zondag 24 juni 2012

Een koninklijke bruiloft

We zijn weer thuis na een paar geweldige dagen. Nichtje Wieteke is getrouwd met haar grote liefde Geert. Ze vierden deze blijde gebeurtenis niet in 1 dag, maar in 2. Nu begrijpen jullie waarschijnlijk ook mijn aanhef in het vorige berichtje van " one or two days before....."

Vrijdagmiddag begon de feestvreugde al toen iedereen zich verzamelde bij het gemeentehuis. Het was even wachten maar toen kwam een prachtig blauw autootje met bruid en bruidegom  aangereden en kon de plechtigheid beginnen. Alles wat deze dagen maar blauw kon zijn was blauw. Maar dat zien jullie op onderstaande foto's.


Het bruidspaar zag er prachtig uit, en nou was dit nog maar het begin....... Hoe zouden ze er dan morgen wel niet uitzien.Gelukkig scheen voortdurend de zon tussen de wolken door, we hadden er gewoon geluk mee. 's Avonds was er op locatie een heerlijke maaltijd in een prachtig versierde zaal. Er werden stukjes gedaan, cadeau's gegeven, en er waren toespraken. De bruid kreeg er pijnlijke voeten van maar ook daar was rekening mee gehouden.Zaterdagmorgen moesten we ons al op tijd verzamelen bij de kerk om op het bruidspaar te wachten en ook daar kwam de trouwauto op tijd aan. Ditmaal een witte met veel witte bloemen. In de kerk hingen aan alle banken blauw-wit geruite harten, met flesjes en bloemen er in. En er waren bruidskinderen, 1 neefje en 4 nichtjes. allemaal in het wit. De bruidegom had ook weer een nieuw pak aan.


Nichtje Wieteke is juf op school en natuurlijk ontbraken de bogen bij de kerk niet.
De kerkdienst was prachtig en bijzonder feestelijk. En uiteraard was er een koor waarin wij meezongen.


Na de kerkdienst was er een speciaal feest voor de kinderen van de klas. Jullie begrijpen dat ik hier geen foto's van kan plaatsen, maar ik kan jullie verzekeren dat het geweldig was.Tussen alle festiviteiten in was er tijd voor een broodje en een poosje rust. Ook de hoogste tijd om de jurk voor korte tijd iets meer ruimte te geven. Wieteke moest tenslotte zo weer in de auto en ze wilde toch wel even van het tochtje genieten.
Als quiltster let je natuurlijk ook op creatieve onderdelen die opvallen, dus onderstaand een aantal prachtige details.


In het colbert van de bruidegom staan de namen van het bruidspaar en de trouwdatum geborduurd.
's Middags vertrokken we naar een prachtig buitenverblijf aan het water. En de zon scheen nog steeds, het was echt prachtig weer. Het bruidspaar kreeg ook hier weer de nodige cadeau's, waaronder van alle aanwezigen een zelfgemaakt hart met daarop een wens voor de toekomst. Als jullie naar onderstaande foto's kijken zie je nu waar ik het quiltje voor nodig had dat ik laatst gemaakt had.

Tussen de maaltijd en het feest door is het bruidspaar even weggegaan om tot rust te komen en tot verrassing van iedereen kwamen ze over het water weer terug naar het feest.

Het waren 2 ongelooflijk mooie dagen, perfect voorbereid en tot in het kleinste detail ( blauw) uitgevoerd.

Wieteke en Geert, we weten dat jullie deze blogjes lezen dus ook hier nogmaals ontzettend bedankt dat wij deze prachtige dagen hebben mogen meemaken.

Heel veel liefs

Wietske