zondag 5 augustus 2012

het zijn de kleine dingen die het doen......


En kijk  wat er gisteren door de post gebracht werd. Een mooie kaart van vriendinnetje-buurvrouw- uit Eindhoven. ze was hier afgelopen donderdag en het klikte weer zo leuk. Maar ja wat wil je ook als je dezelfde passie hebt. Dan klikt het altijd toch?

Liesbeth, bedankt, je kaart heeft een mooi plaatsje hier in de kamer.


Gisteren heb ik een "zitdagje" ingelast om even te bekomen van ons avontuur met de dansende dames op vrijdagmiddag. Ik ben een heel eind gekomen met appliceren maar maak er later wel weer foto's van. Anders worden jullie er een beetje moe van en dat kan natuurlijk niet. Ik raak hier echt aan verslaafd. Het is zo leuk om te doen.


Toen mijn lief en ik vrijdag aan het passen en meten waren met patroon en stof is jongste met schoonzoon een dagje naar Maastricht gereisd om middelste te bezoeken. Morgen moeten ze weer aan het werk en jongste had haar laatste vakantiedag gepland om naar Laurens en Valentijn te gaan en in Maastricht te gaan lunchen.
Het was nog eens een goede gelegenheid om Laurens verder te helpen met zijn fietsavontuur en het gaat steeds beter.
De kindjes genoten van de aandacht, voor hun was het weer een dag met een gouden randje.

vandaag wil ik de maand van de Jules afmaken, anders komt de volgende maand, en dan raak ik achter. Daar heb ik een beetje een hekel aan maar ik vrees dat dat er eens van gaat komen. Er zit teveel aan te komen aan allerlei projecten. Heerlijk hoor, dat dan weer wel! Ik verheug me er erg op.

Komende vrijdag staat de cursus snelle blokken gepland en zaterdag begin ik met de basiscursus. Die duurt een paar weken. Helaas kan ik er de eerste keer niet bij zijn want we trakteren alle kinderen en kleinkinderen een nachtje op een hotel met alles erop en eraan. Even genieten van elkaar en van de kindjes. Omdat iedereen ver uit elkaar woont, komt dat er niet zo vaak van en het leek ons een leuke gelegenheid om dit weer eens te doen.
En dan nog het laatste nieuws van zusje en de hond en haar man. Ze heeft zich weer gemeld hoor!

Na een teleurstellende camping met dit uitzicht...... (Dit snap je toch niet????? En dan in het hoogseizoen.)


Hebben ze de spullen heeeeel snel weer ingepakt en zijn doorgereisd naar Epen bij het Drielandenpunt in Limburg. Daar staan ze er weer knapjes bij volgens mij. Ze willen hier een weekje blijven. zusje hoopt weer wat te kunnen borduren en bloemen te maken. We willen het sprei voor onze mams toch wel ergens in september afhebben. Maar het komt natuurlijk niet op een weekje aan hoor. Ze moet ook wel gaan genieten van de omgeving natuurlijk want die is daar schitterend.We hebben afgesproken om ergens in september een nachtje te gaan logeren. Of bij haar of bij mij en dan in een dag of 2 alles er samen op te naaien. Middenin komt dan een grote lap met bloemen en kant eromheen en dan strooien we alle bloemen er zo omheen. Ik zie het resultaat al wel zo ongeveer voor me.

Gisteravond was de tafel eindelijk eens leeg. Saartje maakte van de gelegenheid gebruik om heerlijk midden op de tafel te gaan liggen slapen.Fijne dag allemaal, hier schijnt het zonnetje dus we kunnen buiten zitten en hopelijk vanmiddag even fietsen in ons geliefde fietsgebied.
groetjes

Wietske

1 opmerking:

Jeanny zei

Mooie kaart van Liesbeth en bijzonder leuk dat er direct een 'klik' was.
Ben echt benieuwd naar je eerste hardanger werkstukje.
De foto's van dat stukje Maastricht komen mij erg bekend voor. Onze zoon heeft 10 jaar lang ook in die contreien gewoond.
Fijne zondag en lieve groet.