donderdag 28 juli 2022

Alles 2 keer.....

 

Een bijzonder chaotisch weekje dat zondagmiddag begon. Een klus waar we al jaren tegenaan hikken maar als de energieleverancier jouw huishouding vergelijkt met een "vrijstaande bungalow en 4 kinderen" dan moet je er iets aan doen. 

Maanden schoven we het voor ons uit. Sinds de loopgang voor de kinderen naar de gymzaal onder onze kamers doorloopt hebben wij een uitgesproken koud huis gekregen en als de scholen dan in de winterperiode ook nog eens alle deuren open zetten in de Coronaperiode slaat de kou je behoorlijk op je ledematen.

En dus zochten we goeie vloeren uit die extra geïsoleerd konden worden en op mijn vraag bij de leverancier wanneer alles gelegd kon worden kregen we als antwoord: nou, volgende week al wel......

Oké, we verzetten onze vrije week in de winkel en we gaan gewoon aan de slag. Verstand op nul en gaan......

Zondagmiddag, eerst maar de voorkamer want daar staat het meest. Een paar honderd boeken afzuigen, alle antieke stukken en dierbare prulletjes, ach we sparen toch zoveel moois in de loop der jaren. Herman heeft heel wat afgereisd in zijn Philipstijd en altijd had hij wel een mooi cadeautje bij zich.


Blij zijn we als de kamer leeg is en een kind nog even  komt helpen met het zwaarste gedeelte van de meubels


Maandagmorgen zijn de mannen al op tijd en het schiet flink op. We hebben uiteindelijk toch voor laminaat gekozen. Met al die meubels en kleden zie je het verschil met echt hout niet, scheelt het heel wat eurootjes en we hebben er geen omkijken meer naar. 10 mm isolatie zit er onder.

Maandagavond laat zijn we al een heel eind gevorderd.
Eigenlijk zou de achterkamer morgen aan de beurt zijn maar er viel voor de mannen een klus uit waardoor ze gisteren extra tijd hadden. 

"Kom maar door, graag zelfs. Hoe eerder hoe liever"


En dus werd de achterkamer dinsdag leeggehaald 


En werd er ook gisteren een heerlijke stevig geïsoleerde vloer gelegd. Voordeel is ook dat de uit 1947 oude vloer er gewoon onder kan blijven liggen. Wie weet..... ooit.....

Maar wij doen er niks meer aan.


We zijn zo blij dat deze klus geklaard is


Ik zit hier nu met een zwaar hoofd, een pijnlijk lijf maar dolgelukkig dat we het samen weer gefikst hebben. 
Vandaag nog wat rommelen en vooral genieten van het moment!!

Morgen nog 1 dagje de winkel open en dan hebben we heerlijke vrije dagen waarin we letterlijk gaan reizen van Maastricht tot Groningen.

Af en toe een blogje om jullie op de hoogte te houden, dat beloof ik, en sowieso van onze Summerschool want die gaat natuurlijk gewoon door.


Isabel had 3 heerlijke dagen met heel veel kinderen hutten bouwen, samen met ouders en grote kinderen die dit al vaker gedaan hebben.


Er zijn prachtige bouwwerken gemaakt, en er zijn weer nieuwe vriendschappen gesloten. Hier heeft de tijd even stil gestaan. Eensgezind gewerkt en gespeeld. 

Het waren fantastische dagen begreep ikOok Suze en haar mama waren waren vaak van de partij en als ik de foto's moet geloven deed ze beslist niet onder voor de grotere kinderen.


Koen is op vakantie: Ibiza en er is van te voren goed nagedacht over de koffers. Ieder kind zijn eigen handkoffer. 3 korte broeken, 3 shirts en vooral zwemgoed.

Geen gedoe bij het inchecken. De wasserette is vlak bij het hotel dus het komt goed. Koen heeft niets gemerkt van de lange wachtrij. Zittend op zijn rolkoffer, oortjes in en tekenfilms kijken...


Toch nog een blok gemaakt. even tussendoor aan mijn tafel. Het enige meubelstuk dat vrij was de afgelopen dagen.....

 Een hele mooie is het geworden.


Morgen nog 1 dagje open. Je bent welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. We hebben nog veel aanbiedingen en kortingen.

Daarna zijn we gesloten tot 10 augustus.

Dan is er geen gewone Bee maar in die week staan de Dear Jane Bee en de Challenge dagen weer gepland.


Tot gauw

groetjes

Wietske