maandag 16 juli 2012

Er net tussenin

Zoals jullie weten woont oudste in Den Haag, middelste in Maastricht en jongste woont bij ons in Den Bosch. Wij wonen er dus mooi net tussenin............
Grotere weerverschillen dan gisteren kun je in dit land niet hebben.
Wij fietsten bijvoorbeeld gistermorgen al om 9 uur in het Bossche Broek. Het was bewolkt maar wel droog en helemaal niet koud.

Zoals overal in Nederland momenteel aan de wegen en viaducten gesleuteld wordt, wordt dit natuurlijk ook in ons geliefde fietsgebied gedaan. We moesten een eindje omfietsen, maar als je behoefte hebt aan frisse lucht en beweging is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Het Bossche Broek is een uniek stukje natuur vastgeplakt aan het centrum van Den Bosch. Uniek ook omdat, in tegenstelling tot veel andere steden, nooit is gebouwd aan deze kant van de stad. Wij wonen er 2 minuten fietsen vandaan en fietsen dus een aantal keren per week ons vaste rondje om het meer. Door alle regen is het er buitensporig groen. Ik heb zelden in een zomer zo'n mooi groen stuk natuur gezien.
Maar terug naar het weer van gisteren. Middelste belde met de mededeling dat het zo vreselijk regende in Maastricht, wel 24 uur aan een stuk. Het is ook niet meer gestopt vertelde ze gisteravond en dus hebben zij een pyjama dagje gehouden.Laurens had het te druk voor een mooie foto, hij was de hele dag druk met ridders, paarden en zwaarden. Voor een foto met blote voeten had hij al helemaal geen tijd (en geen zin)

In Den Haag scheen de zon en daar gingen wij heen. De zon schijnt er sowieso want de papa en mama van Fedde willen hun huis graag verkopen omdat ze op de 4e verdieping wonen in een appartement zonder lift. Het is een prachtig huis maar om er te wonen met baby en boodschappen, luiertas enz. enz. is haast niet te doen. En dat huis verkopen is waarschijnlijk gelukt!!!!!
We juichen nog niet uit volle borst, maar dat duurt waarschijnlijk niet lang meer.
En dus waren we in een feeststemming en omdat de zon volop scheen gingen we naar het strand en hebben er een hapje gegeten. Fedde is voor het eerst naar de zee geweest en hij (en wij) hebben genoten.

En och hij wilde ook wel even met zijn blote voetjes op de foto, al werden die na een paar minuten wel een beetje blauw.
Toen we weer onderweg naar huis waren stuurde zijn papa onderstaande foto. Nou ja opa en oma zijn ook heel vermoeiend, daar val je al gauw bij in slaap.


Ik heb best wel het een en ander tussendoor gedaan met mijn lapjes dit weekend maar laat jullie morgen een mooie up date zien van mijn dansende dames. Ze zijn in opperbeste stemming omdat er een paar hele gezellige veelkleurige meisjes bijgekomen zijn. Ik heb daarom de bloemen, sterren en hexagonen natuurlijk ook mee aangepast maar ik moet vandaag eens een plekje zoeken om ze aan jullie te showen. Hun behuizing barst uit zijn voegen, dus ik moet  ook daar een oplossing voor vinden.

 Woensdag ga ik naar Dorry om alvast eens naar een ondergrond te kijken. Ook moet ik gaan nadenken over een middenstuk, maar daar ben ik nog niet uit. Eigenlijk wil ik net als bij de Dolly's van Supergoof een mooi stuk broderie in het midden maar dan moet het wel een geschikte kleur hebben. Even nadenken dus. Als jullie suggesties hebben? Ik ben nog maar zo kort met quilten bezig dat ik af en toe echt zoekende ben. Het ziet er naar uit dat ik de quilt toch op de ware grootte maak, het is te leuk om te doen.

De echte reden waarom ik woensdag naar Dorry ga, is, omdat ik de 6e maand van de Jules ga ophalen. Heerlijk, ik verheug me erop. Ook zaterdag ga ik naar Tilburg met de naaimachine om te leren quilten.
Tot voor kort had ik nog een bijzonder ouderwetse machine maar gelukkig heb ik nu een prachtige nieuwe.


 Ik verheug met erg op deze uitjes want er staat donderdag ook nog een andere gepland, maar daarover later meer.

Volgens mij heeft zusje al ingepakt voor de vakantie want ze stuurde gisteravond deze foto nog. Er is inmiddels weer een bloem bijgekomen voor ons gezamenlijke project, het gaat goed.


Zo, nu eerst even het huis aan kant en dan gauw aan de slag. Ik heb gisteren zoveel beweging en frisse lucht gehad dat ik het vandaag maar even heel rustig aan doe. En dat komt dan weer goed uit als je hoofd vol zit met leuke ideeën.

Morgen kijken dus!

Fijne dag

groetjes

Wietske