donderdag 25 oktober 2012

Het was een hectisch dagje


Gisteren was het een rommelig dagje. Eigenlijk begon het eergisteravond al. Mijn lief en ik dachten er al een poos over om een van de twee logeerkamers op te geven en er weer een werkkamer van te maken. Zo was dat in het begin altijd al, maar toen de kindjes kwamen besloten we een extra kamer in te richten met babyspullen. Middelste heeft er ook een aantal jaren intensief gebruik van gemaakt toen Laurens de leerplichtige leeftijd nog niet bereikt had en schoonzoon vele lange nacht-en weekend diensten had. Helaas kan Laurens nu niet zomaar meer een dagje vrij hebben, dus staat de kinderkamer bijna altijd leeg.

We zijn dus eergisteravond begonnen met leegruimen, nou ja, "we" niet natuurlijk. Mijn lief is sterk en hij doet precies wat ik zeg dus dat is een prima verdeling. Ik praat en regel, hij voert uit!Na wat heen en weer geschuif was het verder wachten op jongste en schoonzoon. Zij zouden met hun jonge lichamen helpen om een loodzwaar bureau naar de werkkamer te brengen. En tja, daar moet je dan even op wachten. Nageslacht is nou eenmaal nooit per direct beschikbaar.

Niet getreurd, ik had gisteren toch een uithuizige dag want ik was uitgenodigd voor een lunch in de stad.

Zomaar nog een paar mooie plekjes onderweg naar het restaurant.


Hier was het te doen

Nou versta ik onder een lunch dat je een broodje eet, desnoods een kopje soep erbij, maar niet een complete warme maaltijd. Ik vond het dan ook allemaal wel erg lang duren en was blij dat de sessie tot een einde kwam, want ik wilde de stad even in met een speciaal doel.

Mijn lief had namelijk voorgesteld om in zijn werkkamer ook een hoekje te maken voor mijn naaimachine. Nou dat laat ik me geen tweede keer zeggen, en ik had al mooie dromen over het inrichten van de planken boven het bureau met mooie dozen.
En waar kun je dan beter heen gaan naar het snoeperige winkeltje Jade. Daar hebben ze de meest uiteenlopende dingen van PIP, en daar ben ik gek op.
Gek eigenlijk want ik ben toch altijd wel van de rustige kleuren, maar PIP spullen passen op de een of andere manier bij antiek. Het fleurt de hele boel op.

Je wordt buiten al uitgenodigd om er eens even bij te gaan zitten

En ik kwam met een prachtige buit thuis, want toen ik de verkoop-mevrouw vertelde waar ik de dozen voor nodig had gaf ze me zomaar gratis een heel stel kartonnen dozen mee. Het was hun verpakkingsmateriaal en ze deed er niets mee. Ik was als een kind zo blij.

Deze had ik gekocht

En dit kreeg ik er zomaar bij

Gisteravond was nog even het wachten op de kinderen, en wat kun je in de tussentijd dan beter doen dan lapjes knippen...... midden in de troep zat ik onverstoorbaar te wezen. en zeg nou zelf, er viel nu niets meer te regelen, alles was voorbereid, het hoefde nu alleen nog maar op z'n plek gezet en dat is toch niet voor mij weggelegd.

Mooie combi, de beige stof heb ik bij Dorry gekocht, de blauwe bij Francoise, allemaal voor de basisquiltMaar daar kwamen de hulptroepen en toen was het zo gepiept.


En gisteravond om 11 uur was dit het resultaat, althans mijn hoekje.Uiteraard zal ik nog veel in de grote kamer gaan zitten maar we hebben gelukkig 2, dus het mag soms even blijven liggen.

En voordat jullie ongerust worden waar we de baby's nu laten.........

heel dicht bij de papa's en de mama's


Vandaag een wel hele drukke dag. 2 vergaderingen en een koorrepetitie. Dus geen steekjes maken en dat is denk ik ook wel verstandig.

Fijne dag

groetjes

Wietske

17 opmerkingen:

Bernadette van Gils zei

wat een gelukje.zo maar van die mooie dozen kado.
En je plekje is prachtig geworden, het zal een plzier zijn om daar te werken denk ik. Ook fijn dat je hulptroepen nog dezelfde dag tijd hadden, want dat je weet je tegenwoordig toch niet, ze hebben allemaal zo druk.
Vergader en zing ze vandaag
groetjes
Bernadette

Irene zei

Inderdaad een druk dagje, zeg. En regelen is ook werken hoor.
De stoel die buiten Jade staat is van Pylones. Ik heb een portemonee met dezelfde print. Zo wordt betalen bijna een feestje. Bijna!

Groetjes, Irene

Anoniem zei

Wat ziet dat er gezellig uit!! Een feest om daar te mogen werken, ook voor je lief ;_)
Jade is idd een superwinkel voor als je gek bent op kleur. Ik geloof niet dat ik hun deurtje dinsdag zo voorbij kan lopen..

Fijne dag!

Groetjes, Suzanne

Heleni zei

Wat een heerlijk plekje heb je nu Wietske. En nu maar racen op je machien. Je lief wordt er tureluurs van als jullie samen zitten te werken......heb je dat weer, haha.
Veel plezier.

Lida zei

Jij vandaag dus een steekvrije dag en dat terwijl je nu zo'n prachtig plekje hebt gecreëerd! Ziet er echt gezellig uit en leuk al die kleurige dozen! Ik heb er maar een waar mijn kopjes in zaten, vind die zo gezellig en dat terwijl ik dus van effen houd! Grijns! Geniet van je dag en je heerlijke hoekje! Groetjes
Lida

nelleke zei

Goedemorgen~~~~~~~~Wietske,

Wat heb jij je zaken goed voor elkaar...de werkverdeling met je lief is goed geregeld....een eigen naaiplek..gratis dozen....fantastische logeerplek voor de fam.kortom GOED geregeld. Je werkplek ziet er top uit heel gezellig met die fleurige dozen(vind PIP ook het einde)

Bedankt voor je reactie...wij gaan zaterdag naar de beurs..dus die roos kan je thuis laten ook al had ik je vast ook herkent van je profielplaatje hahahaha....
(had trouwens wel leuk geweest als we in dezelfde dozen staan te graaien daar)

fijne "drukke"dag
groetjes

Nelleke

marga zei

Dat is een leuk stekje geworden.
Heerlijk zo'n eigen plekje.
Groeten
marga

Marguerite zei

Heerlijk een plekje waar je de boel de boel kan laten. Ik zit zelf altijd aan de grote tafel in de woonkamer. Dat is dus iedere keer alles oppakken en weer ergens anders neerzetten. Het is momenteel helemaal krap, want manlief zit 's avonds ook aan dezelfde tafel een modelzeiljacht te tuigen. Wat ziet je naaimachinehoekje er gezellig uit. Daar ga je niet meer weg!!
Groetjes en doe vandaag maar lekker rustig aan. Nou ja voor jou rustig.
Groetjes Marguerite

lia zei

Mooi plekje hebben jullie gemaakt,ik koop ook vaak bij dat geweldige winkeltje mijn PIP-spulletjes,ik moet uitkijken dat ik daar ook niet verslaafd aan raak.
Groetjes Lia

Ineke B zei

Naast heerlijke logjes schrijven ben je ook heel goed in regelen en delegeren. Je naaihoekje ziet er erg gezellig uit! Heerlijk een hoekje echt voor jezelf.
Wens je ondanks de drukte een hele fijne dag.

Liefs, Ineke

Monica zei

Niets is zo fijn als een eigen plekje waar je je spulletjes lekker kunt laten liggen. Ziet er echt gezellig uit.

Anoniem zei

Wat heerlijke werkplek heb je gemaakt met een mooi bureau.
Nu ga je vast vaker achter je naaimachine zitten omdat het klaarstaat.
Gezellige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

Anoniem zei

Zo, dat was een lang verhaal en een leuk verhaal. Heel goed dat je nu weer een eigen hoekje hebt en ja die PIP spullen zijn om van te kwijlen. Ik vind dat jullie het heel mooi hebben gemaakt. Geniet ervan. Groetjes Wilma

Annie Kingma.Bonnema zei

ooi werkplek heb je gekregen, zo vrolijk met die mooie dozen. Een kleindochter is ook helemaal pip fan.
Groetnis Annie

Anoniem zei

Hoi Wietske, je werkplek is super! Vandaag was ik bij Marleen, daar heb ik een klein lapje met vlinders voor je achter gelaten. die past vast in 1 van je mooie dozen. Groetjes, Gerda

Wietskes Quilts zei

Hoi Gerda,

Ik was laat thuis gisteravond en vond jouw berichtje. Hartstikke leuk. Ik houd van die stofjes en ik vind het hartstikke lief dat je het hebt achtergelaten bij Marleen.
Ik berg het op in mijn nieuwe PIP doos en zal het binnenkort met veel plezier gaan gebruiken.

groetjes

Wietske

Saskia van Schie zei

Hoi Wiets,helemaal geweldig die nieuwe kamer van je! Ik ben echt jaloers op je machientje en de dozen natuurlijk! Je moet wel regelmatig de deksels eraf halen hoor, dan kun je genieten van al het moois wat erin zit...Vandaag maar even rustig aan doen he?

Groetjes aan Herman,

Xas