woensdag 31 oktober 2012

Ik loop naar het station en neem mee........Mijn telefoon wat tevens mijn fototoestel is.


Want ik haal om 10 uur Suus op. En wat is er nou leuker, dan met je fototoestel in de hand, mooie plekjes te fotograferen die je toevallig onderweg ziet.Voormalig klooster, nu een appartementencomplex

De boten gaan terug naar het beginpunt, het vaarseizoen is weer afgelopen

Hebben jullie trouwens wel eens een rondvaart gemaakt onder Den Bosch door. Moet je echt eens doen hoor, je waant je in het buitenland. Vanaf 1 april varen ze weer uit, en je kunt het beste reserveren. Ze zitten altijd vol.Wij hebben hier heel wat mooie antieke spulletjes gekocht in de loop der jaren.


Bovenop de brug aan de linkerkant....

En aan de rechterkant

En dan daar het station.


Zoals gewoonlijk ben ik weer veel te vroeg, maar och dat geeft niet. Er is genoeg te zien.

Suus gaat ook al niet graag op de foto, dus nu stop ik mijn  de camera voor een poosje in mijn jaszak.

 Thuisgekomen gaan we echt zo in onze gezelligheid op over van alles en nog wat dat ik ook gewoon vergeet om foto's te maken. En ook zo stom. Suus heeft niet eens al mijn -onderhanden-werkjes- gezien, mijn dancing dollies bijvoorbeeld zijn we helemaal vergeten.
Nou mag je er daar dan misschien ook wel een dag extra voor uittrekken, dus dat komt een volgende keer wel weer.

Suus heeft Madelief gezien en ze vindt haar bijzonder mooi en griezelig echt.

Maar ze had ook een missie vandaag, ze komt niet helemaal voor de lol. Ze wil de "needle turn" methode graag leren en ze heeft daarvoor het eerste stofje van de quiltrol van Francoise bij zich.Ach, ik heb nu al zoveel ge-needle-turnt, en ik vind dit de leukste manier van appliceren.

Voordat we het weten is het half 1 en ik wil Suusje trakteren op een broodje in mijn lievelingsrestaurant, en we lopen de stad in.

Na de lunch gaat ze direct weer door naar de trein, tenslotte heeft ze een behoorlijk gezin en hond en daar is altijd wel wat te doen.Gek is dat soms toch, dit was pas de tweede keer dat we elkaar zagen, en het voelt alsof we elkaar al jaren kennen. We spreken af dat ik vandaag wat stofjes meeneem voor haar als we elkaar weer ontmoeten bij Dorry voor de aftrap van de miss Yoyo. Zij neemt de stofjes dan mee naar huis, zij tekent op mijn stofjes een huisje en ik naai hem in elkaar zodat zij een huisje van mij heeft op haar huisjesquilt.  Jullie snappen mijn uitleg wel hè?

Grappig idee en ik heb er dan toch even aan meegedaan. Ik quilt en blog nog maar zo kort dat ik midden in de hoos van de huisjes viel aan het begin van het jaar.


Op de terugweg even bij de buurtsuper naar binnen voor een verse maaltijd

En dan heb ik nog tijd genoeg om mijn flying geese van winter in blogland af te maken op de naaimachine, als Britt tenminste eens opstapt. Ze ligt echt altijd in de weg....


Gisteravond ben ik begonnen met het tweede deel van de pronkrol. Het is een heel leuk werkje. Ik vind het vooral zo leuk dat de beschrijving erbij zo duidelijk is en ook steeds een klein stukje geschiedenis erbij vertelt. Jullie zien toch hopelijk wel dat dit een N en een O is hè?

Straks dus naar Dorry, en aan het einde van de week nog meer moois, maar daarover later meer..........Fijne dag

groetjes

Wietske


9 opmerkingen:

Saskia van Schie zei

Hoi Wiets,

Wat een gezellige dag is dat geweest! Jullie hebben een hoop gedaan, hier regende het gewoon de hele dag! Niks an....wat wordt je pronkrol mooi...zou ik toch...nee, ik wil eerst die van de quilthoeve maken...stuur je em binnenkort op? Fijne dag,

Xas

Marguerite zei

Wat een heerlijk dagje heb je weer achter de rug! Jij hebt echt meer uren in een dag dan ik, denk ik, of ben ik zo traag? Ga nu gauw in huis aan de slag.
Groetjes Marguerite

Annie Kingma.Bonnema zei

Heel gezellige dag, en weer veel gedaan.
Ja ik kon nog net voor 15 Januari het patroon van de huisjes binnen halen, ik begon toen ook net met mijn blog.
Maar het is nu een werkje van doorzetten, dus ga ik vandaag er weer mee aan de slag.
Fijne dag Groetnis Annie

margaholla54 zei

hoihoi,
ik vind het altijd heel leuk om je blog te lezen, ook de foto's, kom zelf uit Vught, dus dichtbij, maar het is mooi hoe je Den Bosch toont als inwoonster van deze prachtige stad.

Ineke B zei

Mooie foto's weer! Je bent een goede ambassadeur van Den Bosch. :-) Afgaande op jouw foto's lijkt het me ook de moeite waard om een rondvaart te maken dus staat op mijn lijstje.

Prachtig borduurtje ben je aan het maken.

Fijne dag, Ineke

Lida zei

Wat een heerlijke dag en wat een gave stad is Den Bosch! Ik zal er graag eens rondwandelen! Ben heel benieuwd naar je borduurtje en hoe jouw pronkrol eruit gaat zien!
Groetjes
Lida

Anoniem zei

Dat gezellige,samen eens bij elkaar komen ,mis ik wel eens.Ben wel bij 2 bee's,maar verder dan daar zie ik ze niet.
jij had een gezellige dag samen met Suus.Heb ook bij haar gekeken.
Hoe was het bij Dorry???
succes met je borduren.Denk je nog aan het 'handschoentje'?
groetjes,Truus uit Drenthe

Wietskes Quilts zei

O ja dat is waar ook. Ik moet toch nog de stad in, dus ik ga eens even op zoek.

bedankt en groetjes

Wietske

hobbyshop fugeltsje zei

Volgens mij hoef ik helemaal niet zelf naar Den Bosch. Jij bent samen met je fototoestel een hele goeie gids.

Zo te lezen heb je weer een hele gezellige dag gehad.
Het blijft leuk jou blog te lezen.
Gr. Miranda