donderdag 12 juli 2012

Waarom..........

vind ik Den Bosch toch zo'n leuke plaats om te wonen?

Misschien wel omdat de Parade zo prachtig opgeknapt is? In eerste instantie wilde men alle bomen omkappen en dure voorzieningen aanbrengen maar uiteindelijk is alleen het plein van nieuwe klinkers voorzien.
Misschien wel omdat ik iedere woensdag in het Bisschoppelijk Paleis een van mijn vrijwilligerstaken mag doen?


Misschien wel omdat ik zo dicht bij de Sint Jan woon en bijna iedere dag de klokken hoor luiden, net alsof het altijd zondag is?


Misschien wel omdat er bijna iedere dag markt is? Uiteraard moet ik er de komende tijd heel vaak heen om  kantjes te kopen voor mijn dansende dames. Zij vragen voortdurend om nieuwe kantjes op hun jurken, en aangezien wij vrouwen nooit helemaal tevreden zijn met datgene wat we hebben op kledinggebied zal ik ze voorlopig regelmatig aan moeten schaffen.Of mijn bloemenman? Ik heb een speciale band met hem en hij maakt de mooiste boeketten voor weinig geld. En ja ik weet heus wel dat ik vrijdag ook al bloemen had gekocht. Maar ik ben nou eenmaal gek op bloemen en hij is toch niet duur? Dan kan ik ze ook best wel vaker kopen. Zo denken wij vrouwen toch altijd?


Misschien omdat die leuke ijsco kar midden op de markt staat? Diezelfde kar die altijd bij ons in de straat opgeborgen wordt.Misschien wel omdat ik iedere dag gewoon langs mijn buurtsuper kom en daar even binnenloop voor groente of een broodje?Misschien wel omdat ik in het leukste huis van den Bosch woon, helemaal nu ik al zeker weet waar mijn Jules komt te hangen?

Ja, ja dat schilderij hangen we dan heus wel ergens anders neer.

Nou genoeg gepraat over den Bosch, gauw naar boven, bloemen in de vaas en het broodje opeten.Het was een rommelige dag gisteren dus ik heb niet zoveel gedaan.

Zusje is wel goed bezig, heel goed. Het wordt echt prachtig!Zusje en ik hadden al een goeie band, maar door onze gezamenlijk hobby helemaal. We gaan ook samen naar Oene toe op 22 september. Naar de trunkshow van Supergoof. Ik weet niet waar Oene ligt dus de discussie met manlief ging als volgt eergisteravond:

" schat, zet jij 22 september even in je agenda? Dan gaan we naar Oene toe. Naar Oene?????? Waar ligt Oene nou en wat gaan we daar dan doen? Nou daar is een trunkshow van Supergoof en daar wil ik graag met zusje heen, sterker nog, ik heb de kaarten al gekocht............. En jij mag mij brengen want vanuit den Bosch vind ik het net even te ver om in mijn eentje te rijden...........

Fijne dag

groetjes

Wietske

9 opmerkingen:

Lida zei

Wat een gezellig blog heb jij en wat ben je lekker bezig, je gebruikt mooie stofjes en de dollies worden dan ook echt fantastisch! Jouw stad is mooi en ik hoop er binnenkort een keertje rond te dwalen! Geniet van je steekjes, groetjes
Lida

Atelier Hartendief zei

Ooit ben ik wel eens in Den Bosch geweest, nu wordt ik helemaal enthousiast, ik snap best dat je er leuk woont. Heerlijk zo je vaste adresjes.
Mooi plekje voor Jules!

Groetjes Marijke

Yvonne zei

Hoi Wietske, ik kreeg je blogadres van mijn schoonzusje. (die had je ontmoet bij Petra Prins). Lijkt me een heerlijke stad om in te wonen Den Bosch. Zie dat je Judith's blog ook volgt, daar waren we volgende week met een aantal dames van onze Bee.....klein wereldje dan toch hè?
Groetjes, Yvonne

Marguerite zei

Heel lang geleden ben ik eens in Den Bosch geweest. Heb een poosje in Zaltbommel gewerkt en dan ben je er vlakbij. Ja, de Bosche bol hebben we gegeten. Moest wel lachen hoe jij dat ritje naar Oene aan hebt gepakt. Ik zou het net zo gedaan hebben. Mijn man is ook altijd de pineut als ik ergens ver weg moet kom ik er uit mezelf nooit aan. Verdwaal zelfs nog in een dorp hier verderop.
Groetjes Marguerite

ria vogelzang zei

Ik ben nog nooit in Den Bosch geweest, maar als ik je foto's zo zie is het een prachtige oude stad! En dat vind ik toch altijd wel geweldig; die oude geveltjes enzo..... :)
Ben benieuwd hoe je Jules daar aan de muur staat? Wel een heel mooi plekje bij zo'n prachtige trap!
Leuke werkjes; ik ben ook helemaal gek op sterretjes....
Veel plezier met zoeken waar Oene ligt! ;)
Fijne dag, Ria.

Anoniem zei

Ha zus, wat toch weer een gezellig blogje, en mede quiltsters ik kan jullie verzekeren dat den Bosch echt een leuke stad is! Soms logeer ik een nachtje bij mijn zus en ervaar dan hoe heerlijk het is zo in het centrum te wonen met alle gemakken van dien. De mensen zijn gastvrij en vriendelijk en er valt altijd wat te beleven!
Het samen quilten verbindt inderdaad, maar er is nog veel meer dat ons bindt hoor.........heerlijk een zus te hebben!
Liefs zusje

lia zei

Een heerlijke stad is Den Bosch ik kom er vaak,gewoon even een paar uurtjes en dan even bij de Sint Jan naar binnen om een kaarsje te branden.Wat worden je Dansende Dollies leuk.
Groetjes Lia

Anoniem zei

Leuke foto's van Den Bosch. Lang geleden woonden wij er, o.a. in de Verwerstraat.
Veel plezier bij de trunkshow van Supergoof. Haar quilts zijn práchtig en het is zo leuk om ze van dichtbij te zien.
Met groetjes,
Lian

Anoniem zei

Hallo grote zus, even een berichtje van jongere zusje.
Heel veel plezier met je kunstwerken gewenst. bewondering voor al het geduld dat je daar voor moet opbrengen, het perfectionisme komt er bij mij nog niet uit.
succes gewenst. tot gauw!