zondag 19 augustus 2012

Speciaal voor jullie gedaanMijn lief is speciaal voor jullie gistermiddag in de hitte de straat doorgelopen om foto's te nemen van onze straat. Deze dateert al uit 1300 maar de huizen die er staan zijn een samenraapsel vanaf 1600 tot modern.

De Mariaprocessie liep hier heel vroeger al en om die reden vind je heel wat beeldjes van "Onze  zoete Moeder" tegen de voorgevels van onze huizen aan.

Ook nu nog loopt deze processie ieder jaar in mei door onze straat in vol ornaat met bisschop en al. Mooi om te zien.

Maar mijn lief beloofde mij om al deze beeldjes eens te fotograferen en dus is hij gistermiddag de straat doorgelopen om de mooiste plaatjes te schieten in de volle zon.

Wij hebben ook heel veel Sint Jorissen en de Draak op de voorgevels staan maar die komen de volgende keer aan de beurt, want daarvan zijn er ook een aantal te vinden in onze straat.

Na deze sessie was mijn lief zo warm dat hij verkoeling zocht. Mooi dat je dan een autootje (de mijne dus) hebt staan die best wel even een wasbeurtje kan gebruiken.......
En dan val je dus met je neus in de boter. Vaak als wij gaan fietsen in het Bossche Broek is het nog niet laat genoeg voor de ballonvaarten die georganiseerd worden, maar omdat het seizoen al vordert en het vroeger donker wordt waren we nu weer eens getuige van het opstijgen van een spectaculaire met grote omvang en een enorme mand eronder..
We vonden wel dat er dit keer erg veel mensen meegingen. Ik zelf zou er persoonlijk geen zin in hebben, maar goed, het is wel een prachtig gezicht.


Ik kan jullie vertellen dat op dit soort momenten het vakantiegevoel bij ons hoogtij viert hoor!

Maar er is meer te melden. Gisteren weer naar Dorry geweest voor de basiscursus. Dit keer ook weer heerlijk in de tuin. Ik had nog geen kennis gemaakt met de rest van de groep, we zien elkaar tenslotte een aantal weken achterelkaar.

We hebben de "windmill gemaakt" en ik vroeg Jose of ze even met de quilt op de foto wilde om jullie een idee te geven hoe hij er uit gaat zien.


Gistermiddag waren de andere opa en oma van Fedde hier op bezoek. We zijn maar binnen gebleven. Gelukkig hebben wij een airco in de slaapkamer, die blies nog wel wat frisse lucht de kamer in.

Vandaag gaan we naar zusje op de camping. ze hebben een mooi plekje gevonden aan een meer, dus daar zoeken we dan maar de broodnodige verkoeling.
Steekjes zijn vanmorgen vroeg al gezet, maar ik laat alles verder maar thuis, het is toch te warm.

Prettige zondag, sterkte met het warme weer, en houd het hoofd en de voetjes maar koel want al wat daar tussen in zit past zich dan vanzelf aan.

groetjes

Wietske

4 opmerkingen:

Marguerite zei

Oh wat ziet dat er weer gezellig uit. Ga je een hele quilt maken of alleen een paar blokken? Leuk zijn de geveldstenen. En wonen jullie zelf ook in zo'n oud huis?? Heb zelf elke dag spijt dat we een nieuwbouwhuis hebben gekocht en geen oud krot.
Doe maar kalm aan vandaag het wordt weer zonnig/warm.
Groetjes Marguerite

marga zei

Leuke dingen laat je zien. Jammer dat het winkeltje van Dorry hier niet naast de deur is.
Veel plezier op de camping vandaag.
Een camping aan een meer zou wel eens willen weten waar dat is?
Groeten
Marga

Anoniem zei

Wat een geweldige basis cursus, er is toch veel veranderd hoor.
XXX L

Bernadette van Gils zei

mooi die gevelstenen, hier in Tilburg zie je er af en toe nog een.
Ziet er gezellig uit bij Dorry in de tuin.
Ik heb dit weekend weinig gedaan aan quilts, veel te warm
Hoop dat van de week wat minder wordt want wil verder met mijn kerstquilt
groetjes en hoop dat je een fijne dag hebt gehad bij je zus