vrijdag 5 oktober 2012

Retourtje ZwolleEr ging gisteren eens helemaal niets mis met de trein (wat een zegen om eens in een trein te zitten met zoveel minder pijn in je rug.  Ja ja de zenuwblokkade helpt echt hoor).

Nou ja een ding en dat was mijn eigen schuld dan natuurlijk. Ik had net een nieuwe kortingspas gekregen en die schijn je dan te moeten aanmelden.En dat had ik niet gedaan. Bijna wilde de conducteur mij een boete geven maar toen hij mijn schattige borduurwerkje zag vond hij het te aandoenlijk denk ik.


"Ik bel wel even" zei hij, en ja hoor ik stond geregistreerd als keurig burger en dito betaler, dus als ik op station Zwolle even met mijn kaart naar de mevrouw achter het loket ging zou zij mij wel verder helpen.

"Denkt u er wel aan dat de papieren kaartjes er per 1 januari helemaal uitgaan?"

Jullie zijn dus gewaarschuwd! Als je nog geen OV chippas hebt ........

Zusje was echt jarig gisteren, er hingen 3 ballonnen in de kamer..En Noah was helemaal onrustig ondanks het feit dat ze er 's morgens langdurig uit geweest was en heel veel geplast had. Daar kwam het dus niet van. Misschien merkte ze dat het dierendag was of kwam het omdat het op-een-na-jongste-zusje, en schoonzusje er ook al waren?
Zij hebben beiden een hond en nog heel veel huisdieren, en dat moet Noah misschien gemerkt hebben.
Hoe het ook zij, het was zo gezellig en zusje kreeg mooie cadeautjes.


 Deze lapjes hebben we in Canterbury gekocht. Zusje is ook van de muziek dus ze gaat er wel eens wat moois mee doen.Het-op-een-na-jongste- zusje en schoonzusje moesten nodig weg, zij wilden nog naar mams in Groningen onder het mom: Nou we toch in de buurt zijn is Zwolle- Groningen maar een eitje.
Ze stonden op het punt om weg te gaan toen nichtje Wieteke langskwam.

Herkennen jullie haar nog? Ze trouwde eind juni en mochten jullie haar nog willen zien als de allermooiste- bruid-die-2 dagen-de-bruid was-moet je maar even terugbladeren in mijn blog naar eind juni. Daar staat een mooie reportage van haar blauw-witte bruiloft die tot in het kleinste detail in deze kleuren was doorgevoerd.

Maar goed, zoals dat zo vaak gaat; begroeten werd ook afscheid nemen, de zusjes moesten toch echt door want het is niet leuk als mams lang moet wachten. Ik wil ook mee naar Groningen


Zusje had de nodige aanloop van schoonouders en nageslacht. De kindjes kwamen allemaal en zusje had een mooi cadeau gevraagd: De boerderij van Playmobiel. Dat vind ik nou origineel.
Het was een bijzonder blij en geslaagd feest.

Helaas heb ik de kindjes niet meer gezien, wij moesten nog naar Eindhoven voor een koorrepetitie, dus de trein vertrok op tijd uit Zwolle. Geen tijd meer gehad om steekjes te zetten, maar vandaag gaat het wel weer lukken, ik hoop in ieder geval het borduurtje af te hebben.
Morgen dus weer meer.

groetjes

Wietske
8 opmerkingen:

Lida zei

Zal eens nadenken over zo'n kaart, heb er geen doe alles met de auto, maar misschien voor noodgevallen! Wat een gezelligheid bij zusje en wat een mooie lapjes, leuke cadeautjes ook! Groetjes
Lida

Marguerite zei

Moet ook nog steeds aan de OV kaart. Vind het zo sonde om zo'n ding al aan te schaffen voor die ene keer dat je misschien met het openbaar vervoer reist. Maar ja wat moet dat moet. En je hoeft dan niet meer bang te zijn dat je in de verkeerde trein zit hahaha....
Vandaag weer tussen de lapjes???
Groetjes Marguerite

Jet en Zus zei

Ha Wietske,

Heb je gemist gisteren!
Zou ook wel hel toevallig zijn geweest als k je tegen was gekomen, onbewust heb ik er toch op gelet dat ik je zag lopen! Had mijn handop de claxon!
Fijne dag verder.

Anita

Cisca zei

Waar zo'n borduurtje in de trein al niet goed voor is. Gelukkig geen boete gekregen. Wij hebben hier in de buurt van Rotterdam al jaren de OV kaart, maar begin dit jaar heb ik ook zo'n abonnement van de NS genomen. Ook zonder kaartjes. Ik ga niet vaak met de trein, dus iedere keer is het weer zoeken welke knoppen ik moet indrukken.
Wij vieren mordeg de verjaardag van 2 kleindochters en wat hebben ze gevraagd? Juist, Playmobiel. Dus die boerderij zal er ook wel bij zitten.
Groetjes, Cisca

yvonne zei

Wauwwww wat een drukke dag!!!
Maar wel heel gezellig lijkt me .

Anoniem zei

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt! Het was inderdaad een dag met een gouden randje. En voor kenners; het is de dierentuin en niet de boederij van playmobiel.
Erg leuk, mijn verzameling breidt zich langzamerhand uit. Nu nog een geschikte plek zoeken zodat het uitnodigend kan blijven staan. Dat wordt ruimte voor mijn hobby inleveren vrees ik.
Maar dat heb ik er graag voor over, de meiden staan in de rij om te komen logeren.
De herfstvakantie is inzicht, groetjes zusje

Heleni zei

Je had weer een super leuke dag Wietske. En wat fijn dat je geen last hebt van je rug. Dat moet een hele opluchting zijn.
Was die injectie éénmalig of moet dat regelmatig gebeuren?
Pas op jezelf hè.

Suuske zei

Dat ziet er uit als een gezellige dag! Wat is je zusje lekker verwend. Fijn hè, als iemand een hobby heeft, dan is het nooit moeilijk om iets te kopen.

En oooh die OV-kaart.. Die heb ik ook nog niet, voor die enkele keer dat ik met de trein reis. Maar ik zal er toch ook aan moeten geloven.

Groetjes Suzanne