maandag 8 oktober 2012

jonge poesjes en heel veel meer!Voor het eerst in lange tijd heb ik "uitgeslapen" ik werd echt pas om 7 uur wakker. Nou dat is me in hele lange tijd niet gelukt. Mijn lief stond al onder de douche.

Maar niet getreurd, ik heb de tijd tot kwart over 10, dan ga ik zwemmen, dus tijd genoeg om een nieuw blogje te maken.

Gisteren was het al weer vroeg dag, we moesten de mis zingen in Eindhoven en omdat de A2 dit keer afgesloten was tussen Den Bosch en Eindhoven in omgekeerde volgorde moesten we helemaal over Tilburg rijden. En om dan op tijd te zijn moet je dus echt een half uur eerder weg.
Het blijft  opletten geblazen wanneer je er wel langs kunt en wanneer niet. Maar o, o, wat wordt het ruim op de weg, wat een heerlijkheid als dit straks klaar is.

Het was koud in de kerk, maar sinds vorig winter doe ik er niet meer moeilijk over en draag ik  ongeveer 3 truien over elkaar, een dikke sjaal om en handschoenen aan. En dan red ik het net.....Gistermiddag was het heerlijk weer en dus trokken we erop uit om ons fietsrondje te maken. In het Bossche Broek is een heemtuin waar we eigenlijk nooit in fietsen, maar nu was er een rondleiding en het was leuk om er eens te kijken.
Onderweg stond er nog maar 1 groepje koeien, normaal zijn er veel meer maar de meesten staan al binnen. Ik moest er toch nog even een foto van maken, tenslotte fietsen we straks weer door de kale weilanden.We kwamen net niet op het goeie moment aan bij de heemtuin
Nou ja, wij kunnen zelf ook wel genieten van de prachtige natuur.


En al dit moois pal naast je voordeur


Thuisgekomen kon ik heerlijk aan de slag, er waren nu geen "verplichtingen" meer.
Zaterdag waren de lapjes van Marijke van de mandjesquilt binnengekomen en daar wilde ik eerst eens mee aan de slag. Ik vond het nog niet makkelijk, zeker omdat de meegestuurde lapjes niet zo groot zijn. Je kunt je geen fouten permitteren. Dus, jullie snappen hem al........... och mijn lief. Altijd bereid om even over mijn schouder mee te kijken.Toch maar eens vragen aan Marijke of ze in geval van nood een pakketje extra heeft voor een beginnende quiltster. Maar voor nu loopt het goed, ik hoop het eerste lapje vandaag af te hebben.

En dan de jonge poesjes.
Het op -een-na-jongste-zusje- stuurde eergisteren weer een serie nieuwe foto's en wat worden ze mooi. Het gaat bijzonder goed met ze, ze groeien als kool en spelen al rond de bench.


En dan als laatste nog de "dringende" vraag van Lida wat ik zaterdag gekocht heb bij de Quilthoeve.
Behalve de lintjes dit:


Alleen het patroontje met de stof hoor, niet die klosjes met kant enzo


Nou genoeg te lezen weer denk ik.

fijne dag

groetjes

Wietske

12 opmerkingen:

Heleni zei

Wat is de natuur nu toch mooi hè Wietske. Je foto's zijn schitterend.
Wat grappig dat je er even aan dacht om mijn p.huis over te nemen.
Het is een erg leuke hobby erbij maar handwerken blijft mijn passie.

Klaske zei

Mooie foto's Wietske! Wat zijn dat mooie stofjes van Marijke!!
Zwem ze!Fijne dag

Marguerite zei

OH wat een pluisjes zijn die jonge poesjes!! Wij hebben gisteren een gedeelte van onze vloot winterklaar gemaakt. Alleen de bijbootjes, de grote boot moet nog. Maar daar zit zoveel op en aan dat mijn lege zolder dan meteen tot de nok gevuld is. Even nog een weekje van genieten.
Ben benieuwd of je mandje is gelukt?? Wat zouden we toch zijn zonder onze handige mannen?
Groetjes Marguerite

Carin zei

Wat een prachtige foto's van de heemtuin. ik ben heel benieuwd of je mandje gaat lukken ... vast wel !! Je nieuwe aankopen zien er ook goed uit :-)

Bernadette van Gils zei

wat een schitterende poesjes, je zou ze zo meenemen.
leuke lapjes heb je ook gekocht
succes met je mandje, ik vind af en toe ook nog knap moeilijk om de schaar in de stof te zetten zonder te denken: doe ik het goed, kom ik straks niet te kort
groetjes
Bernadette

Lida zei

Wat een heerlijke dag was dat en wat een gave buit! Succes met je mandjes, groetjes
lida

Atelier Hartendief zei

Hoi Wietske,

Leuk dat je al aan de mandjes bent begonnen. Als je je verknipt stuur ik nog wel een stukje hoor ;-)

Groetjes Marijke

Suuske zei

"Heel veel meer", zeg dat wel!
Je schrijft vaak zoveel dat ik niet weet waar op te reageren ;-)
Schitterende foto van de koe
Snoezige poesjes
Leuke aankopen
Breng je morgen een mandje mee?

Groetjes, Suzanne

Anoniem zei

Mooie natuurfoto's en wat zijn ze lief de poesjes. Zo schattig.

Françoise zei

En het is net of die drie banen op de A2 er altijd geweest zijn....knap hoe ze dat toch maar voor elkaar krijgen. De file begon nu pas na Vught...ik heb hoop voor de snelheid van Den bosch naar Vught....

Jeanny zei

Wat zijn het toch schattige dingetjes, die poesjes, om zo bij weg te smelten.
Lieve groetjes

Anoniem zei

Hoi Wietske,

Wat heb je toch weer veel beleefd. Vind het iedere dag leuk om te lezen wat je nieuw weer gaat doen of hebt gedaan. Wat zijn het toch schattige poesjes. Smelt hier helemaal weg achter de laptop. Leuke stofjes heb je gekocht. En is het mandje gelukt. Ik wens je een fijne avond en verheug me nu weer op je volgende blogje.

Veel liefs,

Petra