woensdag 30 juni 2021

Precies een jaar geleden....

 Begonnen we ook weer met onze cursussen nadat we een poos dicht geweest waren en later wel open waren maar geen cursussen gaven. Vorig jaar vierden we het met gebak


en waren we vooral druk met plannen en inhalen van alle cursussen.


Nu ook wel maar we zijn er vooral erg mee bezig geweest hoe we een zo aangenaam mogelijke workshop-ruimte kunnen realiseren.


En naar ik begreep zijn we er in geslaagd. Ruime tafel, de deur naar buiten op een kier en kleine groepjes die alle ruimte hebben


en die niet te dicht bij elkaar in de buurt hoeven te komen.


In de winkel was het een relaxt dagje zonder het gevoel te hebben dat er teveel mensen waren.
Marina (nee, een andere Marina) is lang niet geweest maar ze bracht een prachtig begin mee van de quilt in wording uit het boek van Willyne Hammerstein.


En Henny heeft de "schoolgirl sampler" af. Ze heeft de Coronatijd goed doorstaan, wandelt nog bijna iedere week naar onze winkel toe voor een kopje koffie en oh wat zijn we trots op haar.


Zo actief nog en zo betrokken. Echt geweldig....


Maandag hadden we een dagje "uit". Het kan weer gelukkig al is het alleen al omdat je onderweg kunt stoppen voor de gezelligheid en soms voor het hoognodige toiletbezoek.

Deventer was ons einddoel en we kochten heel wat mooie stoffen in.


Van alles wat en in allerlei kleuren.


We waren vooral op zoek naar Grungestoffen. De planken zijn weer goed gevuld, minstens 10 dikke rollen kwamen er binnen.


Na Deventer was er een bezoek aan Heidepol waar onze Daniël begraven ligt. Een prachtige plek om te bezinnen en om de drukte van alle dag even achter je te laten.
 

In een enorme pluktuin kun je naar hartelust bloemen plukken en ik deed me dan ook flink te goed aan al het moois.


Herman hield buienradar in de gaten. Met code geel of oranje en de eerste druppels op ons hoofd konden we er niet zo heel lang blijven.


Snel door maar en zo dicht mogelijk bij huis toch nog even een hapje eten. Ook dat is nog steeds een feest.


Vrijdag en zaterdag zijn we weer open en zaterdag komt het groepje van afgelopen week nog een keer bij elkaar.

"Quilten op de naaimachine, les 2"

Je bent er haast dag en nacht mee bezig hoor, die winkel. Maar wat hebben we het gemist en wat zijn we blij dat de routine weer aan het terug komen is.


Fijne avond

groetjes

Wietske