woensdag 13 juli 2022

Tegen de vakantie......

 

Hebben niet alleen de kinderen het druk maar opa en oma ook, of ze maken zich druk.Dat kan natuurlijk ook.

We hebben een heel aantal concerten gepland voor de komende tijd en we hebben natuurlijk onze Summerschool op 7 augustus. En als je dan door de kinderen overal bij betrokken wordt dan ben je behoorlijk bezig.

Maar, we zouden niet anders willen.......

De voorbereiding voor 7 augustus vordert. Herman snijdt de verschillende stoffen waaruit de keuzes door de deelnemers al gemaakt zijn, Ik houd me bezig met de verdeling van de groepen. 18 deelnemers hebben we en dus werken we die dag met 3x6 deelnemers. We hebben het helemaal op papier gezet en zullen er een draaiboek van maken. Goed nadenken over wie bij wie in de groep komt: vriendinnen bij elkaar, zussen bij elkaar en ook met een paar Belgische dames houden we graag rekening.

Ieder tasje krijgt een eigen kleur en inhoud. we houden rekening met het slechtste scenario voor wat betreft het weer, maar natuurlijk hopen we dat we onbezorgd buiten kunnen genieten.


De voorbeelden met H250 zijn allemaal getekend zodat we tijd besparen, we hebben het aantal naai- en lockmachine's goed in beeld en we denken dat we alles dit weekend goed voorbereid hebben zodat er wat ons betreft niks mis kan gaan.
Gelukkig denkt Patricia flink mee met ons, zij is er de 7e ook en daar zijn we blij mee.


Yolanda (rechts in beeld) komt langs om haar prachtige versie van "Round the Garden" van Wendy Williams te brengen. Marina mag hem doorquilten.


Een flinke uitdaging maar ze heeft er zin in, en Marina kennende komt het helemaal goed.
We zoeken samen de achterkant en de bies uit en Herman zorgt ervoor dat de hobs bijgevoegd wordt.


Onze jongens uit Gouda hebben al vakantie. Ze zijn met de auto naar Kroatië gereden en genieten van een prachtige luxe tent en heerlijke rust.


Laurens uit Maastricht mag zijn boeken afgeven op school. Hij is overgegaan naar de 4e van het VWO en zijn moeder biedt aan om even mee te rijden in de auto om alles te brengen. Het is zoveel dat hij het nooit voor elkaar krijgt om de boeken op de fiets te vervoeren.

Ze mag niet te dicht bij school gaan staan en als ze vraagt of ze mee zal lopen kijkt hij haar aan.....
Ik volg via de app de discussie en als ik opmerk dat moeders op school echt stom zijn krijg ik van mijn kind het antwoord:"Ja, zo gênant, wie heeft er nou een moeder........


Valentijn heeft maanden geoefend voor de musical. Net 11 is hij en hij gaat na de vakantie ook naar de middelbare. En omdat de vader in Wenen zit is er een extra plek voor opa en oma.

even z'n vlinderstrik recht


 en vooral z'n bril schoon, die heeft wel een grondige poetsbeurt nodig.


Een heerlijk gezicht. Koen moet de hoge hoed nog even passen. Net z'n tweede voortand verloren... En steppen met een hoed zonder tanden is blijkbaar een heerlijk gevoel.


De rust keert nog even weer in huis zodat de moeder en de oma tijd hebben om bij te kletsen en de mannen kunnen schaken. Eindelijk iemand die net zo goed is als ik ben aldus Laurens.

Het is een heerlijk feest op school waar wij zo intens van genieten. Alles wil je graag meemaken en het is ons gegund gelukkig.

Helaas teveel foto's van alle klasgenoten samen en die kunnen niet op dit blog.


Vanmorgen moesten we echt even wakker worden hoor. We waren laat thuis uit Maastricht, zaten uiteraard op zeer ongelukkige stoelen en dan moet je jezelf echt even re-setten...

Maar daar is de afleiding, en dan vergeet je het pijnlijke lijf snel.

Vandaag 2 groepen, alhoewel de "groep" van vanmiddag zich beperkte tot slechts 1 deelnemer. Het zal de warmte geweest zijn. Maar gezellig dat was het wel zo samen.


Vrijdag zijn we weer open en komen er weer 2 groepen. In het weekend zal ik er een verslagje van maken.

Fijne avond

groetjes

Wietske