donderdag 20 december 2012

Soms gebeurt er zo veel op 1 dag.......Gistermorgen zat ik hier al om 7 uur een verslag uit te werken van een vergadering van de dag ervoor. En gistermorgen begon ook weer mijn klus voor het Bisdom die een aantal maanden stil gelegen heeft.

 Kortom, ik heb mijn vrijwilligersklussen weer opgepakt.

Om 10 uur moest ik vergaderen en ik had me voorgenomen om daarna even over de Parade te lopen om wat leuke foto's te maken. Tenslotte is het overdag lekker rustig en dat bevalt mij beter.

 Immers ook hier is het gezellig in de kersttijd, er is een ijsbaan, er zijn verschillende kraampjes, kortom het is leuk om even sfeer te proeven.


 En de laatste jaren staat hier de kerstboom van Joris Linssen, presentator bij de NCRV. Gedurende de kerstperiode kun je alles wat je belangrijk vindt in deze boom hangen. Je loopt daarbij de kans geïnterviewd te worden door Joris en dit wordt dan ergens een dezer dagen uitgezonden.En dat deze boom nu juist toevallig voor mij zo'n hele persoonlijke betekenis zou krijgen........

Natuurlijk ben je een beetje nieuwsgierig wat er zoal in die boom hangt. Helemaal vooraan zag ik de foto van een oud-collega die ik heel goed ken. Een bijzonder aardig mens met zeer veel humor. We hebben heel wat afgelachen in de jaren dat we samenwerkten, vooral onze "bazen" waren vaak onderwerp van de slappe lach! En daar hing haar foto in die boom. "Die Els" dacht ik nog." Altijd vol humor. Wat heeft ze nou weer voor origineels gedaan!"

Maar toen ik wat beter keek zag ik er twee data onder staan met een kruisje en wist ik wat er aan de hand was. Deze collega, net zo oud als ik, die ik nog zo vaak sprak vlakbij de winkel bij haar werk en waar ik mijn boodschappen vaak doe. Ik had haar begin oktober nog uitgebreid gesproken en nu is ze er gewoon niet meer.

Ik ben maar eens even op een bankje gaan zitten daar tussen die boom en de draaimolen in, en heb mijn lief gebeld en nagedacht.

Op internet las ik de rouwadvertenties en begreep ik dat ze ongeveer 2 dagen nadat wij elkaar gesproken hebben plotseling overleden is.

En dan is het goed dat je erbij stil staat maar dat je ook weer doorgaat. 

Immers, gisteravond stond de kerstviering bij Marleen gepland. En ik zou wat van mijn werk laten zien en uitleg geven over een paar technieken. 
En ik wilde weer gaan autorijden.

Nou, dat autorijden ging prima, beter dan het fietsen want dat vind ik nog wel eng. 

De ontvangst bij Marleen was al helemaal leuk, prachtig versierd, alles in kerstsfeer, overal mooie quilts, ik kwam echt ogen te kort.En het was er al druk, in de hal, in 2 kamers en in de keuken was het allemaal te doen. Mieke en ik kregen de grote tafel toebedeeld. Mieke legde het werken met karton in hexagonnen uit.

En ik mocht uitleg geven over het appliceren en het stitchen.

Mijn Jules was favoriet, maar ook de dansende meisjes kwamen goed uit de verf, helemaal toen ik uitlegde dat ik er nog heel veel meer mee ga doen het komende jaar! Volgens mij is mijn missie geslaagd en hebben veel dames voldoende inspiratie opgedaan.Het is traditie bij Marleen dat iedereen een pakketje meeneemt naar huis. Dit jaar worden er 3 droomdekentjes gemaakt en 1 groepsquilt. Ik ga meedoen aan een droomdekentje, ik vind het stofje al helemaal leuk! In maart moet het klaar zijn.

Het was een feestelijke avond en o, o als ik zag wat voor werk Marleen, haar man en dochter er van gehad hebben!!!!! Onvoorstelbaar. Al die pakketjes, al die kaarten, feestelijke hapjes en drankjes en dan nog zo'n mooi cadeautje. 

Marleen, ontzettend bedankt voor de gezellige avond en vooral leuk om zoveel enthousiaste mensen te zien!
Ik houd me vandaag maar eens even heel rustig. 
Heb vannacht vele uren wakker gelegen.
groetjes

Wietske

15 opmerkingen:

nelleke zei

Goedemorgen Wietske,

ook al vroeg op zie ik...na een nachtje wakker liggen. Heb je verslag van gisteren gelezen. Die boom is speciaal zeg. Dat je op deze manier er dan achterkomt dat die bekende is overleden. Zoiets kan zomaar gebeuren,daar schrik je van...

Ik zag weer mooie quilts voorbijkomen..de dansende meisjes...zo leuk..en het thema:droomdekentje,leuk dat stofje met die schaapjes.

Het was weer even leuk lezen in je digitale dagboek.

fijne rustige dag,

liefs
Nelleke

Rennie zei

Hou je maar rustig vandaag. Je hebt genieg om aan terug te denken. Vogens mij is het gisteren een topdag geweest. Koester de herinneringen op welk vlak ook. Het leven is maar zo kort! Fijne dag.

Anita - Vlijtige Handjes zei

Een bijzondere dag die niet zomaar voorbij kan gaan. Wat heerlijk dat je mobieller bent. Kun je weer lekker ' op rits' zoals we thuis zeiden. Hele fijne feestdagen.

Else zei

Niet gek dat je wakker hebt gelegen, je had een dag met een traan en een lach hopelijk kan je vandaag bijtanken. Zoals Rennie al zei koester de herinneringen! Dikke knuffel en een rustige dag, van mij

Annelies zei

Dat is wel een dag waarin er heel veel is gebeurd.
Denk er vandaag nog eens rustig aan terug. Het is niet niks.

Marguerite zei

Soms kan het leven zo raar lopen. Wel fijn dat je oog op de foto van je oud collega viel. De boom is speciaal voor dit soort herinneringen. Zelf had ik gisteren een crematie in Utrecht. Na een leven van 94 jaar een hele mooie dienst vol mooie herinneringen. Die herinneringen moeten we maar koesteren. Gelukkig kon je gisteravond je zinnen weer verzetten met een hoop dames die ook van lapjes houden. En dan vandaag even een dagje rustig aan doen, luister naar je lijf.
Groetjes Marguerite

Suuske zei

Dat was een dag met wisselende emoties, ik snap dat je daar niet goed van hebt kunnen slapen. Niet te bevatten dat iemand er "zomaar ineens" niet meer is. Het moet schrikken zijn geweest toen je zag dat het niet om een originele ingeving van haar ging.
En dan 's avonds weer het andere uiterste, een avond vol gezelligheid. Tja, zo is het leven.
Mijmer vandaag over allebei nog maar na.

Liefs, Suus

Supergoof zei

Dat wakker liggen, dat snap ik.
Dat was heel heftig bij de kerstboom.
Fijn dat het s'avonds zo'n succes was, je Dansende Dametjes zien er keimooi uit!

marga zei

Als ik dit allemaal zo lees kan ik mij voorstellen dat je niet kunt slapen.
Maar uit alles blijkt maar weer dat wij vandaag moeten genieten want de dag van morgen kan heel anders zijn en niet zoals je wel graag zou willen.
Fijne dagen.
Marga

Conny's-blog zei

Kan ik me wat bij voorstellen wat zul je geschrokken zijn toen je dat bericht las aan die boom, dan besef je weer hoe blij we moeten zijn met elke dag, sterkte hoor............gr.Conny

Anoniem zei

Dag Wietske,
Het "carpe diem" heb je vandaag met verve opgepakt! Van dat rustigjes aan doen kwam in de middaguren niet zo veel hè! Wij, ja ook mijn lief, vonden het héél gezellig kennis met je gemaakt te hebben. We hebben veel gemeen en ik ga je zeker volgen op je blog. Toegevoegd aan favorieten! Hoop dat je vannacht wat beter slaapt!
Liefs uit Loosdrecht, Liduine en Hans

Monica zei

Oh, Wietske, als wij dit vanmorgen hadden geweten, dan hadden wij jou misschien in de namiddag lekker laten uitdutten. Ja, zo'n dagje als gister is heel enerverend, vooral om het onverwachte berichtje zo in de boom te zien.
Desondanks was het vanmiddag 'bere'-gezellig, en leuk jou nu in het 'echies' te hebben ontmoet, gaan wij vast vaker doen. groetjes

carina zei

Heftig om dat zo te lezen op zon bijzonder moment, tja het leven leven is niet altijd makkelijk. Maar goed de leuke ontmoetingen op je pad vol van genieten. Groetjes carina

Anoniem zei

Beetje bekomen van die hectische woensdag? Je optreden was heel geslaagd. Je had een heel aandachtig publiek dat veel van je heeft opgestoken. En wat was het gezellig.
Heel erg bedankt.
Marleen.

yvonne zei

Die dag was erg heftig voor je!!
geniet nu van de fijne dagen die er aan komen.

En een gezond 2013 groetjes yvonne