maandag 1 oktober 2012

Canterbury, goodbye!


Afgelopen nacht om half 1 waren we weer thuis en dat was een uur eerder dan gepland. Dat was heerlijk want om half 10 vanmorgen moest ik alweer in het ziekenhuis zijn voor een  "sleeve injectie lumbaal", in de volksmond een zenuwblokkade geheten. De geïnteresseerden onder jullie moeten maar even zoeken op internet wat dat is, ik weet in ieder geval wel dat mijn rugpijn nu weer heel wat maanden minder zou kunnen/moeten zijn. Maar dat duurt nog een paar dagen, het moet allemaal nog inwerken en vanmiddag gaan we maar even fietsen want dat is altijd goed!

Terug naar mijn verslag want daar komen jullie natuurlijk voor.

We hadden een prachtige bus, alles erop en eraan. Maar hoe kan het ook anders, de busschaufeur was een van de koorleden. Hij werkt bij een busmaatschappij en dan heb je een streepje voor.En dan weet je dus dat je weer in Engeland bent

Canterbury, prachtig plaatsje maar wat een mooie kathedraal! We sliepen in het hotel op het terrein, hadden vrije toegang tot de kathedraal op ieder moment van de dag maar we kwamen natuurlijk voor dit koor.


 Iedere middag om kwart over 3 een Evensong en op zondagmorgen een eucharistieviering. Ja je moet er van houden maar dan heb je ook wat hoor. En ja wij houden hiervan, en hadden dus ook wat. We hebben zo ontzettend genoten. Deze muziek kan alleen maar in Engeland zo mooi gezongen worden.We hebben met de dirigent gesproken en hij bracht ons naar de ruimte waar de jongens en mannen iedere ochtend om kwart voor 8 repeteren. Er zijn geen stoelen, dus alleen maar staan, staan en nog eens staan. De bruine dozen die je op de achtergrond ziet bevatten alle muziekstukken die gezongen worden. Alle wanden staan vol van de vloer tot het plafond. Iedere dag zingen ze een Evensong, behalve op woensdagmiddag, dan mogen ze spelen.  Ze wonen in het internaat op het terrein en gaan na de repetitie in de bus naar school buiten het terrein. 
Onvoorstelbaar leuk om dit mee te maken en midden in te zitten.... (wij dan weer wel natuurlijk)De dirigent, we hebben met bewondering en verbazing naar hem gekeken


zicht vanuit ons hotelDoor de poort zo de binnenstad in. Ook op zondag waren de winkels open.


Een enorme cripte, waarin je kon verdwalen. Ik heb mijn lief maar even voor de zekerheid een hand gegeven.
Tja als je dit ziet wil je nog niet meteen naar bed.


En dan beland je buiten zomaar midden in de wisseling van lessen tussen enorme hoeveelheden gelijk geklede jongelui. Het zag er zo mooi uit, dat moesten ze hier in Nederland ook maar eens doen. Lekker makkelijk voor de moeders.
Niet dat ik er nou zo voordelig opsta, integendeel zelfs met die platte wandelschoenen, maar om jullie te laten zien hoe dik deze boom is.


Er zaten kleine vierkantjes in het gras waarin urnen begraven liggen. Iedere dag lagen er verse bloemen.

We  moesten de quiltwinkel natuurlijk wel zoeken, want ik wilde toch eens even kijken of ik iets moois voor zusje kon vinden. Ze is namelijk donderdag jarig en ik ben van plan om met de trein naar Zwolle te gaan om haar een cadeautje te brengen. Dank zij de aanwijzingen van Irene hadden we de winkel gauw gevonden, maar onderweg hebben we enorm gezondigd.

Snoepwinkel met wel 6 van dit soort wanden. We zijn maar weer snel naar buiten gegaan.

welbekendEn ja hoor, gevonden, Irene, bewijs geleverd.

keus genoeg lijkt meZusje, je mag er nog niet inkijken. tot donderdag wachten

Nou voor nu hebben jullie eerst genoeg om te lezen en te kijken, morgen een up-date van de poesjes van het op-een-na-jongste zusje. Verder laat ik jullie de eerste maand van mijn pronkrol zien die ik hopelijk ga maken. Ik twijfel of ik het allemaal kan want ik ben niet zo'n breilustig type maar zusje heeft mij beloofd dat zij die delen voor haar rekening neemt. Wij maken dus een soort
"lease-pronkrol".

Morgenvroeg weer meer, nu even fietsen en ik vrees dat ik daarna van alle drukte en emoties wel even in slaap val.

groetjes

Wietske

8 opmerkingen:

Marguerite zei

Wat een prachtige reis hebben jullie gemaakt. Maar een paar daagjes weg en genoeg gezien als in een hele week. En dan die lapjes, wauw, je hebt vast voor jezelf ook wel wat gekocht.
Heb zelf 2x een blokkade tussen mijn rugwervels gehad. Zenuwen die stootjes doorgeven vanuit mijn knie werden zo gedood. Er moest, nu zo'n 20 jaar geleden, een vrachtauto over mijn Suzuki Alto heen rijden. Ja en daar is zo'n auto niet voor gemaakt en ikzelf ook niet.
Doe vandaag maar lekker rustig aan.
Marguerite

Heleni zei

Wat een schitterende reis heb je gehad Wietske. En je foto's zijn ook zó mooi.
Gelukkig dat je een quiltwinkel hebt gevonden. Dat is toch ook één van doelen als je uitgaat, nietwaar....?
Nou zeg, dat lijkt me nogal wat dat ze in je moeten prikken om geen pijn meer te hebben. Ik hoop dat 't zal helpen hoor.
Met mij gaat 't op dit moment aardig goed, maar mijn hartklachten zijn zo onvoorspelbaar, dat 't over tien minuten al weer anders kan zijn.
Maar ik kan weer lekker genieten van je gezellige logjes.

groet, Heleni

Bernadette van Gils zei

nou, dat jullie genoten hebben is wel duidelijk, wat een prachtige kathedraal en de rest van de foto's zijn ook prachtig hoor.
Die snoepjeswinkel is wel verleidelijk maar dat je ook nog een quiltwinkel gevonden hebt is helemaal geweldig toch
Leuk dat je voor je zus daar lapjes meegenomen hebt.

De zenuwblokkade is mij bekend, is bij mij helaas mislukt en ik hoop dat bij jou goed helpt, want rugpijn is ook niet alles
groetjes en hoop dat jullie lekker gefietst hebben
Bernadette

Anoniem zei

Leuk hoor! Ik waande mezelf daar al in die winkel....... Dacht even dat mijn zus een oude foto van mij had geplaatst van ons bezoek in almen en Zutphen laatst.......
Ben natuurlijk heel benieuwd, zie uit naar een gezellig (verjaar)dagje! Groetjes

Klaske zei

Mooie foto's laat je zien Wietske!En wat goed dat jullie die quiltwinkel hebben gevonden.Ik hoop dat de zenuwblokkade helpt en dat je weer even wat minder pijn hebt!Fijne avond

Lida zei

Wat een heerlijk weekend en wat een bijzonder ook! Ja ik zag die kinderen ook staande oefenen in Londen in de Westminster en was er ook zo van onder de indruk! Iedereen in dezelfde kleding, maar volgens mij hebben die dametjes de rokjes heftig ingekort! En slagroom op de taart, was dat het zondigen of de quiltwinkel? Nu rustig bijkomen en genieten van je heerlijke uitje! Groetjes
Lida

Cisca zei

Wat een prachtig , vol en indrukwekkend weekend. Heerlijk, die sfeer in Engeland, hè. En fijn dat je de quiltwinkel gevonden hebt. Wat een heel andere manier van lapjes opbergen. Zusje boft maar weer op haar verjaardag.
Ik hoop dat de injectie vlug gaat helpen, en dat je lang van de pijn verlost zult zijn.
Groetjes, Cisca

Jeanny zei

Mooie foto's van een mooie reis.
Lieve groet.