zaterdag 30 juni 2012

Er was eens..... zomaar een straat En wij hebben er een aantal jaren gewoond.
Nou hebben wij in heel veel straten gewoond, maar hier met veel plezier. Het huis was mooi, de school voor jongste dichtbij en het was nog de tijd dat de buren gewoon thuis waren overdag en je gezellig bij elkaar op de koffie kon.

Er woonde een buurvrouw, Liesbeth, en ze woont er nog. Dat ontdekten wij toen we eens op een zondagmorgen naar Eindhoven reden omdat we moesten zingen. We waren vroeg en manlief vroeg of we eens een keer door onze oude straat heen zouden rijden. Leuk! Er was niet veel veranderd terwijl we er toch al 15 jaar weg waren. Ik zag dat Liesbeth er nog steeds woont en zij maakte vroeger prachtige quilts. Ik besloot om haar eens te bellen en toen we elkaar spraken was het was net of die 15 jaren er niet tussen zaten. Een afspraak was snel gemaakt al duurde het binnenlaten iets langer......

Maar toen zaten we als vanouds weer druk te kletsen. We moesten elkaar eerst eens even op de hoogte stellen van alles wat we de afgelopen jaren zoal beleefd hadden maar toen kwamen de quilts en andere handwerken op tafel. Ik wist dat het veel was, maar zo veel..........
Ademloos heb ik ze bekeken. Voor mij sprong de Dear Jane er uit, die hebben we even buiten op de bank neergelegd (in de regen)

Maar ze heeft hem nog niet af! En hij is zo mooi.
Tegenwoordig borduurt de buurvrouw, ze weet niet meer zo goed waar ze al die quilts moet laten.
En wederom was ik verbaasd. Zoveel borduurwerk en zo ontzettend mooi.

We hebben elkaar weer gevonden hoor, zo leuk. Binnenkort komt ze naar Den Bosch toe en zal mij de eerste beginselen van het Hardanger borduurwerk gaan leren. (hoop dat ik het zo goed schrijf)

Ik was laat thuis gistermiddag, de middag was al haast om. En ik moest nog even de stad in om een betere stofschaar te kopen. Ik probeer de stofjes te snijden maar dat bevalt niet altijd, vooral als het zo klein is.

Zusje en ik zijn aan het broeden op een gezamenlijk project. Het is iets met "samen" en met " bloemen". We moeten het allemaal nog uitwerken dus later kom ik er op terug.
In ieder geval ben ik ideeën aan het opdoen. Ik merk al dat bij mij dezelfde kwaal begint te ontstaan als bij veel andere quilters: " Veel dingen tegelijk doen en vooral weer veel laten liggen voor later."Hiermee ben ik tot in de kleinste uurtjes bezig geweest.

Nu maar eerst het huis aan kant maken. Morgen komt middelste met de beide kindjes. Laurens heeft nu vakantie. Hij was gistermiddag om 12 uur vrij en is gelijk op de bank in slaap gevallen. zijn kleine broertje van 1 jaar heeft op hem gepast.Maandag mag ik oppassen, ik heb er zin in.

Prettig weekend

groetjes

Wietske