donderdag 4 augustus 2022

Update......

 

Eigenlijk was het te veel van het goede en dan bedoel ik de vorige week toen we in 4 dagen tijd 2 woonkamers leeggehaald hadden, van vloeren lieten voorzien en weer ingericht hadden. Direct aansluitend vertrokken we zondagmorgen al op tijd naar Maastricht om de show van André Rieu bij te wonen.

Normaal gesproken zijn wij van een ander soort muziek en merkte Herman op: "It is not my cup of tea" maar hij was bereid om mijn wens te vervullen...... of zoals de taxichauffeur 's nachts opmerkte: " Zo, dat kunt u dus ook weer van uw bucketlist afstrepen"

En zo was het ook!!


Na een korte stop onderweg konden we onze spullen in het hotel brengen. Met behulp van de goede adviezen van onze kinderen, die zelf op vakantie zijn, wisten wij precies wat we het beste konden doen.
Niet afhankelijk zijn van de vele shuttlebussen die af en aan reden langs 3 hotels maar we hadden een taxi gereserveerd

 
en die bracht ons keurig op tijd naar het centrum van de stad en beloofde ons om op dezelfde plek te staan om half 1 's nachts.

Grote betonblokken hielden alles tegen wat maar meer dan 2 wielen had. We merkten niet heel veel van extra beveiliging terwijl die er ongetwijfeld zal zijn geweest.


We wisten dat we de tafel moesten delen met onbekende mensen maar het ijs was binnen een minuut gebroken. We kwamen immers voor hetzelfde en we wilden genieten, dat was duidelijk.


Tijdens het eten zaten wij binnen en dat was fijn. Het was zondagavond ook best benauwd, zeker in Maastricht en vanuit het open raam konden we ook goed de sfeer proeven.


Tegen 9 uur werden we verplaatst naar buiten en de lol zat er goed in. Ook weer bij elkaar. Fijn om op een goeie stoel te zitten met het toilet onder handbereik. Ik weet niet hoe die  ruim 11.000 mensen op het plein dit doen trouwens maar wij konden gewoon het restaurant in.

Met zo'n 15 schermen konden we alles goed volgen en op enig moment zijn we aan de wandel gegaan en konden tussen de verschillende groepen toch dichterbij komen.


Het was een geweldige show die we niet licht zullen vergeten. We hebben genoten van het spektakel en de vrolijkheid.

Eigenlijk wilden we gisteren naar het Noorden rijden maar bij nader inzien zijn we thuis gebleven. De warmte, het lange zitten en de vele, vele kilometers......
Ik had er geen zin in. Het was wel even genoeg zo. We stellen de rit dus uit naar een later tijdstip.


Onze kinderen zijn keurig één voor één op vakantie (geweest). Gouda was als eerste aan de beurt. De jongens gingen naar Kroatië en Oostenrijk, zaten in kabelbanen, en liepen hoog door de bergen


en speelden met water. Er is nog niks veranderd met hoe wij vroeger de vakanties vierden met de kinderen.


Maastricht komt vannacht weer thuis. Uitrusten op Ibiza, dat is wat ze graag doen. Overdag zwemmen en naar zee, 's  avonds mooi aankleden en uit eten gaan. Er kwamen vele vele foto's voorbij de afgelopen dagen


Ze hebben zich prima vermaakt. De tassen zijn weer ingepakt en volgende week hoopt ons kind nog even langs te komen in Den Bosch. Ze is gelukkig nog een weekje vrij.


Isabel is gisteren vertrokken naar Schotland. In tegenstelling tot de anderen hier wat meer de truien en de lange broeken. Laarzen liggen ook in de auto maar tot nu toe is het nog droog.

Een nachtje op de boot met de auto is natuurlijk superspannend en Suze kletst haar ouders de oren van het hoofd.


De eerste stop is in Noord Engeland: het kasteel waar de opnames van Harry Potter gemaakt zijn. Isabel is groot fan van Harry Potter.


Ik denk dat Suze nog niet zo ver is. Zij is vooral van de Teletubbies en Nijntje.


Een grote opsteker voor de school van Isabel. Rondjes rond de school lopen en geld inzamelen voor het Vicki Brownhuis.

Fantastisch wat een bedrag.


Langzaamaan bereiden we ons voor op komende zondag: de Summerschool. De meeste boodschappen zijn al in huis en dank zij de ontzettend lieve gift van Janet zijn er al heerlijke gebakjes besteld bij de patisserie in de buurt. Janet was graag gekomen maar familieverplichtingen gaan voor.
 

Morgen nog even wat kleine zaken regelen en dan zijn we er helemaal klaar voor. Volgens mij wordt het zondag echt heel fijn weer zodat we veel activiteiten buiten kunnen doen.


Fijne dag nog en tot gauw


groetjes

Wietske