dinsdag 14 augustus 2012

wie o wie......


Vandaag wordt gewoon een leuke dag want zusje komt en ik heb verder geen verplichtingen.

Ze zal er tegen de middag zijn en na de lunch gaan we naar Francoise om voor haar wat lapjes uit te zoeken. Gezellig dus.

Afgelopen zondag is zusje naar de markt geweest in Helmond en daar kwam ze dit borduurwerkje tegen van Rie Cramer. Ze kon het patroon voor 3 euro kopen.
Maar wat ik nou een beetje vreemd vind, is dat ik deze herfst van dezelfde Rie Cramer heel vroeger al eens geborduurd heb. Hij hangt nu op de slaapkamer van de kleinkinderen.Ik was vroeger helemaal weg van deze ontwerpster en kocht van alles van haar maar dit patroontje had ik nog nooit gezien. Ik ben benieuwd of iemand hier iets meer van weet of het patroontje herkent.

Zusje heeft nog veel meer gezien  in Helmond. Oude ambachten:En oude spulletjes:


Ze schreef dat ze dit jurkje voor mij heeft gekocht, hartstikke leuk. Ze schreef ook dat ze hem bij de tent al even in een sopje gezet had. Nou dat had niet gehoeven hoor......... Ohhh ik wou dat ik er geweest was, ik had mijn ogen uitgekeken. Ik hoop eigenlijk dat er zondag weer zo.n markt is want dan kunnen we er zelf ook gaan kijken.


Ik heb gisteren een stukje gedaan van mijn 2e blokje van de blomkes en flinterkes. Nou inderdaad hoor flinterkes maar ik geef een heel andere betekenis aan die flinterkes. Jeetje wat een kleine priegelstukjes zitten daar tussen. Ik was een stukje kwijt van de vleugel, heb er 5 minuten naar gezocht maar heb toen maar een nieuwe geknipt. Bleek hij vastgeplakt te zitten onderaan mijn voet. Ik had het niet gemerkt.

Maar het is leuk om te doen, wel tijdrovend. Op den duur krijg je een hoop laagjes op elkaar.
Ria, je pakketje is onderweg hoor, gistermiddag op de bus gedaan. De meneer die mij hielp vroeg of hij erbij op de foto mocht. Nou dat mochttie niet.......
Ik was trouwens al een poosje op zoek naar stitch patroontjes maar kon ze niet vinden. Vorige week bij Dorry ontmoette in Lisette en zij had de patroontjes. Vanochtend zaten ze in mijn inbox. Hartstikke leuk. Volgens mij verkoopt Dorry ze zelfs. Heb ik helemaal niet naar gevraagd. Vrijdag maar even doen, dan zie ik haar toch.

Ik wist niet dat quilten zo leuk is en dat je er zoveel leuke contacten door krijgt. Ik geniet hier enorm van!

Nu eerst mijn huis aan de kant maken voor zusje. Ook stom, maak je je huis schoon omdat je visite krijgt en dan ga je hier zitten........


 Nou ja. Nu maar hopen dat mijn lief zich  een beetje op tijd kan losweken uit zijn werkzaamheden om hen te ontmoeten en mee te eten.


Fijne dag vandaag

groetjes

Wietske10 opmerkingen:

Jeanny zei

Schattig dat jurkje...!
Ik wens je een fijne, gezellige dag.
Lieve groet.

suzanne van der schoot zei

Goedemorgen!
Ik heb hetzelfde pakket (!) ook voor een prikkie gekocht, en ook die van de lente of de zomer (ligt even niet in de buurt). Leuk zijn ze he! Ik vind Rie Cramer ook zo leuk!
Geniet ervan!
Suzanne

Anoniem zei

Suzanne heb je zelf de 2 patronen? Ik ben er wel in geintresseerd. Was altijd jaloers op de mooie borduurwerken van mijn zus en heb al op internet gespeurd. Maar niet gelukt. Wie weet kun je er kopieën van maken. Hou me aanbevolen. Zusje van Wietske.

marga zei

Wat lief dat jurkje. Heel veel plezier vandaag met jou zus.
Groeten
Marga

Marion van Veggel zei

Hallo Wietske, Ik heb nog wel een tip voor een uitje a.s. zondag Nl. in Eindhoven. Kijk maar eens hier;Nieuw in Eindhoven: De FeelGood Market
iedere 3e zondag van de maand
volgende editie 19 augustus 2012.(even googlen)
Het is goed te doen als je in A-R bent. Wij zijn zelf een weekendje naar Limburg, anders had je wel op de koffie kunnen komen.
Hawdoe!

marga zei

Ik lees net dat er belangstelling is voor de patronen van Rie Kramer. Ik heb alle 4 jaargetijden eens gekocht maar heb er niets mee gedaan.
Dan heb ik het over de grote afbeeldingen.
Ik wil ze wel ruilen of verkopen maar ze zijn te groot om ze via de computer te versturen.
Groeten
Marga

Anoniem zei

Dag Marga, wat geweldig dat je reageert. Ik ben nu bij Wietske en we komen tijd en ogen te kort om alles te bespreken en te bekijken! Welke patronen heb je, want uit Wietskes blog blijkt wel dat er verschillende afbeeldingen zijn van de 4 jaargetijden van Rie Cramer.
Ik wil ze dan wel van je kopen, want ik heb niet veel te ruilen.......
Misschien kun je een fotootje sturen? Groet zusje van Wietske

Suuske zei

Veel plezier vandaag met je zusje! Dat was vroeger mijn grootste wens: een zusje hebben. Helaas, nooit in vervulling gegaan!
Ik ben geboren en getogen in Beek en Donk, het buurdorp van Aarle-Rixtel. Heb nooit geweten dat daar een camping zit.

Een bezoekje aan Françoise staat met stip op 1 op mijn lijstje. Alleen wil het er maar niet van komen. Misschien volgende week? Dan zijn de kinderen weer naar school en komt er misschien weer wat meer Me-Time?!

Groetjes, Suzanne

marga zei

Hallo Zusje van Wietske
Een foto van de patronen is erg moeilijk het zijn nl. hele grote bladen.
Ik heb Oktober wijnmaand en dat is het grote patroon wat wietske op haar blog heeft staan.
Dan heb ik nog mei bloeimaand. Dat is een afbeelding van een boom met 3 kinderen eronder vogels en bloemen.
Juni zomermaand dat zijn 2 kinderen op een bankje een kind heeft een aapje in zijn arm en daaromheen zijn veel bloemen.
Januari louwmaand dat is een voorstelling van kale bomen en een meisje wat vogeltjes voert.
Ik weet niet of je iets aan deze beschrijving hebt maar ik zou het niet op een andere manier duidelijk kunnen maken.
Het formaat van alle patronen is dezelfde en er is een uitgebreide tabel bij van de kleuren DMC dei je nodig hebt.
Wens je nog een fijne avond.
groeten
Marga

Wietskes Quilts zei

Hoi Marga,,
Zullen we even buiten dit blog om verder overleggen?
Mijn email is wietske.meinders@hotmail.com

Mail me maar even dan heb ik het jouwe ook als dat goed vindt.

Groetjes

Wietske