vrijdag 10 augustus 2012

cursusverslag beloofdVandaag stond bij Dorry de cursus snelle blokken met de naaimachine gepland. de cursus werd gegeven door niemand minder dan Jeanneke, ja Jeanneke van de huisjes. Ik kende haar nog niet, quiltte ook nog niet toen zij vorig jaar de oproep deed om de huisjes te gaan maken.


We kregen een kant en klaar pakketje voor onze neus met een bijzonder duidelijke beschrijving van de cursus en tijdens de eerste uitleg ging Jeanneke onverstoorbaar al onze lapjes strijken die we of meegenomen hadden of snel nog even bij Dorry gekocht hadden                                                
Dit moet hem worden
Ze had alles al helemaal voorbereid, inclusief het dunne mooie papier dat als ondergrond diende op de stof.


Het gaat  nu veel te ver om een cursus uitleg te gaan geven, dat is ook niet mijn taak natuurlijk, dus voor info kunnen jullie waarschijnlijk wel contact opnemen met Jeanneke of Dorry.

Omdat ik mijn naaimachine niet bij me had bood Jeanneke aan om mijn lapjes te naaien op haar schitterende featherweight naaimachine.


Ik heb er nog nooit een in het echt gezien, maar hier word je echt heel erg verliefd op. Wat een leuk klein ding. Elly, een van de cursisten had ook een bij zich, ze heeft hem nog maar net maar hij vertoonde een beetje kuren. Gelukkig had ze haar eigen naaimachine ook nog voor de zekerheid meegenomen.


We konden  buiten lunchen, Dorry en Jose zorgden voor een heerlijke lunch, de zon scheen uitbundig en het was erg gezellig.Even een kleine schrik toen de dames op de bank een stukje wegzakten in het terras.
Gelukkig is Jeroen niet alleen goed in accordeon spelen maar is hij ook een uitstekend stratenmaker. Het leed was snel geleden.

zo, klus geklaard!!


Het was een leerzame dag, komende vrijdag ben ik weer te gast bij Dorry en Jose, dan krijg ik uitleg over de schulprand en geeft Dorry mij uitleg over de eerste les van de basiscursus. die is morgen maar daar kan ik helaas niet bij zijn.

Prettig weekend en veel mooi weer gewenst.

Zondag geef ik jullie de uitslag naar wie ik de lapjes stuur.

groetjes

Wietske
4 opmerkingen:

Bernadette van Gils zei

leuk dat je bij Dorrie bent geweest, dat is in mijn woonplaats. Ik volg op het moment geen cursussen maar wip wel regelmatig even haar winkeltje binnen om me te verlekkeren aan al die mooie stofjes.
Ikzelf ga morgen naar Francoise om mijn eerste quilt op te spannen en de vulling en achterkant erachter te rijgen of spelden
Fijn weekend

Wietskes Quilts zei

Leuk, doe Francoise de groetjes van mij. En je vraag over je blog kan ik helaas niet beantwoorden want mijn dochters hebben mij geholpen.

Groetjes

Wietske

Bernadette van Gils zei

zal haar zeker de groetjes doen en morgen of zondag staat er een verslag op mijn blog te vinden onder www.bernadettes.hobbyplekje.blogspot.com
dus mochten jij of anderen zin hebben om te lezen dan ben ik daar te vinden
groetjes
Bernadette

christine zei

Hallo wietske

via een omweg ben ik bij jouw weblog aangeland en er is gewoon anderhalf uur verstreken. sinds dien.

wat een leuke blog heb jij ik heb zo genoten van al je mooie werken en je plantjes en borduurwerkjes oh heerlijk.
ik heb je bij mijn favo gezet en kom zekers steeds terug je schrijft zo inspirerend.

het is nu half 1 en ga maar even een broodje maken . vanavond maar verder op de weblogs als ik over la een paar uur blijf hangen dan schiet ik niks op met mijn diamantjes ..

een fijne zondag middag .

christine