dinsdag 1 juni 2021

Terugkijken en vooruitzien

 Vandaag precies 9 jaar geleden begon ik met het schrijven van blogjes. Gewoon voor mezelf en als naslag voor de kinderen. Van een quiltwinkel was toen nog helemaal geen sprake.

We vierden die dag de verjaardag van Laurens die toen 5 jaar werd, en we zaten te genieten op een terras in de stad van de vrijheid en de zon.


Een heerlijke dag was het. Onbekommerd en zorgeloos.


Eergisteren proefden we voor het eerst weer even van onze nieuwe vrijheid. 

Onderweg naar Maastricht na lange tijd weer even stoppen bij een wegrestaurant om onze benen te strekken en om koffie te drinken. En weer onderweg naar Maastricht naar een enorm lang jong mens die inmiddels 14 is geworden. Na de zomer gaat hij naar de 3e van het VWO en het is ook voor hem geen makkelijk anderhalf jaar geweest. Nauwelijks naar school en toch voldoen aan de eisen die gesteld worden valt niet mee. 

Maar het is goed gegaan. En gelukkig mochten de tieners samen voetballen en elkaar ontmoeten. 


Voor ons was het absolute dieptepunt in deze Coronatijd wel het leeghalen van onze winkel.


Jonge vandalen vonden het nodig om onze stad, winkels en huizen binnen te rennen om alles kapot te maken wat ook maar kapot gemaakt kon worden.


Het was een heftige avond die we niet snel zullen vergeten want ook in de dagen erna bleef het onrustig in de stad.
Gelukkig is er streng gestraft en zijn de meeste daders er niet zomaar mee weggekomen.


Op dat moment, 25 januari, hadden wij er absoluut geen zin meer in. Al maanden weinig of geen klanten in de winkel. Totale lockdown en dan als dieptepunt die beruchte avond.
We wilden ons bezinnen hoe nu verder. 

En toen meldde één van de kinderen zich met de vraag of ze niet een stukje van de winkel mogen gebruiken voor de opstart van een studio.

Superblij zijn we met hun inkwartiering en we staan het cursuslokaal zo graag aan hen af!!! Samen hebben we geklust en het cursuslokaal is veranderd in een strakke moderne podcast-studio.

Volgende week gaan ze open en we hopen dat hun studio net zo'n succes wordt als onze quiltwinkel.
En wie weet: wellicht zijn wij straks de eerste winkel die zich met podcasts gaat bezighouden......


Ruim 7 jaar geleden begonnen met onze winkel in de achterkamer en we organiseerden er workshops en lessen,
maar wat waren we blij dat de winkel beneden klaar was zodat de stoffen een mooie plek kregen en het boven niet meer zo overvol was. Toch misten wij de gezelligheid van boven soms wel.Om onze kinderen de gelegenheid en de ruimte te geven hebben wij besloten om de workshops en lessen zoveel mogelijk weer boven te geven. Geschikte ruimtes genoeg en met kleine groepjes is de keuken beneden ook prima want ook daar staat een grote tafel met voldoende stoelen.


We hopen op een heerlijke zomer zodat we veel buiten kunnen zitten. Ook hier zullen we Bee's en kleine groepjes gaan ontvangen.We zijn weer over onze dip heen, de zin om door te gaan is er weer helemaal en oh, schrik niet, de eerste kerststoffen zijn binnen gekomen.


Het nieuwste project van Sarah Fielke gaat in juli starten. Je kunt je rechtstreeks aanmelden bij Sarah, maar je kunt ook via ons meedoen.
Onder het kopje projecten vind je alle info.


Op 15 juli start deze leuke Bom, het maken van een rok om de kerstboom en we eindigen half december.


Dit prachtige patroon komt vandaag of morgen ook binnen. Meld je als je een exemplaar wilt ontvangen en we sturen het naar je toe.


We zijn er weer klaar voor. Onder cursussen en workshops vind je al een hoop informatie met  leuke nieuwe dingen.

Patricia, Anke en Françoise gaan weer les geven, Mandy geeft nieuwe workshops en we zijn nog in gesprek met Janine Alers. Ook zij komt binnenkort bij ons om les te geven.

Fijn om jullie weer te ontmoeten. 

We beginnen voorzichtig met kleine groepjes en houden de gestelde regels voorlopig in acht.
Gelukkig zijn we waarschijnlijk allemaal gevaccineerd en dat geeft een hoop rust.

We hadden een goeie hulp aan Suze de afgelopen tijd, ze helpt ons graag......Geniet van het mooie weer en tot gauw

groetjes

Wietske