maandag 8 augustus 2022

Een (heel) vol huis

 

Wat was het een heerlijke dag. 

Lang zijn we met de voorbereidingen bezig geweest om alles in goeie banen te leiden. 

Namen van deelnemers, teams verdelen, gekleurde lintjes, tasjes, badges, naai- en lockmachines, eten en drinken en zorgen dat er voor iedereen voldoende zitplaatsen zijn. En het allerbelangrijkste: een zelf ontworpen patroon van een blokkenboek dat er mooi uitziet, goed functioneert en dat ook af komt in één dag.


Vroeg in de ochtend nog heel overzichtelijk


Er gaan veel makke schapen in een hok en Patricia legt het doel van de dag uit. Jeroen komt mee met Mieke maar hij vermaakt zich in de stad en waait af en toe wel langs. 


Het loopt als een trein, iedereen weet haar of zijn plek te vinden want ja er is ook een mannelijke deelnemer in de groep en dat vinden we altijd leuk natuurlijk.Beneden de naai en lockmachine's

 
en boven een workshop onder leiding van Patricia met H250 voor de liefhebbers die deze techniek nog niet kennen.


In het atelier zitten de dames die er al vaker mee gewerkt hebben. Zij redden zich zonder de juf prima


Ik krijg hulp van Mieke. Samen smeren wij de broodjes


en eten we samen buiten op het dakterras.


En na de lunch wordt er gerouleerd. Ik ben het overzicht totaal kwijt maar dat maakt niet uit. Tenslotte ben ik van de catering en hoef ik me verder nergens mee te bemoeien. We hadden ons voorgenomen om niet met plastic en papieren bekers en borden te werken maar dan moet je na iedere ronde wel de vaatwasser aanzetten.....


Beneden weer een verse groep om het boek in elkaar te zetten en de bladzijden te locken. Ik begreep dat er erg veel samengewerkt is daar.


Lieve cadeautjes van Mieke, voor iedere deelnemer een opbergmapje. 


En als iedereen klaar is, de machine's opgeruimd zijn dekken Jeroen en Herman de tafels


 brengt onze chinees een heerlijke maaltijd

 
schuiven er nog wat partners aan die de hele dag gefietst hebben, en genieten we samen van een heerlijke maaltijd en maken vooral veel plezier met elkaar.

Hilde vertrekt op tijd, zij nam de moeite om uren in de auto te zitten vanuit het verre België. Helaas dit keer zonder Inge, zij had andere verplichtingen ....

We hadden elkaar zo lang niet gezien en het was een feest dat ze er weer was. Hopelijk de volgende keer weer met Inge samen want dit soort afstanden kun je maar beter met z'n tweetjes doen.


Een enkeling is al helemaal klaar, de applicatie zit er op


 en het boek kan gebruikt worden waarvoor het bestemd is. Overzichtelijk en makkelijk bij de hand


We hadden samen een heerlijke dag. De strakke planning zorgde er voor dat iedereen het boek af had. Er was tijd genoeg voor ontspanning en het plezier dat we hadden was weer als vanouds.

Kortom: we hebben enorm genoten.

Woensdag om 10 uur zijn we weer present. Zowel winkel als huis zijn weer helemaal schoon en we schakelen nu nog lekker even af.

De Dear Jane- en de Challenge Bee is de komende week weer aan de beurt. Verder is het weer de week van de Huizen en Harten.


Fijne dag

groetjes

Wietske