donderdag 17 december 2020

Oh nee......

 Het zal ons niet gebeuren, die controles in de winkel.

 Ik dacht gisteren maar even een rondje door de stad te gaan lopen. Het zou er nu toch rustig moeten zijn.......

Niets was minder waar. Druk-drukker-drukst.

De markt vol met kraampjes, winkels op een rij gewoon open en een drukte van belang. Alleen de kledingwinkels waren dicht......

Teleurgesteld en boos kwam ik thuis! Waar doen we dit nou allemaal voor? Straks blijft de boel op slot in januari. Waar is iedereen toch in vredesnaam mee bezig?


Maar gelukkig, de krant van vanochtend: Onze Boa's doen hun werk en de burgemeester grijpt in.


Voor onze kinderen is het goed geregeld. 
Zij mogen naar school en naar de crèche op gezette tijden.


Heel fijn, maar natuurlijk hopen we dat het begin januari toch weer mogelijk is dat ze gewoon regulier naar school kunnen.


Ook de bisschoppen hebben een gezamenlijk besluit genomen: Geen kerstnachtdienst, andere diensten maximaal 30 personen en 4 koorleden. Meer niet.

Nou is de kathedraal natuurlijk enorm groot en hielden ze zich al tijden keurig aan de 30 kerkgangers maar dat het koor geminimaliseerd wordt is een domper. Echter, ze houden zich strikt aan de regels, roosters worden omgegooid, betrokkenen geïnformeerd en er wordt andere muziek uitgezocht.

Sinds kort is Herman voorzitter van de Schola en hij valt met zijn neus in de boter.
Werk genoeg dus voor hem!Round the garden:
Deze is in wording van Petra en zij kwam vorige week nog stofjes uitzoeken.


Ze maakt er iets moois van en ze geniet er van.


Veel variaties in de borduurtjes. Heerlijk om je zo uit te leven.


Weten jullie het nog? 

Een heel jaar lang iedere dag een diamantje? Mandy heeft het volgehouden. Hij zit in elkaar. verjaardagen en bijzondere dagen hebben een aparte kleur gekregen.


En ook Mieke is klaar, maar ik begreep dat ze vanaf het begin helemaal "los" ging en hem in mei al af had. Het wachten is op een randstof maar Mieke blijft voorlopig thuis.


Eindelijk komt het felbegeerde boek vandaag dan binnen. 

De enveloppen staan klaar voor verzending. Zodra ze binnen zijn gaan ze op de post en hebben jullie het in ieder geval ruim voor de kerst binnen.
Voor wat de Dutch Heritage, Tula Pink en kerststoffen betreft? Deze blijven gedurende de lock down periode 20 % afgeprijsd. laat het ons weten als je belangstelling hebt en we sturen jullie foto's met de verschillende mogelijkheden.


Deze kwam ik gisteren tegen op FB. We vieren kerst dit jaar heel anders. Kerstballen zullen de heren wel niet gaan breien, maar ik hoop toch dat ze zich nog enigszins kunnen ontspannen volgende week.


Fijne dag 

groetjes

Wietske