dinsdag 7 augustus 2012

Ik ben aan het recyclen.......Gisteren had ik een beetje een denk-en wachtdagje, en ik zal jullie uitleggen waarom.
Er stond sowieso weer eens een bezoek aan de tandarts gepland maar daarover straks meer.

Nee, ik was al een hele tijd op zoek naar het patroontje van de blomkjes en flintertjes. Oftewel de bloemen en de vlinders voor diegene die geen fries kent. Ik eigenlijk ook niet al zou mijn naam het wel doen vermoeden maar ik ben toch echt een rasechte Groningse.

Maar goed, gistermorgen in alle vroegte was ik wat aan het blogjes lezen en wat zie ik daar tot mijn stomme verbazing? Een van mijn trouwe volgers van het eerste uur,Klaske, heeft deze mooie quilt niet alleen gemaakt maar ook nog zelf ontworpen. En ik vind hem zo mooi!
Ik had dus voor half 8 gistermorgen alle delen al uitgeprint en moest eerst eens ernstig nadenken.

Tijdens het nadenken heb ik even geen zin in al te moeilijke dingen, dus heb ik het stitcherietje van Ellen overgetrokken en ben daarmee aan de slag gegaan. ik heb nog geprobeerd om het werkje in een ring te doen, maar helaas dat is niks voor mij. De stof is natuurlijk van de ondergrond van mijn dansende dames die hun behuizing afgekeurd hadden. Nu heb ik mooi een hele boel stof om zomaar tijdens een opwelling te kunnen gebruiken, en dit was er al eentje van.Stom, ik had het moeten strijken voordat ik er een foto van maakte. Het lijkt me leuk om dit ook te gebruiken bij mijn pronkrol. Of het mag of niet daar heb ik even geen boodschap aan, want het is natuurlijk niet echt borduren? Of toch wel? Als het mooi afgewerkt is met een rode achtergrond en de nodige versieringen zal het best leuk staan.

Maar goed, terug naar dat nadenken. Ik had de patroontjes van Klaske voor me liggen, maar is het wel verstandig om er nog een projectje bij te nemen?
Tja, stof genoeg ( letterlijk en figuurlijk ) want ik ben immers aan het recyclen? Nog maar even nadenken en ondertussen aan de  " quilt angel"  verder werken.

Gistermiddag moest ik weer eens een keer naar de tandarts, ik had eerder al eens verteld dat dit het afgelopen half jaar een terugkerend ritueel wordt waar ik zolangzamerhand behoorlijk genoeg van begin te krijgen. Ook nu weer zo lang mogelijk uitgesteld, maar ik moest er toch echt weer aan geloven. Hij had me gewaarschuwd de vorige keer dat dit er misschien wel aan zat te komen: DE ZENUWBEHANDELING. Gelukkig heeft mijn lief mij een paar maanden geleden getrakteerd op een nieuw autootje want ik moet iedere keer naar Eindhoven omdat wij al meer dan 30 jaar dezelfde tandarts hebben en erg tevreden zijn.

Dus met gezwinde spoed en gepaste tegenzin op naar Eindhoven. Ik moest mij om 4 uur melden.


Enorme onweersbui onderweg.
Alles leeg in de wachtkamer, en wat kan je dan als bloggende quiltster het beste doen? Foto's maken natuurlijk.
Ik moest toch wachten, hoewel ik er klokslag om 4 uur was. Ik ben nog nooit op  tijd aan de beurt geweest.Alles leeg, het enige geluid dat ik hoorde was sky radio en die stond erg hard.


Zie je wel, klokslag 4 uur. Keurig op tijd


Op het kaartje stond dat er niemand!!!!!!! was ( dat was dus wel duidelijk) en " dat de patiënt in de wachtkamer mocht gaan zitten. Nou ja dat dan weer wel.Even wachten........


 En nog even wachten.......


Eindelijk aan de beurt. Nou ik zal jullie de details besparen van 3 ontstoken zenuwen die niet dood wilden, maar ik zat pas om 20 voor 6 weer in de auto, met een gebroken rug. Tja waar doet het soms eens geen pijn vraag ik me wel eens af.

Gelukkig reed ik buiten Eindhoven op de A2 direct de file in zodat ik mijn hoofd even rust kon gunnen. Ik vroeg nog een extra verdoving aan de tandarts maar dat "had geen zin als alles ontstoken is, dan helpt een verdoving niet".

Thuisgekomen ben ik maar eens rustig gaan zitten en gelukkig belden oudste en middelste achterelkaar. Oudste had advies nodig welk huurhuis het zou moeten worden, ze hebben de keus uit 2 en middelste vertelde mij dat ze met Laurens naar Heerlen naar Ikea was geweest. Laurens had zondag van zijn tante in den Haag een prachtige doos Play Mobiel gehad en hij wilde graag een " Valentijn-proof"  tafeltje daarvoor. En omdat Valentijn wel naar het kinderdagverblijf was en Laurens een dagje thuis was besloten ze om even naar Heerlen te rijden voor de nodige quality time zonder het grijpgrage broertje.Mooie route naar Ikea


Het tafeltje is niet zo groot hoor, dat lijkt maar zo.

Goed, terug naar gisteravond. ik had en heb behoorlijk veel last van de kies maar naar bed gaan???? Jullie weten dat ik een hekel heb aan in bed liggen en er dus altijd zo kort mogelijk verblijf, en dus heb ik mijn handwerkje waar ik diezelfde ochtend aan begonnen was afgemaakt.


En heb ik toch de lapjes voor de blomkjens geknipt, de malletjes voor het eerste lapje en er alvast wat rode lapjes bijgezocht. de kleur rood vind ik ook het mooiste, en ik ga er in ieder geval aan beginnen. tenslotte kan ik mijn "needle turn ervaring" nu goed in praktijk brengen.Morgen zal ik het even met jullie hebben over mijn Give- away. Zoals jullie kunnen zien ben ik bijna toe aan mijn 10.000 ste bezoeker en ik ben er behoorlijk beduusd van. Ik ben al aan het verzinnen en kom er morgen op terug.

Fijne dag

groetjes

Wietske

5 opmerkingen:

Marion van Veggel zei

Zo... vroege vogel, slaap jij überhaupt nog wel ooit. Let je wel op dat je niet te veel hooi op je vork neemt!
Ze zijn wel mooooooooi hé, die bloemkes en flinterkes. Ik ben benieuwd wat je er van gaat maken.

Atelier Hartendief zei

En hoe is het nu met je, nog kiespijn?
Vandaag ga ik de rand om mijn nieuwe BOMquilt zetten, je hoort nog van mij ;-)
Groetjes Marijke

Anoniem zei

Volgende keer je ring meenemen, ik leer het je. XXX L

Lida zei

Druks dagje en een schattige engel als resultaat, geniet nu maar van een naar ik hoop pijnvrije mond! Groetjes
Lida

Klaske zei

Stichery is mijn werkje ook niet echt, dus ik kijk graag naar andermans borduurwerk...
Je hebt al mooie stofjes!
Fijne dag