maandag 6 maart 2023

Optimaal gebruik van de ruimtes


Drukke dagen waren het, en als we zeker weten dat de kinderen de studio niet nodig hebben op zaterdag gebruiken we hem lekker om er te lunchen met de deelnemers.

Omdat Suze vrijdagmorgen kwam spelen begonnen we al op tijd met de voorbereidingen. De meisjes willen altijd graag helpen.

7 deelnemers zaterdag de hele dag om te leren quilten op de naaimachine vraagt enige voorbereiding. Er moet voldoende ruimte zijn voor 8 naaimachines want Françoise heeft haar machine ook bij zich en het is geen doen als de tafel leeg gemaakt moet worden tijdens de lunch.

Maar met enig denkwerk en een goede voorbereiding gaat het allemaal prima


Suze en opa halen op vrijdagmorgen alvast de meeste boodschappen en Suze helpt flink mee. Het verse brood kan zaterdagmorgen nog wel. Om 9 uur is de bakker open.


Nog een paar weekjes en dan is ze 4 jaar en gaat ze ook naar de basisschool. We gaan haar ook wel weer missen maar ze is er echt aan toe. Natuurlijk zijn ze vaak genoeg bij ons hoor maar het is fijn voor de ouders dat ze straks dezelfde schooltijden hebben. Ze zitten altijd al in hetzelfde gebouw dus dat is makkelijk.


En dan komen de dames zaterdagmorgen vanaf half 10 binnendruppelen, wordt er even kennis gemaakt, en worden de oefenlappen vastgeplakt op de tafel. De machines blijven nog heel even op de grond staan

 
en volgt er nog een korte uitleg als alles klaar staat voor gebruik


Het is maar goed dat er geen geluid op dit blog is...... 8 machines maken een hoop lawaai, maar de stemming is prima en het is heel gezellig.


Tegen half 1 staat de lunch helemaal klaar. Fijn om even van je werkplek weg te zijn. Gezellig bijkletsen en kennismaken met een paar nieuwe dames die we nog niet kennen.

Altijd weer leuk.


Herman kan het natuurlijk niet laten om de volle tafel te fotograferen.


 Een lap om te oefenen waarbij de één er warm van wordt omdat het toch wel lastig is

 
en waar de ander het met gemak voor elkaar krijgt. De dames gaan erg tevreden naar huis met voldoende uitleg over garens. tussenvullingen, naalden enz. 

Ik zie enigsins vermoeide gezichten..... Dat wel

Op 1 april is de tweede les. Tijd genoeg om thuis te oefenen


De Bom van Sarah: weer een blok klaar van deel 1, en wat is hij mooi geworden. Silvi is de maakster en wij zien met groot plezier dat we de juiste kleurkeuze gemaakt hebben. Best lastig als je als winkel ook echt niet weet wat er komt.

Deel 2 is in de maak. 

 
Herman heeft de stofkaarten weer klaar en we hebben samen de stoffen geselecteerd.

Het snijden kan beginnen. Altijd een behoorlijke klus. Alles in tweevoud: Expressief en klassiek. Dat vraagt een hoop denk- en zoekwerk, maar we hebben er plezier in om alles kloppend te maken.


Ik krijg deze week mijn Rowdy Flat af. Nog één hoekblok met een grote bij


en nog een paar bijtjes en een vlinder op één van de lange banen. Ik heb ook echt zin om met de quilt van Sarah te beginnen, ik kan onderhand echt geen vleugels meer zien!!!!


We hadden deze stoffen al even op voorraad, maar nu liggen ze toch in de winkel. Mooi klassiek met kleine printjes. Daar houden we van.


Woensdag om 10 uur gaan we weer open en zijn er de laatste applicatielessen van Anke. Eén in de ochtend en één in de middag.

Zaterdagmorgen is Patricia er weer met de beginners.

Fijne week

groetjes

Wietske