woensdag 4 juli 2012

een dag met een gouden randje


Mijn middenstuk is af!!!!!!!! Gisteravond de laatste vingerhoedjes eraan gezet, en nu stop ik. Ongeveer een maand of 5 heb ik hier over gedaan. Nu verder met de borduurrand met vlinders en de rest van de randen. Nog een hele klus.Vandaag stond een bezoek gepland met zusje bij Petra Prins in Zutphen en Marijke We zouden daar een kleine workshop dubbele hexagonnen maken, doen.
Het begon al goed met het prachtige weer en een trein die nagenoeg leeg was en ook nog eens op tijd reed.Ik had op mijn plekje heerlijk het rijk alleen en kon op mijn gemak de bloem maken die ik gisteravond al geknipt had, en tegen de tijd dat ik in Zutphen was, was de bloem klaar. Wel een beetje groot uitgevallen, maar ach dat maakt niet uit.Zusje stond al op het station in Zutphen te wachten en we waren al gauw in het winkeltje van Petra. We keken onze ogen uit bij zoveel prachtige stofjes. Na een poos rondgelopen te hebben waren we er wel zo'n beetje uit wat we willen doen, we laten elkaar namelijk volkomen vrij!!!
Ieder maakt voor zichzelf en voor de ander bloemen in soorten en maten. Versieren met kantjes, knoopjes, alles is toegestaan. Later zien we wel wat we ermee doen, of ieder maakt voor zich zelf iets of we doen samen iets. Dus de tijd zal het leren....... We vinden het erg leuk om dit samen te doen. Ik houd jullie op de hoogte over het verloop.


We hebben stofjes gekocht die in principe bij elkaar passen en die ook weer apart kunnen worden gebruikt. Hoe ongecompliceerd kan het zijn.
Nadat we afgerekend hadden, vonden we dicht in de buurt een bakkertje waar we ook even thee konden drinken. Zusje zocht het adres op waar we heen moesten, maar achteraf bleek dit adres niet te kloppen en was er eerst ook nog eens niemand thuis. Nou ja we zagen er de humor wel van in.Maar uiteindelijk kwam alles goed en arriveerden wij bij Marijke.

Naar nu bleek waren wij de enige cursisten voor vanmiddag. Vrijdag en zaterdag geeft ze nog 2 sessies en die zitten helemaal vol. Maar nu waren we alleen en dat was natuurlijk prima. Marijke had veel malletjes voor bloemen en ik heb er een aantal zakjes van gekocht.

Daar wordt het een stuk makkelijker van. Marijke gaf nog de nodige tips voor het maken van bloemen (tenslotte zijn wij beiden echte " starters" in deze wereld) en daarna gingen we aan de slag met de hexagonnen. Leuk om te doen, eigenlijk niet moeilijk, je moet het net even weten.
Het was leuk en leerzaam. Vlakbij het huis van Marijke was een heerlijk terras " de hoofdige boer" waar we een poos hebben gezeten. Intussen was het erg warm geworden en konden wij wel een verfrissing gebruiken. Even hebben we nog op onze ipad gekeken en overwogen om Bep in Hall nog te bellen maar bij nader inzien werd dit te laat en besloten we toch maar weer naar het station te gaan waar zusje mij heeft afgezet.Thuisgekomen vond ik een mooie foto van onze kleine Fedde. Hij is vorige week met zijn papa en mama op vakantie geweest, dus we hebben hem al een paar weekjes niet gezien. het wordt dus weer hoog tijd. We zullen gauw afspreken om naar de randstad te gaan.groetjes

Wietske