zondag 8 mei 2022

Nog wel.....

 Het gebeurt niet zo vaak in onze straat maar op dit moment, zo rond 8 uur, is het doodstil. Geen auto's, geen motoren, we genieten van de rust,

en zijn in afwachting van de activiteiten die vandaag gaan plaatsvinden. De gilde's, de overvolle kerk om 12 uur en daarna de Processie die door onze straat komt. Herman zie ik niet vandaag, hij moet zingen en blijft in de kerk totdat de Processie weer terug is. Maar Isabel en haar vader komen mij gezelschap houden.


Vlaggen hangen buiten en de bloemstukken hangen op 2 plekken. Het is een mooi gezicht, zeker omdat dit al een paar jaar niet heeft kunnen plaatsvinden.

Straks gaan we het portaal in de winkel nog even aankleden.....

Ik zal er vandaag foto's van maken.


De beginners waren er gistermiddag. 

Het hart vormt het midden van de quilt en is eigenlijk ook de laatste les.


Maar deze dames hebben gevraagd om een extra les voor de afwerking van een aantal onderdelen.


Wij vinden dat prima en eind juni komen ze dan nog eens een lesje volgen onder leiding van Patricia.

Sommigen zijn al met andere quiltjes begonnen en voor onze Pien van 16 is het quilten het onderdeel dat ze nog zo graag gevolgd had om goeie keuzes te maken na haar VWO welke creatieve kant ze op wil gaan.


We kregen weer mooie stofjes binnen. (Mosterd) geel is altijd een geliefde kleur en gelukkig zijn er weer nieuwe rollen binnen gekomen.


Nieuw van de leverancier zijn deze stoffen. Op de foto niet heel duidelijk te zien maar ze neigen meer naar de beige kant dan de off-white en het wit wat we normaal altijd hebben.
Dit is een nieuwe kleur en hij is prachtig warm.


We hebben een druk weekje voor de boeg: 3 keer Dear Jane, 1 keer de Challenge en weer een nieuw deel van de Huizen en Harten.

De Quiltmania's zijn ook weer onderweg.


En dan zijn we zondag 15 mei ook nog eens extra open van 12.00 tot 16.00 uur.

Druk, maar we gaan er van genieten......

Voor woensdag doe ik nog verslag over de Meimaand-festiviteiten.

Fijne (zonnige) zondag

groetjes

Wietske