woensdag 27 juni 2012

goede morgen!

Ik dacht dat vandaag de zon zou schijnen maar niets is minder waar. Hier regent het nu het in ieder geval. Maar het zal wel opknappen, want de voorspelling is goed.

Gisteren heb ik behoorlijk wat kunnen doen aan de Jules, maar ik moest wel een hele tijd bijkletsen met zusje over de bruiloft. Heerlijk om alle feestelijkheden nog een keer de revue te laten passeren. Zusje heeft zich gisteren eens goed uitgeleefd op het maken van mooie bloemstukken. ze had nog van alles in een doos staan en zusje kennende heeft ze weinig of niets aangeschaft. Ik vind dat heel knap. Ik ren altijd al snel naar de  winkel, maar zusje zit wat dat betreft heel anders in elkaar. Zij winkelt in haar eigen spulletjes met dan dit als resultaat. Echt prachtig!

Ze heeft nog contact gehad met het pas gehuwde stel, zij zijn de dag na de bruiloft vertrokken naar Cyprus voor een week. ze genieten nu in een Resort. Nou dat zal ze goed bevallen, ze zullen denk ik niet veel van de omgeving zien.

En dan nu het resultaat van de Jules van gisteren.


Vandaag maar eens kijken hoe ver ik kom. ik hoop toch de ster en de vogel te kunnen maken. Maar ik wil ook weer een vlinder borduren, en het dakterras moet nodig van dode bloemen ontdaan worden.

Afgelopen koninginnedag hadden wij eigenlijk geen plannen en ik had al een poosje een patroontje liggen van Jantine van Urban Style. Een mooie opbergmap die ik graag eens wilde maken. Echter alle delen hadden voeringen die mee genaaid moesten worden en dit soort zaken is voor mij niet te behappen. Ik snap daar dan helemaal niks van. Maar gelukkig was manlief in de buurt, hij begrijpt dit soort zaken altijd in een oogopslag. Dus hebben wij de map in een dag gemaakt en ik wil jullie het resultaat graag laten zien. Eigenlijk is hij bedoeld om mee te nemen als je op stap gaat maar daar vind ik hem niet zo handig voor. Zodra je hem opent valt er een hoop uit. Ik vind hem vooral heel handig om patroontjes in te bewaren.Ik heb voor het eerst van mijn leven een rits ingezet, het zweet stond er van op mijn voorhoofd.......

Komend weekend komen Laurens en Valentijn een nachtje met hun mama logeren. Ik mag dan maandag een dagje oppassen. Mama woont dan wel in Maastricht maar werkt officieel nog tot 1 november in Leiden. Ze moet er af en toe een dagje heen om te vergaderen (en om met collega's bij te kletsen). Het is dan makkelijker om een tussenstop in den Bosch te maken en de kindjes bij oma achter te laten. Schoonzoon maakt in Maastricht zulke lange dagen dat het niet gegarandeerd is dat hij de kindjes op tijd van het kinderdagverblijf en naschoolse opvang kan halen.
Oma vindt het helemaal prima!Prettige dag

Wietske