woensdag 24 oktober 2012

Een hele leuke cursusdagOm 10 uur werden we verwacht bij Francoise voor de cursus handquilten. Een klein groepje dit keer, we waren met z'n drieën.

De dag had een feestelijk tintje omdat een van de cursisten deze dag aangeboden had gekregen van haar zus, en gek is dat toch, je hebt daar altijd een beetje een bijzonder gevoel bij.

Voor Francoise was dit ook de eerste keer dat ze thuis een cursus gaf waarbij ook de lunch in zat, dus ook voor haar even uitproberen.

Aan de hand van 1 quilt begon de uitleg.
Duidelijk, makkelijk, alles goed op een rijtje. Je moet dan denken aan waar doe ik de quiltsteken wel en waar niet, ze had overal duidelijke voorbeelden bij.
Ook de diverse vullingen kwamen aan bod. Alles werd bekeken en gevoeld, ze had van alles in voorraad. We werden er vooral ook op gewezen dat je voorzichtig moet zijn met off-wite vulling onder een spierwitte stof. Er kwamen toch zaken aan de orde waar ik eigenlijk nog nooit aan gedacht had.


En dan de uitleg van alle materialen die je kunt gebruiken. Uitleg van garen, naalden, vingerhoeden, quiltraam groot en klein, alles kwam echt aan de orde.


En dan heel bijzonder, de duimvingerhoed van Ted Storm. Zij heeft deze vingerhoed ontworpen speciaal voor de duim. Op deze manier kun je min of meer voor je uit quilten. Dit is vooral aan te bevelen om te proberen als je schouder- of handklachten hebt. Een andere houding kan uitkomst bieden.En Francoise doet het allemaal moeiteloos voor, het lijkt toch zoooooo simpelEn dan is het tijd voor de lunch! Heerlijk pompoensoepje, lekkere verse broodjes en een hele leuke rode theepot. Ik zie toch wat leuke theepotten hoor..........

We mochten het zelf eens proberen op een meegebrachte lap.

Heel knap resultaat


Ziehier mijn lapje: niets gedaan. Mijn schouder en handen hadden er vandaag geen zin in


Francoise, hartstikke bedankt voor de duidelijke uitleg, (ook van quiltzaken die helemaal niets met deze dag te maken hadden) en vooral bedankt voor de gezelligheid

Fijne dag

groetjes

Wietske


12 opmerkingen:

Lida zei

Jammer dat jij geen steekjes kon zetten, maar je hebt er vast iets van opgestoken! Knap maar snel op en anders toch maar het machientje gebruiken! Knuffel
Lida

Suuske zei

Hè, had ik net een reaktie geschreven is ie ineens foetsie weg.. Opnieuw dus maar:

Je hebt dan misschien zoals je zelf zegt "niets gedaan" maar hebt er wel weer een fijn verslag van gemaakt met lekker veel foto's. En als het lijf niet mee wil werken dan houdt het op, wel balen hè. Op een beter tijdstip ga je het gewoon nog eens rustig uitproberen.
De duimvingerhoed.. ik heb hem ook nog ergens liggen, voor mij was het geen succes. Al geldt hier natuurlijk ook: oefening baart kunst. Maar je kunt natuurlijk ook, zoals ook Lida al zegt, je nieuwe vriend in gaan schakelen. Gaat in ieder geval lekker snel!

Het is tegenwoordig mijn vaste ochtendritueel: op mijn telefoon je blog lezen! Alleen lukt het niet om dan een reaktie te plaatsen dus daarom nu maar eerst even de computer opgestart.

Fijne dag vandaag!

Françoise zei

Wietske, graag gedaan. Ik vond het ook een fijne dag met gezellige cursisten, die van alles willen weten. Altijd fijn van die sponzen op les...tot gauw.

Renee Posthuma zei

Zo te lezen was het een leerzame dag en ik kan me voorstellen dat dat genieten was.

Vrolijke groetjes Renee

Marguerite zei

Altijd fijn om thuis te komen en dan weten dat je een heleboel hebt geleerd. En ja het lijkt zo makkelijk en als je dan thuis komt weet je het niet meer!!
Pinokkio ligt onder de naaimachine (arme knul) en dan wordt hij zo ook nog gestreken (auu). Hoop hem vandaag af te maken. Maar dan moet hij ook wel helemaal af zijn. Poedelnaakt zonder zijn broekie wordt het een dagje later.Hahahah...
Groetjes en mocht het lijf nog een dagje niet mee werken dan gewoon lekker op de bank met een boek of een tijdschrift hoor!! Dat hoort er ook bij...
Marguerite

Anoniem zei

Haha, net als Suus lees ik ook je blog op mijn telefoon maar vind het maar niks om hierop te typen, dus bij deze....
Vervelend gevoel als bepaalde lichaamsdelen niet dat doen wat je in je planning hebt, maar het meest vervelend vind ik toch wel als de handen niet echt meedoen. Dat zijn de dagen waarop ik denk "Alle handwerk afmaken en je toeleggen op machinewerk" maar ik heb niet zo'n innige relatie met mijn naaimachine :-) Enfin zoals eerder gezegd oefening baart kunst...
Leesje morgen weer, tot dan!
Jeanny (zonder...)

Klaske zei

Je hebt er vast veel van geleerd en het in de praktijk brengen komt wel weer.Ik vind de duimvingerhoed handig, het is even wennen maar dan gaat het prima.Hoef je je werk niet meer de draaien en spaart het o.a de schouders.Fijne dag Wietske

Annemarie zei

Wat een leuk verslag van je workshop handquilten. Wat hebben jullie veel geleerd! En ik hoop echt dat je snel weer wat kan gaan handquilten. Met de duimvingerhoed heb ik nog nooit gewerkt maar ik hoor altijd dat dit erg moeilijk is.Groetjes, Annemarie

Anoniem zei

Wat heb je veel gelerd op deze dag!Jammer dat het zover weg is,want zo'n les wil ik ook wel,al quilt ik al sinds 1984.Maar toen had je nog alleen het gewone doorpitten en wat later met een lepeltje.Maar dat werkt niet als je handen niet willen wat jij wilt.
Maar even rustigaan doen.Wat mij altijd erg helpt,zijn de 'handschoentjes' zonder vingers,die je bij Action koopt voor ongeveer 80 cent.Ze zijn elastisch en houden je spieren en gewrichten warm.Ze liggen(tenminste hier) bij de tandpasta/pleisters in de buurt.
Anders wil ik ze wel voor je kopen,als je ze niet kunt vinden.Beterschap en succes met oefenen.
groetjes,Truus uit Drenthe

ria vogelzang zei

Veel geleerd zo'n dagje! Leuk om dat zo samen met anderen te doen, he?! Ook als je zelf niets kunt (wel vervelend, trouwens, hopelijk gaat het vandaag beter....) leer je altijd heel veel van anderen!
Sterkte vandaag en geniet van je prachtige machientje!
groetjes, Ria.

Wietskes Quilts zei

Ach Truus, wat ontzettend lief van je. Het zit em bij mij ook erg in de schouder maar daarover later meer. Maandag heb ik een afspraak met de orthopeed. Je hoort nog.

lieve groetjes

Wietske

Anoniem zei

Oh wat had ik daar graag bijgezeten en geleerd, maar ja erg ver weg. Jammer dat jij zelf niets kon doen. Maar het zit in je hoofd en straks kun je proberen. Groetjes Wilma