woensdag 30 december 2020

Overmorgen....


 Is het dan zover. 

Onder leiding van Kathleen Tracy, schrijfster van dit boek gaan we met heel veel enthousiaste quiltsters aan de slag met de kleine "op Dear Jane lijkende blokjes". Inmiddels is er een grote groep ontstaan op FB en het is superleuk om het allemaal te volgen.

Natuurlijk kun je Kathleen volgen via FB maar je kunt ook helemaal je eigen gang gaan, kleine quiltjes maken in je eigen keuzes.


Kathleen houdt ook een blog bij: "A sentimental quilter" en voor het gemak heb ik het aan de rechterkant op mijn blog geplaatst zodat je het makkelijk kunt vinden en volgen.


Wat wij vaak tegenkomen en dus ook bij dit boek, is dat de ontwerpster de methode volgt van bruto snijmaten, die met de naaimachine met het gebruik van een 1/4 inch voetje voor de naadtoeslag aan elkaar worden genaaid.


Wanneer je dus een handquiltster bent die gewend is aan netto naailijnen plus naadtoeslag kan dit wat lastiger zijn.


We hadden jullie zo graag willen helpen met het organiseren van bijeenkomsten zoals we dat ook vaak deden bij de "Dear Jane" en de "Quilted Diamonds" maar dat kan nu natuurlijk niet. We hopen dat we één en ander kunnen realiseren na 20 januari.


Onze vaste klanten hebben intussen vanmorgen een uitgebreide nieuwsbrief gehad waarin wij deze stoffen, die hier bijna allemaal afgebeeld staan, in de aanbieding zijn.

Mocht je  hiervoor belangstelling hebben, laat het ons via de mail weten en we sturen je alsnog de nieuwsbrief toe.


Begin januari komen er meer nieuwe boeken binnen. Je kunt nog een exemplaar bestellen.


De komende dagen rommelen we in de winkel, daar is altijd genoeg te doen. Kerstspullen opruimen, balansen, bestellingen verzorgen, en een beetje bijkomen van een paar hele drukke maar o zo gezellige dagen met alle kinderen die geweest zijn.

 3 dagen op rij, iedere dag een stel....... We kunnen er weer even tegen.

Oneindig veel spelletjes hebben we gedaan, en


de bakker moet wel verbaasd gedacht hebben: 3 dagen op rij een heel brood voor al die grote jongens met hun hongerige magen.


Koen heeft z'n quilt in wording uitvoerig bewonderd. Hij ziet het helemaal zitten om er straks lekker onder te kruipen.

 De afgelopen nacht logeerde Isabel hier nog samen met haar mama. Ze vond het best even heerlijk zonder haar kleine zusje.

Nu is de rust weergekeerd.......

We wensen jullie een hele plezierige jaarwisseling, we gaan het rampjaar 2020 maar gauw achter ons laten.

heel veel liefs

van

Herman en Wietske