maandag 4 februari 2013

even bijkomen hoorWe zijn weer thuis!

Gelukkig een reis zonder hindernissen, wel veel turbulentie. Mijn lief vond dat ook, en als hij het vindt dan is het echt zo. Vroeger reisde hij de hele wereld over dus hij ligt niet zo snel wakker van een beetje geschommel, maar nu moesten we het grootste gedeelte van de reis onze riemen vasthouden. Ik word daar altijd een beetje onrustig van, maar mijn lief valt er prima op in slaap.

We hebben een G*E*W*E*L*D*I*G*E* week gehad samen met zusje en zwager. Leuk om hun alles te laten zien, het was ook voor ons weer een hele nieuwe kennismaking.

Vrijdag, onze laatste dag, verliep overigens toch een beetje anders dan gepland. We wilden naar Jan Thiel, een mooi gebied waar veel te zien valt maar ineens bedachten we dat er misschien toch wel een quiltwinkel moest zijn in Willemstad. Zouden Antilliaanse dames überhaupt wel quilten?

Enige navraag leverde op dat er een grote stoffenzaak is in Willemstad en dat er nauwelijks gehandwerkt wordt. Het is er denk ik te warm voor.

Wij moesten die winkel natuurlijk nog wel bezoeken en och onze mannen wilden best nog een keer in Willemstad rondlopen.
Dit keer staken we met een boot over, de brug lag geheel tegen de kant aan en het was druk op het water.


3 etages bevatte deze winkel, een luilekkerland en werkelijk het kostte bijna niets. Als je goed bovenin kijkt........
 bloki bloki
 allemaal geruite stoffen

dit zijn de aanbiedingen
en restantstoffen. Die hangen op palen
middenin de winkel

en ook hier hartjes

nog meer hartjes

en nog veel meer

nog een paar mooie lapjes gescoord

We zijn hier een lange poos zoet geweest en besloten om terug te gaan naar het hotel. Tenslotte stond er een kraambezoek gepland en nog een etentje met de familie en morgen moesten we toch weer naar huis.


De prinses op de erwt
prachtig geschilderd op de muur
wel erg besmettelijk met 2 kleine kindjes

Het gaat op Curacao toch een beetje anders dan bij ons hoor. Niks geen uitgebreide visites, geen beschuiten met muisjes. Gewoon even de baby zien en dan weer weg. Ook de kraamzorg zoals wij die hebben is daar niet. Er komt dagelijks iemand even een uurtje kijken of de baby het goed doet en dan moet je het gelijk allemaal zelf maar doen. De kraamvrouw was dus vanaf dag 2 gewoon alleen thuis want ook de mannen gaan snel weer aan het werk. Ik denk dat de moeders wat meer in beeld komen hier.

We zijn dus maar heel kort gebleven, maar hebben toch een prachtig kindje gezien.

Heerlijk om de familie weer te zien, wij en zij zijn weer helemaal op de hoogte van het Antilliaanse - en het Nederlandse leven.

Zatermorgen inpakken, nog een keer zwemmen en dan naar huis. Ook weer heerlijk hoor.
Ik had mijn fototoestel meegenomen naar het zwembad om een foto te maken van de opkomende zon vanuit het water. Nou dat is gelukt.
Vandaag maar eens zien dat we weer in een goed ritme komen.


Fijne dag

groetjes
Wietske

14 opmerkingen:

Anita - Vlijtige Handjes zei

Fijn dat je weer goed thuisgekomen bent. Heerlijk uitgerust. Ik vind dat je je aardig ingehouden hebt in zo'n walhalla maar wel hele leuke stofjes. En nu lekker bijkomen van je vakantie.

Atelier Hartendief zei

Dat was een leuk reisje, en leuk he om op je vakantieadres een paar lapjes te scoren!
Groetjes Marijke

Noa zei

Fijn dat je het zo leuk hebt gehad en nu lekker nagenieten

Rennie zei

Wat een geweldige reis en ervaringen. Kom veilig thuis.

Annelies zei

Wat leuk dat jullie hebben genoten ! Weet je dat de dame uit de stoffenwinkel siggies heeft gespaard ?

els b zei

Wat leuk dat je ook in die grote stoffenzaak inWillemstad bent geweest. Wij waren er in november vorig jaar. En inderdaad de stofjes kosten bijna niets!
Leuk hè, die blokibloki. Ik heb ook heel mooie kerststof gescoord daar.
Nu weer wennen aan ons kikkerweer en heerlijk met de nieuwe stofjes stoeien.
Groetjes, Els

Annie Kingma.Bonnema zei

Welkom thuis, schrijf ik, jullie hebben genoten, en de opkomst van de zon nog mooi op je plaatje.
Wat een grote winkel met stoffen, en niet eens duur.
Ja dan moet je toch wat scoren.
Nu de winterjas maar weer aan hé als je naar buiten gaat.
Fijne dag nog Groetnis Annie

Annemarie zei

Fijn dat je kunt terug kijken op een mooie vakantie. Raar eigenlijk dat daar een hele andere traditie is dan hier betreft de kraamtijd. Hier in Nederland is de kraamperiode als alles goed is met moeder en kind één groot feest. Ik heb genoten van je reisverslag afgelopen week. En nu lekker even de tijd nemen om weer te wennen in je eigen omgeving. Groetjes, Annemarie

Marguerite zei

Wat zullen jullie weer moeten wennen aan het weer hier in Nederland. Gelukkig hebben jullie de zon in de koffer mee genomen. Ziet er meteen veel vriendelijker uit.
En wat heerlijk dat je ons liet meegenieten van jullie avontuur. Het is daar allemaal zo vrolijk gekleurd. Het in het ritme komen zal wel even duren denk ik. Jullie hebben zoveel gezien.
Alleen naar lapjes kijken en aaien is ook genieten hoor!!
Groetjes Marguerite

sharon's shabby creations zei

Hoi wietske,

Wat fijn dat je weer op vaste bodem bent!! en wat een mooie post allemaal!! Leuk ook om in andere landen te zien dat ze daar ook zoveel stofjes hebben!!
Mooie muurschildering ook!! Nog bedankt voor je berichtje!1

Veel liefs Sharon

Conny's-blog zei

Heerlijke vakantie gehad jij en nu weer wennen aan het gewone leven, haha..............valt vast tegen het weer hier..............liefs.Conny

Lida zei

Heerlijk, je bent weer gezond en wel thuis en wat heb ik genoten van jouw uitstapje! Prachtige foto's en wat een gave stoffen heb je gescoord! Ik had alle onderbroeken van DP weggegooid en nog veel meer meegenomen naar huis! Grijns!
Succes met acclimatiseren en geniet van je gezellige thuis, groetjes
Lida

carina zei

Zo die je heb je weer lekker in de pocket! Lekkere zon en energie. Grappig je baby verhaal. En nu weer het ritme van nederland gaan oppakken:)
Groet carina

Monica zei

Oh, wat genieten in zo'n prachtige stoffenzaak, leuke aanwinst. En ja, op de laatste dag wil je altijd nog even veel doen hè.