donderdag 2 augustus 2012

huizen, verhuizen en heel veel ander nieuws


Het mooiste nieuws van de dag is dat het huis van oudste zoon en schoondochter in Den Haag verkocht is! Ik mocht het nu echt aan jullie vertellen. De koper is nog bezig met de financiering maar daar zal niks meer mee mis gaan. Ook het bouwkundig rapport was goed en een huurhuis is inmiddels ook gevonden. De papa en mama van Fedde gaan even niet kopen nu. We zijn zo ongelooflijk blij dat het gelukt is, het is ook niet meer leuk om met een kindje van bijna 1 jaar 8 trappen op en neer te moeten, dus dat is straks verleden tijd.

Middelste en schoonzoon hun huis staat nog te koop in Leiden. Ze wonen nu een paar maanden in Maastricht en ook zij hebben voorlopig gekozen voor een huurhuis, durven nu ook niet te kopen. Middelste heeft met heel weinig middelen het appartement fantastisch ingericht, het is er gezellig en de kindjes hebben alle ruimte. Het laatste dingetje was het dakterras, die heeft ze gisteren " Ariadne-waardig" gemaakt met een bankje dat ze nog had, en wat spullen die ze uit Leiden heeft meegenomen, aangevuld met het een en ander van de Hema en de Xenos, beetje verf, en voor zo'n 65,-- euro ziet het er nu zo uit. Ze wil er nog een spiegel achter plaatsen.Laurens leeft in zijn fantasiewereld en vermaakt zich eindeloos.Vandaag kwam Liesbeth op bezoek, de buurvrouw uit Eindhoven.
Zij zou mij het hardanger borduren leren. Ik heb haar van de trein gehaald en na een uitgebreide koffie hebben we eerst maar eens even alles bekeken waar ik zoal mee bezig ben, en kreeg ik een ontzettend lief cadeautje van haar.
En alweer mijn initialen, net zoals op het envelopje van zusje vorige week. Liesbeth heeft er deze week keihard aan gewerkt en ik ben er ontzettend blij mee, en ik ga er iets moois mee doen.

Overigens gaat het goed met zusje hoor, ze heeft haar tenten opgezet onder Maastricht en verdere berichtgeving wacht ik maar even af.

 Buurvrouw vond dat ik een beetje veel doe..... beetje te veel denk ik. Ik had dit vandaag en gisteren al eens eerder gehoord in het ziekenhuis tijdens de observaties. Behoorlijk confronterend deze bezoekjes en het verplicht tot enig nadenken. Dat heb ik dan vannacht maar gedaan, een mens moet er tenslotte tijd voor maken hè?
Ik vind dit zo knap! Het lijkt eenvoudig maar dat is niet.
Ik heb van Liesbeth nu ook eens precies uitgelegd gekregen wat een pronkrol is, en de essentie is dat je hem zelf moet maken. Maar bovenstaand stukje, die zij gemaakt heeft, komt toch maar mooi op mijn borduurrol. Geen twijfel mogelijk en veel te leuk.

We hebben een broodje gegeten bij V&D. Tenslotte had ik de afgelopen week alweer en folder met aanbiedingen voor broodjes gehad dus die konden we mooi weer gebruiken.

Na de lunch zijn we naar Francoise gereden. Er zijn steeds meer dames die haar huis weten te vinden. Het was er gezellig druk, ook in de tuin werd gewerkt. Gelukkig heeft Francoise's  trouwe hulp/vriendin/medecursist  Mandy ons van thee voorzien, de gastvrouw/ lerares/ verkoopster had het zelf echt te druk.

Helaas is de foto wat wazig maar dat komt misschien wel door de ieniemienie kruisjes. ......... Deze is van Liesbeth.

En, tadaaa daar kom ik de vertrouwde lapjes van de Jules tegen. De maakster is nog van de eerste lichting van een jaar geleden. Leuk om hem ook eens bij haar te zien. Het zag er echt prachtig uit.

En als jullie nou denken dat ik niks gedaan heb??


Jawel hoor, vannacht tijdens het nadenken. Ik heb de bloemen voor de eerste lap nu klaar en dit was de laatste, inclusief 3 bloemen voor het sprei van mijn mams.
Het hartje moet er nog even opgenaaid en tussen door appliceer ik me suf. Het zal echt wel even duren voordat alles erop zit want de armpjes doe ik met de " needle turn"  methode. dat wordt echt veel mooier.

Gelukkig heeft Ingrid mij beloofd dat haar dansende dametjes meekomen in de mand naar Oene op 22 september. Ik verheug me er erg op de meisjes te ontmoeten.... kan ik eens even vergelijken. Wie weet neem ik de mijne ook wel mee. Kan nog gezellig worden.

Morgenvroeg ga ik naar Dorry voor de cursus " quilt as you go" en daarvan zal ik morgen weer verslag doen.

Hoezo, beetje druk......

Prettige avond, ik vrees dat mijn nacht iets eerder begint dan die van jullie :)

groetjes

Wietske4 opmerkingen:

Anoniem zei

Het was super gezellig, veel succes verder, X L

Anoniem zei

Lieve zus wat toch weer een gezellig verhaal. We hebben niet overal bereik maar op die momenten waarop het wel lukt lees ik als eerste je blog natuurlijk. Na ons telefoon gesprek vanmorgen heb ook ik nagedacht, en het is wel goed pas op de plaatst te maken maar je moet wel jezelf blijven! Dat wil zeggen de spontaniteit en het enthousiasme moeten niet verloren gaan. Maar ik denk dat je je dat ook niet laat gezeggen.
Morgen gaan we naar een andere camping. Geen schaduw, midden op het open veld en veel lawaai. Dit is niet onze doelgroep,dus gauw weg hier. Vanmorgen nog even met een bloem voor onze moeder bezig geweest, we vergeten haar niet zo blijkt!wat zal het een verrassing voor haar zijn als het sprei klaar is.
Morgen verder,slaap lekker liefs zusje

Anoniem zei

Ik vond het leuk om je vandaag wat beter te leren kennen.
Na een hele dag quilten bij Francoise heb ik zojuist weer acht huisjes voorbereid.
Hoezo nog niet genoeg gedaan ;)
Goed dat je je zo bewust bent van alles, da's de eerste stap!!
Fijne dag morgen en tot gauw.

Groet Mandy

Anoniem zei

Ben weer helemaal aangestoken door het quilt virus. Heb vandaag 3 meter stof gekocht. Vlug gewassen en lekker buiten gedroogd, ging supersnel met die wind. Strijkboutje erover en ik kon beginnen. Heb 3 blokken geknipt en zit nu lekker bij de OS te patchen. Heerlijk!. Gr. XXX L