El Capone leefde van 1899 tot 1947 in Amerika en hij was van beroep crimineel.


We wisten natuurlijk niet dat er een wedstrijd gespeeld werd in het PSV stadion, want wij zijn niet zo van het voetballen. Ik gun ieder zijn lol, maar ik begrijp nooit zo goed waarom mensen zoveel lawaai moeten hebben bij zo'n happening om nog maar te zwijgen van het hele politiekorps dat op de been was. Als wij met een enorme grote groep zangers bijvoorbeeld het Requiem van Mozart staan te zingen in Gouda zoals op 1 juni lopen we tussen de middag ook in de stad, eten ook op terrassen, maar niemand merkt daar iets van.

Maar nogmaals ik gun ieder z'n plezier, en omdat we nou eenmaal midden in dit geweld zaten besloot ik er dan ook maar een reportage voor mijn blog van te maken.

Rustig en gemoedelijk

Honderden mannen bij elkaar om alvast in te drinken

Tegen 8 uur waren wij klaar met eten. Onze repetitie begint om kwart over 8 en laat dit nu juist het tijdstip zijn waarop de fans bij elkaar gedreven werden bij V&D, want de wedstrijd begon om 9 uur. Daar stonden zo'n 6 ME wagens klaar met ik denk wel 20 man politie met wapenstokken, paarden met grote kappen voor de ogen ter bescherming, politiehonden, ongelooflijk. Wij hebben nog nooit zoiets gezien.

Maar de stemming zat er goed in, veel gejuich en gezang, veel bier en Zweedse vlaggen. En dan moet de wedstrijd nog beginnen.........

Deze persoon had zijn fiets beter even kunnen wegzetten

Er lag veel glas op straat, heel veel glas.


Gelukkig konden wij ons terugtrekken in de stilte van de Catharinakerk.
Gistermorgen voordat ik vertrok had ik natuurlijk al erg genoten van mijn nieuwe plekje. Vandaag zal ik eens proberen om er echt te gaan zitten met mijn stofjes.
Voordat ik vertrok kon ik het toch niet laten om even een paar steekjes te zetten. Mijn lief had vorige week al het een en ander voorbereid voor mij zodat ik het niet al te moeilijk zou hebben.

Ik heb tegen hem gezegd dat het niet echt nodig is om een hobby te zoeken als hij met pensioen gaat.........

Vandaag even afmaken want het 2e deel komt  

Lapjes voor de 9e maand van de JulesGenoeg te doen dus want er zal ook wel weer iets van winter in Blogland voorbij komen.
Maar niet getreurd, de helft van mij PIP dozen is al gevuld. Ik heb het goed op orde en houd alles goed bij. Heerlijke hobby!

Fijne dag en alvast een prettig weekend.

groetjes

Wietske

11 opmerkingen:

Lida zei

Wat een toestand! Gelukkig zijn jullie er niet in verzeild geraakt! Maar je kunt nu lekker aan de slag met dat gave machientje! Veel plezier met die mooi lapjes, knuffel
Lida

Klaske zei

Erg hé dat het zo tegenwoordig gaat bij het voetballen.
Hier wel een voetbalfamilie, dus ik zat ook voor deze wedstrijd maar alleen omdat de rest het voetballen wou kijken, ik houd het bij mijn handwerkje,haha..
Fijne dag Wietske

Anoniem zei

Vanuit het "criminele" restaurant vallen jullie tussen de zijn sub-criminelen:-). Spannende dag zeg. Ik heb gisteren een dag doorgebracht op het gouvernement in m'tracht. Niet zo crimineel...een gedurende. Vanmiddag ff echo laten maken, daarna naar the log cabine voor applicatie en aansluitend bee tot 21uur
tot mrgn, Jeanny ,(zonder)

Ineke B zei

Gelukkig konden jullie afstand houden want daar wil je toch niet tussen lopen. Zelf zie ik daar ook de lol niet van in.

Wat leuk dat je hulp hebt van je man, gezellig ook.

De lapjes voor de Jules zien er zo lief uit een plezier om er mee aan de slag te gaan. Terecht, heerlijke hobby!

Liefs, Ineke

Anoniem zei

Jeetje, wat slordig! Een bericht vanaf de telef. Het was een besturen dag in maastricht. Doeiii, jeanny

Wietskes Quilts zei

Ik dacht al, ik begrijp er niks van.

Groetjes

Wietske enne prettig weekend

Marguerite zei

Nog even en je zit samen met je man op de bank je quilt door te pitten. Poohh schrik me rot vliegt er ineens een vogel tegen het raam. Ohhh komt vast door al die pinda's en vetbolletjes die ik in de tuin heb hangen. Wat wordt je jules leuk.
Groetjes Marguerite

Anoniem zei

Geweldig he die grote stad, altijd wat te beleven, hoop dat jullie eten warm was, want bij ons was het niet erg lekker, enne.... wat is je stoplapje goed gelukt, leuk hoor!
XXX Liesbeth

Bernadette van Gils zei

Heerlijk een keertje uit eten met z'n tweetjes denk je dan en dan krijg je zulk uitzicht. Snap ook nooit waarom dat zo moet, bij een biljartwedstrijd hoeft er ook nooit politie aan te pas te komen. Maar zal wel bij die "sport" horen denk ik dan, maar vind wel jammer dat nodig is.
Leuke lapjes heb je voor je Jules bij elkaar liggen.
Veel plezier op je nieuwe werkplekje nu je er echt voor gaat zitten om er te werken
groetjes
Bernadette

Anoniem zei

Wat een dag maakte je mee! En dan even rustig gaan eten!
Denk wel eens,dat al dat politievertoon juist al dat geweld en vernielerij uitlokt.
Geniet maar lekker van je nieuwe werkplek.Mijn man hielp mij ook vaak en lief,dat jouw man dat ook doet.
fijn weekend
groetjes,Truus uit Drenthe

Annie Kingma.Bonnema zei

Heel gezellig blog, en wat kan je wat beleven op een lange dag in de grote stad.
Het is wat met de rompslomp om het voetballen, nog vriendelijk te laten verlopen.
Mooie lapjes, en ook de letters, daar had je dus hulp van je man voor.
Fijn hoor, ik heb ook wel hulp, maar dan weervoor andere dingen.
Groetnis Annie