vrijdag 3 augustus 2012

Debuut van Jose en de dansende dames hebben hun danszaal afgekeurd


Zoals beloofd hier een verslagje van vandaag.

Bij Dorry en Jose konden we vandaag de cursus " quilt as you go" volgen.
Vooral als je een quilt maakt zoals bijvoorbeeld de Jules is dat erg handig, tenminste als je het goed doet..... We waren dit keer met z'n vijven dus de tafel was niet zo vol als vorige week.

Jose gaf vandaag de cursus en ze deed dit voor het eerst. Ze gaf uitleg aan ons hoe ze heel vroeger deze techniek al toepaste op haar eigen eerste quilt de " Dear Jane" . Ze had hem meegenomen, leuk om te zien.
Ze vond hem wat gebrekkig in elkaar gezet maar wij vonden dat dat nogal meeviel. Aan de hand van de Jules die ze ook op deze manier in elkaar gezet heeft legde ze de techniek uit en ze verfijnde dit met een stukje van een top die al klaar was en nog aan elkaar moest.Het was een heldere en duidelijke uitleg, we weten hoe het nu moet. Jose heeft het prima gedaan, dit vraagt om herhaling.

We hadden gelukkig nog even tijd om wat werkstukken van elkaar te bekijken voorzover we iets bij ons hadden.
Deze quilt is gemaakt van de restjes van de poeziequilt. kijk, dat vind ik nou leuk!


En Dorry? Waar was ze eigenlijk? Deed zij wel iets nuttigs???

Ja hoor, ze was de nieuwe lapjes aan het snijden die net binnengekomen zijn voor de herfst, winter, kerst, vul maar in. Ze zijn ontzettend leuk en ik moest er natuurlijk ook wel 2 van meehebben.

Maar intussen zat ik zelf de afgelopen dagen met een stevig dilemma. Mijn dames zijn niet tevreden met hun danslocatie. Zolang het tijdelijk was accepteerden ze het nog wel, maar nou het op vastigheid aankomt vinden ze de vloer en de muur minder leuk en niet zo fleurig.
Daar komt bij dat ik, de maker van dit alles, een beetje in de war geraakt ben van het patroon in het boek. Daarin staat namelijk het patroon afgebeeld zoals ik het zelf niet zou willen, namelijk aan 2 zijden 8 dames met 4 rijen bloemen en aan 2 zijden 9 dames met 3 rijen bloemen. Supergoof attendeerde mij erop 2 blogjes geleden, zij heeft er namelijk standaard 9 meisjes in iedere rij, en dat is overzichtelijk. Met dank Ingrid voor je oplettendheid en meetellen.

Ik raak erg in de war van zoveel ongelijkheid in een patroon dus ik bereidde mijn lief in de auto al voor dat het wel eens een drukke middag kon gaan worden voor hem omdat ik besloten had om voor de zekerheid nieuwe stof mee te nemen voor de meisjes. Mijn lief vond het grote onzin, maar hij ging toch aan de slag omdat hij wel weet dat ik toch altijd (meestal) win, en gelukkig kent hij hogere wiskunde want er moest een enorme herberekening gaan plaats vinden voordat we zeker waren van onze zaak. Ik wilde graag 8 meisjes aan iedere kant met een gelijk aantal bloemen en hexagonen.


Na veel gedoe is het gelukt en kon de stof geknipt worden.
Gelukkig zaten er in de oude danszaal nog maar 2 meisjes definitief opgenaaid, dus de schade viel erg mee. ik had ze in 5 minuten uit hun benarde positie bevrijd.
Het was een heel avontuur, maar wat ben ik blij dat ik het nog veranderd heb. Je zult maar 2 jaar met een quilt bezig zijn en iedere keer denken: " had ik het maar anders gedaan" dat werkt denk ik niet. Ik heb nu gekozen voor een bruine "dotty stof met witte stippen."  Schitterende kleur.

Nu zijn mijn meisjes blij en tevreden en ga ik met gezwinde spoed verder.

Jose en Dorry, hartstikke bedankt voor de uitleg, we zien elkaar heel snel weer.

groetjes en een fijn weekend

Wietske


6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Wietske,

Leuk verslag van een leuke dag. Ook ik heb genoten van jullie enthousiasme en aandacht. heel fijn weekend en tot ziens, José

ria vogelzang zei

Hé Bossche dame, wat geweldige danszaal heb je uitgekozen!! De dametjes kunnen nu vast niet anders dan gezellig ronddwarrelen zo!
Even alle gekheid op een stokje: ik denk dat je een heel goede keuze hebt gemaakt! Gelukkig had je er nog niet zoveel permanent op hun plekje zitten; brrr...., moet er niet aan denken... Al het achteruitgenaai...
Heerlijk, zo'n DH die je tekeningen op maat maakt! Goud waard!!
En leuk om al de foto's van vandaag te zien! Dat was vast en zeker een heel gezellig dagje!
Dan voor jou ook een lekker slapen en morgen gezond weer op!
Liefs uit Ommen!

Anoniem zei

Grappig, ik schakel ook atijd mijn partner in als er gerekend moet worden.
Wat boffen we toch ;)
Succes met al je projecten.

Groet Mandy

lia zei

Wat zag het er toch weer gezellig uit bij Dorry en Jose,ik bof want ik kan er zo op mijn fiets naar toe en doe dat ook regelmatig.
Fijn weekend Groetjes Lia

Lida zei

Leuk om zo'n gezellige les bij te wonen en je dansende meisjes zullen straks heel blij met jou zijn! Groetjes
Lida

Atelier Hartendief zei

Hoi Wietske,
Je hebt groot gelijk dat je het hebt veranderd, het blijft je toch irriteren. Zo te zien gaat het goed met jou en je blog ;-)
Groetjes Marijke